|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj v nosečnosti proti gripi?
23.11.2009 11:46:37   
tt79
Sem v 24 tednu nosečnosti. Včeraj sem začela močno suho kašljat, pa vse me boli (koža, kosti). Danes se je pojavila tudi vročina (37,4) pa iz nosa mi non stop teče. Predvidevam, da imam gripo.
K zdravniku sem naročena šele proti večeru. A nosečke sploh lahko uživamo kakšna zdravila. Np. Flumuikan za izkašljevanje ali kaj podobnega?
Kakšne so vaše izkušnje z boleznimi med nosečnostjo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj v nosečnosti proti gripi?
23.11.2009 12:11:54   
d4rj4.84
Meni je rekla ginekologinja, da se zdravila lahko jemljejo po 12 tednu nosečnosti. Jaz sem bila prehlajena z vročino v 30 tednu in mi je rekla, da vročina škodi otroku in da moram pit lekadol in veliko vročega čaja. Torej vzemi lekadol in pij čaj, zdravnik ti bo pa že povedal katera druga zdravila lahko vzameš oz. ti bo napisal recept.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.11.2009 13:04:32   
endrina
Meni je moja zdravnica sicer predpisala antibiotik, vendar mi je rekla da ga naj vzamem le če res ne bom več vzdržala, drugače pa naj pijem na litre čaja z limono in medom, pa morebiti kakšen lekadolček, za boleče grlo pa granobil pastile (septolete baje niso dovoljne za nosečke).

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.11.2009 13:06:56   
sisi77
tt79 prosim poročaj kaj ti je predpisal zdravnik ker tudi mene zanima. imam namreč zelo dražeč kašelj pa ne vem s čim razen s čaji ga lahko mirim.

Anej 21.12.2009 - največja ljubezen mamice in atija!

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.11.2009 13:08:25   
tejči28
Jaz sem bila tudi prehlajena med nosečnostjoin je dovoljen edino navaden lekadol,septolete in drugo odpade.Probaj čimveč počivat,ogromno čaja z medom in se izogibat zaprtim prostorom,kjer se zadržuje veliko ljudi,če se le da. 

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu endrina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.11.2009 13:36:15   
hubi
Pojdi v lekarno, mislim, da dobiš slezov sirup.

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2009 21:22:38   
suminjam
No mene osebno je zajela sedaj čisto proti koncu viroza(vročina, bronhitis- kr fino vnetje grla ušes nič kaj prijetno)no pa sem najprej poskušala sama doma z lekadoli plus c veliko čaja pastile granobil ,isla na kar mi te zadeve niso pomagale, seveda sem odšla k zdravniku da me pogleda ugotovil je vse našteto odzgoraj dobila sem antibiotik hiconcil jemljem ga že od prejšnje srede kašljam ne več toliko me pa še vedno boli grlo, no imam pa še eno škatlo za pojest.
Bomo videliuser posted image

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.11.2009 21:36:38   
Momtobe
mislim, da bi imela ob gripi višjo temperaturo ...

jaz sem tudi v zadnjih dneh nekaj "zbolela" ... sem fejst kašljala (vendar ni bil suh kašelj), utrujena, glavobol, ... pa hkrati je bil moj precej bolan in ko sem mu šla po zdravila v lekarno, sem prosila še nekaj za svoj kašelj, pa mi je gospa rekla, da mi ne more oz. ne sme nič dat ...

tako, da pač spijem ene 3 litre čaja z limono in medom na dan :))))

(odgovor članu suminjam)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2009 21:55:26   
tt79
Rezultat: nima gripe ampak virozo. Dobila sem lekadol 3xdnevno po eno tableto. Veliko ležanja, piti čajčke z medom in limono v velikih količinahuser posted image  Nič septolet, flumuikana ipd-jev.
Pa pazit da ne staknem vročine!!!! To je touser posted image

(odgovor članu Momtobe)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.11.2009 11:40:53   
naja78
pa v nosečnosti se lahko liže septolete,granobil,angal,...ker delujejo samo lokalno.pravi dr.pušenjak,dr.strahova in še mnogi.
osebne zdr. pa itak hočejo mnenja ginekologa.sploh farmacevtke v lekarni nočejo nič dat če rečeš da si noseč.
pa jaz vzamem za moža .user posted image

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

koliko časa?
čipka

V KOLIKŠNEM ČASU STE SHUJŠALE DO ŽELJENIH KG PO PORODU?

v enem tednu (14%)

v enem mesecu (9%)

v dveh mesecih (5%)

v treh mesecih (10%)

v šetih mesecih do enega leta (30%)

v več kot 1 letu (32%)

Število vseh glasov: 147

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!