|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odpovedni rok
20.11.2009 17:45:51   
staši
Sam nekaj me zanima ,sej ne vem če sem sploh na pravem forumu.
V glavnem šefici sem povedala da grem stran ker sem si našla drugo službo ,ona pa meni odgovori da že ve skoraj dva meseca ....bla ,bla ...
Pa kar ni res na razgovoru sem bila v novembru in povedala sem ji točno na datum ko naj bi imela mesec odpovednega roka .Včeraj pa ko sem jo klicala da sem na bolniški ker sta zbolela otroka me je še vprašala kdaj imam jaz namen it stran in sem ji rekla da desetega decembra ,ona pa mi je zabrusla sej da to ni niti en mesec več .Potem pa me včeraj kliče nov direktor in mi pove da podpišemo nove pogodbe že prvega decembra in se pogovarjava kaj mi je zabrusla šefica ,samo fora je tudi da ko sem se jaz zaposlila štiri leta nazaj pri njej je ona mene samo prijavila podpisala pa nisem nobene pogodbe,zato pravi zdej novi šef da je to samo dobro zame ker nisem jaz do nje nič obvezujoča in nimam odpovednega roka ....zdej pa ne vem če je to res in na koga naj se obrnem .
Danes sem jo probala poklicat da ji to povem pa se mi sploh ne javi .Ali mogoče kdo ve pravilni odgovor?hvala! 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odpovedni rok
20.11.2009 17:53:14   
K_a_t_i
Če nimaš pogodbe, nimaš odpovednega roka (saj se le-ta vpiše v pogodbo). Greš kadar želiš.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.11.2009 18:39:04   
ssevin
In kak je ona lahko tebe prijavila brez pogodbe??? ti cečl čas delaš v bistvu na črno??

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.11.2009 20:11:21   
staši
Glej ne vem kako ,jst sem ji parkrat par mesecev še potem ko sem že delala jo opomnila da bi rada podpisala pogodbo ,ona pa sej ne rabi češ da se ne piše več pogodb in da me samo prijavi ...Pozanimala pa sem se glede prispevkov in vsega tega ...ni problema vse plačuje ...in zdej ko grem stran se dela neki fina in pametna ...drug teden ko zaključim bolniško pa bom do pvega delala glih še neki dni pa ji bom verjetno jst malo solila pamet...
Aja pa še to ...moj sodelavec ko je prišel pa par dni pred mano delat pa je ta podpisal prazen list ,češ da tisti dan ni utegnila napisat pogodbe in ta jole podpiše kar jst nebi nikoli to nardila ....no in še zdej po štirih letih tudi on ni nič dobil,.

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.11.2009 20:40:32   
zmajaz
Hm - četudi nista podpisali pogodbe o zaposlitvi, je zakonsko določen najkrajši odpovedni rok s strani delavca, ki je 1 mesec, s pogodbo o zaposlitvi pa se lahko določi kvečjemu daljšega, tako da vsaj tega 1 meseca se boš morala držati.

V zakonu o delovnih razmerjih pa piše glede pogodbe o zaposlitvi takole:

2. OBLIKA POGODBE
15. člen

4) Če stranki nista sklenili pogodbe o zaposlitvi v pisni obliki ali če niso v pisni obliki izražene vse sestavine pogodbe o zaposlitvi iz prvega odstavka 29. člena tega zakona, to ne vpliva na obstoj in veljavnost pogodbe o zaposlitvi.

16. člen
(domneva obstoja delovnega razmerja)

V primeru spora o obstoju delovnega razmerja med delavcem in delodajalcem se domneva, da delovno razmerje obstaja, če obstajajo elementi delovnega razmerja.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 20.11.2009 20:53:13 >

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.11.2009 21:11:27   
staši
HVALA  EJ ,sej ni problem ta mesec problem je zdej da podpišemo pogodbe z prvim in ne z desetim kot je bilo rečeno pa zato cvikam da bo težila ...je pa žensaka full nesramna ,zoprna ,hinavska pa vsi tisti ki se v firmi kej trudimo pa čmo dokazat da nam delo neki pomeni nas stalno pluva ...tisti lenuhi pa ki ji tudi lezejo v rit ...ti pa so njeni     ljubčki ...in glih zato bi jo zdej ne vem na kak nači najlažje zaje,,,...sam na bolniški ne morem glih bit tolko časa ,sej pa če me do prvega ne bo pustila pa enostavno grem ...ker je glih na zadnjem sestanku rekla da delovnih knjižic ni več ...

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.11.2009 21:23:25   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: stašiker je glih na zadnjem sestanku rekla da delovnih knjižic ni več ...

Delovne knjižice se res ne uporabljajo več, vendar pa ti jo mora, če jo še hrani ona, vseeno vrniti, ker kljub spremembi zakona pretekle zaposlitve, ki so že vpisane v knjižico, še vedno dokazuješ s knjižico. Pa tudi odjaviti te mora iz zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja, da te lahko novi delodajalec prijavi.

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.11.2009 21:30:04   
K_a_t_i
A pa ti si dala pisno odpoved? Ali mate to pri vas vse na Texax varianto?
Zmajaz - kako pa se, brez pisne pogodbe ve, ali ima staši pogodbo za določen ali nedoločen čas? Čist tko iz firbca - a ne more rečt, da je za določen čas in da je ta določen čas potekel?

No, da ne bo pomote - meni se zdi fer in edino fer, da se da odpoved na način, da pred odhodom nekoga novega uvedeš v posel. Seveda, če le-tega obvladaš. Takle način, kot ga opisuje staši, pa ji definitivno nosi negativne pike za vse bodoče delodajalce.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.11.2009 21:55:27   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i
Zmajaz - kako pa se, brez pisne pogodbe ve, ali ima staši pogodbo za določen ali nedoločen čas?

Glede pogodbe o zaposlitvi piše v zakonu o delovnih razmerjih tako, da mora biti točno naveden datum konca zaposlitve, če tak datum NI naveden (kar pri pogodbi, ki ni pisna, seveda ne more biti), se avtomatsko smatra, da je pogodba sklenjena za nedoločen čas.

Tako da je odgovor na tole vprašanje:
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i
Čist tko iz firbca - a ne more rečt, da je za določen čas in da je ta določen čas potekel?

NE, ker ni ta določen čas nikjer zapisan.

Piše pa sicer tudi, da če delavec ob začetku zaposlitve ne prejme pisne pogodbe o zaposlitvi, jo lahko kadarkoli pozneje zahteva, in to, da je staši ni dobila, so definitvno, kot praviš, negativne pike za delodajalko, ker bi ji pogodbo o zaposlitvi na zahtevo MORALA dati, pa ji je ni.

Po drugi strani pa lahko ima tudi staši težave, če odpovedi ni dala pisno, ampak samo ustno - zakon namreč določa, da mora biti PISNA, če ni, bo težko tudi dokazovala, da je delodajalki sploh dala odpoved pravočasno.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 20.11.2009 22:06:36 >

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.11.2009 9:57:53   
staši
Zmajas ,dobro da sem odprla ta moj problem ker ko sem ji jaz rekla da grem stran ni nič rekla naj ji napišem odpoved lahko samo ustno ,ampak jaz ji bom vseeno napisala in dala .Dva moja sodelavca sta pred kratkim tudo odšla stran pa ko sem ju vprašala če sta kaj napisala sta rekla da ne in da ni niti zahtevala .Veš moja delodajalka je v očeh ljudi zelo ugledna dama in tudi ko sem se jaz tam zaposlila so vsi govorili kako sem lahko dogurala do nje ,pa ni tako ,ženska ima tako masko na sebi da sem jaz tako razočarana in ona je meni tudi rekla da ima občutek da sem razočarana . 
Zdej me pa zanima res če ona meni kej zakomplicira ker jaz naj bi šla z desetim  decembrom stran ,zdej pa podpišemo pogodbe že prvega in to res ni en mesec ...kaj enostavno ne pridem in mi mora dat odpoved al kaj?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.11.2009 11:27:33   
staši
Takole je zdaj situacija ...klicala sem šefico in seveda mi je vse očitala za vsa leta nazaj ...potem sem jo spomnila na nepodpisano pogodbo pa mi je zabrusla "plačo pa si vzela a ,tudi če nimaš pogodbe"je rekla da jo lahko zdaj podpišemda jo ima napisano ...mislim ...hallo...texas...
V glavnem da naj ji prinesem odpoved "pisno za v njen arhiv "spet da je ona čista ,seveda ...
in da naj bom kar do konca meseca na  bolniški če je mogoče ....super ...lepše kot tako se ni moglo razplesti .
Punce hvala za nasvete  in zaželite mi vso srečo v novi službi ,kajti po 19-ih leti sem se rešla šanka in zoprnih ljudi sedaj pa grem za sobarico  in če bo kaj narobe se bom kregala z metlo in cunjo!!!!user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.11.2009 11:50:32   
zmajaz
No super, da se ti je tako lepo razpletlo. user posted image  Veliko zadovoljstva v novi službi ti želim. user posted image

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2009 13:04:02   
staši
HVALA!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?