|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preiskave za peto bolezen
16.11.2009 11:51:53   
Lantea
Zdravo!
Zanima me, če katera ve, ali obstaja kakšno testiranje, kjer ugotovijo, ali si peto bolezen že prebolel ali ne? Sem namreč na začetku nosečnosti, delam v vrtcu in se je pojavil sum, da imamo v vrtcu to bolezen. Jutri grem sicer k zdravnici, če mi pa lahko katera o tem že kaj več pove, bom pa vesela.
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preiskave za peto bolezen
16.11.2009 12:38:13   
dolenjka
Ja, krvna preiskava obstaja, ker se preveri, če imaš protitelesa user posted image Moja prvorojenka je imela šesto bolezen ko sem bila 10t user posted image in so me testirali. HB je bilo vse OK user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2009 14:36:20   
Anonimen
HEJ!

Lahko ti vzamejo kri za serologijo za virus PARVO B19.
Zdaj pa se ne morem spomnit, al je to 5. al je to 6. bolezen; pa je itak vseeno, ker je samo ta povzročitelj nevaren za plodek. Pa ko ti že kri jemljejo, naj ti še CMV pogledajo (še en ne prav prijazen virus za nosečnice...).

Si že dolgo v vrtcu? Potem je velika verjetnost, da si to že prebolela; zgledalo pa je verjetno kot kak prehlad....

Mirno in lepo in ZDRAVO nosečnost!!!!

LP T

(odgovor članu Lantea)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2009 15:46:09   
ZoyaEva
Ali so še kakšni drugi znaki kot samo prehlad ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2009 16:40:48   
Lantea
Hvala lepa. Bom jutri poročala, kako in kaj, ko kaj več izvem.
Kaj pa je CMV?
V vrtcu delam 3 leta redno, pa že prej vse prakse in to, tk da res upam, da sem jo že prej fasala in da bom lahk šla nazaj v službo, ker mi nič ne diši bit doma.

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2009 18:17:43   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: Lantea

Hvala lepa. Bom jutri poročala, kako in kaj, ko kaj več izvem.
Kaj pa je CMV?
V vrtcu delam 3 leta redno, pa že prej vse prakse in to, tk da res upam, da sem jo že prej fasala in da bom lahk šla nazaj v službo, ker mi nič ne diši bit doma.

cmv je citomegalo virus, prehaja skozi posteljico in je lahko usoden za plod. sicer je žlahta herpes virusa (humani herpesvirus 5), med drugim lahko povzroča mononukleozo ali pa različna asimptomatska obolenja, npr slinavko ali pa naredi gripi podobne simptome. si pa po vsej verjetnosti že prekužena (brez da bi vedela), ker je po ocenah nekje 60% ljudi starejših od 6 let prekuženih.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.11.2009 11:13:04   
Lantea
Zdravo!
Zdravnica mi je rekla, da me nima kaj skrbet v zvezi s peto boleznijouser posted image . Mal s m presenečena, ker na netu piše, da je za nosečnice nevarna, men je pa rekla, da lahk delam, da ni panike. Da v tem primeru mi lahk tud navadna gripa škodi. Je pa rekla, da sem jo itak najverjetneje že prebolela. user posted image
Zdaj me pa zanima, kje v Celju bi se dalo to preiskavo nardit?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.11.2009 13:07:26   
Anonimen
OJ.

KAtera zdravnica; osebna? Verjetno NE VE. Ginekologinja tvoja sigurno ve.
In na žalost imaš ti prav; pet bolezen, ki jo povzroči virus parvo B19 (tako ime ima pač user posted image ) je lahko nevarna plodu!
Glede na to, da delaš v vrtcu že 3 leta, si verjetno že prekužena, ampak seveda tega ne moreš vedet, dokler ne daš skozi teh krvnih preiskav.

Poskusi porsit svojo ginekologinjo, če ti da napotnico za to testiranje; jaz sem iz MB konca, pa sem dala kri pa so jo poslali na naš Zavod za zdravstveno varstvo ti pa mislim da naprej v LJ (se mi zdi, da samo v LJ delajo to), izvid je bil gotov čez cca. 5 dni.
(jaz sem po dveh spontanih splvih, pa mam otroka v vrtcu, pa me je skrbelo....)So mi pogledali še CMV; peto boleen sem glede na izvid prebolela, s CMV pa nisembila okužena (kar je še kar nenavadano, večina ljudi je pozitivnih, kar pomeni, da imajo protitelesa).

Na žalost tvoja zdravnica pač teh zadev ne ve (jaz jih do pred kratim tudi nisem....), moji gin. pa je bilo takoj vse jasno! Samo imam tako, da se lahko kar dosti z njo zmenim.....

Poskusi preko svoje ginekologinje al pa pokliči na kak Zavod za zdr. varstvo al kaj podobnega pa vprašaj, če obstaja kak možnost. da ti pogledajo kri.

V vrtcu so vam potrdili, da je bila res peta bolezen?

Držim pesti, da si verjetno itak že "prekužena" .....

LP!
T

(odgovor članu Lantea)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.11.2009 15:18:18   
Lantea
Poklicala sem še svojo ginekologinjo in mi je rekla, da je ta peta bolezen bolj nevarna za višjo nosečnost. Če bi se pojavila še pri večih otrocih, s katerimi bom v neposrednem stiku, mi vseeno svetuje, da za ta čas ostanem doma, drugače pa lahko delam.
Poraja se mi vprašanje, kaj je zdaj res. Dve zdravnici mi rečeta, da ne bi smel bit problem, mnenje na netu je drugačno. Sem tip človeka, ki ne komplicira rad, a kljub temu, je tukaj v igri še eno bitje, katerega sploh zdravniki ne bi smeli zanemarjat. Tako da računam, da imata moji zdravnici prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.11.2009 18:04:02   
Anonimen
citat z neta:

Q: I've recently been exposed to a child with fifth disease. How will this affect my pregnancy? Go to top of page

A: Usually, there is no serious complication for a pregnant woman or her baby because of exposure to a person with fifth disease. About 50% of women are already immune to parvovirus B19, and these women and their babies are protected from infection and illness. Even if a woman is susceptible and gets infected with parvovirus B19, she usually experiences only a mild illness. Likewise, her unborn baby usually does not have any problems attributable to parvovirus B19 infection.

Sometimes, however, parvovirus B19 infection will cause the unborn baby to have severe anemia and the woman may have a miscarriage. This occurs in less than 5% of all pregnant women who are infected with parvovirus B19 and occurs more commonly during the first half of pregnancy. There is no evidence that parvovirus B19 infection causes birth defects or mental retardation.

konec citata.
Eto, možnost je majhna, sam ne vem zakaj ti ne bi pogledali krvi; glede na tvoje delovno mesto pa sploh, pa maš izvid, pa si mirna....no, tak bi jaz naredila....

user posted image
LP

(odgovor članu Lantea)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
17.11.2009 19:06:53   
Lantea
Najlepša hvala še za ta podatek. Imam namen jutri poklicati okrog, kje bi lahko opravila preiskavo, pa tudi če samoplačniško.
Mi je pa res uganka, zakaj so si podatki o učinkih te bolezni tako različni. Človek je potem v dvomu kaj narediti. Js grem jutri zdej v službo, ker zaenkrat še ni nihče drug zbolel. Bomo pa videli kako bo naprej.
Še enkrat hvala vsem.
LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?