|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   cepljenje vs. hrana
16.11.2009 11:35:30   
mandreja
Veste kaj sem se pa jaz začela spraševat?
Kako to da vsi pediatri in s tem posledično mamice imajo neka svoja priporočila glede hrane in ne tega takrat in ne unega prej in pazi pa pazi ono............kako to da se pa noben ne ozira na posledice cepljenja???? Negativne seveda. So ravno tako narejene raziskave o tem pa nihče nič, za hrano pa tak halo??? Nekje cepijo že v porodnišnici 3 dni starega dojenčka. No, pa naj mi zdaj nekdo razloži kako je to dobro, da dobi bog si ga vedi kaj vse v telo (čista kemija), s hrano je treba pa tok čakat in komlicirat?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: cepljenje vs. hrana
16.11.2009 11:43:00   
Anonimen
user posted image

(odgovor članu mandreja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2009 11:43:53   
Anonimen
sj ni treba cakat s hrano. ko bo dobil prve 4 zobke, mu lahko postrezes z zrezkom. to je tvoja odlocitev.
takoj ko se rodi pa mu das cokolesnik v flaso.

< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 16.11.2009 11:44:34 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2009 11:51:47   
mandreja
Se strinjam da je moja odločitev zato otroka ne bom dala cepit za hrano pa imam tudi svoj sistem user posted image
Pač malo na glas razmišljam in mislim da je to dovoljeno, a ne?

< Sporočilo je popravil mandreja -- 16.11.2009 11:52:40 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.11.2009 11:56:02   
Anonimen
ja itak.....
sam po mojem je tko:
pri cepljenju(ne proti novi gripi) je stranskih ucinkov nevem 1 na 10.000(ne vem na kolko, recimo)

ce bos dala pa otroku prehitro kaj neprimernega v usta, pa bo stranski ucinek 100 procentno.

sj jst tud komu cakam, da bo moja lahko jedla se kj drugega razen mlekauser posted image

(odgovor članu mandreja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
16.11.2009 12:03:45   
mandreja
Kako si lahko tako prepričana o stranskih učinkih hrane? Zato, ker pediatri tako pravijo?
Kako so se pa včasih hranili? Saj vem se bo našla kaka pa bo vse naštevala kaj vse ni bilo pa je bilo včasih, ampak mene res zanima. Kako lahko tako slepo verjamemo stroki, kar se vsega tiče? Kaj če ženska ne more dojit? Mora kupovat hrano, ki je zelo draga pa se vprašam....ni potem trgovinski lobi "kriv" za reziskave in priporočila?
Imam tak dan user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.11.2009 12:11:01   
Anonimen
am....malo casa nazaj sem odprla temo stara mama prazena mokca in novorojencek.

vcasih so otroci veliko bolj jokali kot zdaj. to vem, ker se je moja stara mama sprasevala, kako to, da danasnji oroci tako malo jokajo.
po mojem zato, ker ne jejo moke do dolocene starosti.
ce ne verjames, probaj.

nisem komplikatorka ,p a tudi ne gledam na deklaracije, kaj vse vsebuje zivilo. samo glede tega, da do 4ega meseca ne smes dajat drugega kot mleka pa se strinjam.

(odgovor članu mandreja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.11.2009 12:11:43   
Anonimen
stranske ucinke sem mislila v smislu krckov in driske ter napenjanja.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
16.11.2009 12:12:17   
Petka09
Za hrano je tko,da so dolgoletne raziskave pokazale, da kao vse te težave, ki jih imamo odrasli v zvezi s hrano - celiakija, prebavne težave, razne alergije, ki se pokažejo v kasnejših letih, težave s prebavnimi organi, s težo itd... da je to mogoče krivda tega, da smo v prvem letu življenja zaužili živila, na katera telo še mogoče ni bilo pripravljeno in so se zato posledice pokazale kasneje.
Zato so potem ti normativi oz kao neka pravila po katerem mesecu naj bi se kej uvajalo.
Sej pa po drugi strani lahk tut logično gledaš... Zakaj bi otrok jedel že gosto hrano pred 4. mesecem? Logično ti je, da bi to znal bit velik napor za njegov trebušček. Zato potem nekak logično lahko začneš kasneje in začneš z živili, ki ne povzorčajo težav... Pol kasneje začneš z mesom, kislo smetano, jogurti, olji, potem po prvem letu tut s kakšno sladkarijo in tko.... Pač nekak po vrsti in počasi, to je moje vodilo.
Tle me ne zanima tolk, po katerem mescu kaj in tista njihova pravila... Ampak bolj nekako po logiki...Moji tamali recimo nism še dala stročnic, ker vem da napenjajo in bom mal počakala, čeprav bi jih "po normativih" že lohk jedla... Pa bom raj počakala.. zdaj je 6 mesecev stara. 

Kar se cepljenja tiče..... Mah, kemija, ki pride v telo... kaj pa vem... Veš kolk kemije bo še v njenem telesu... .Nikoli se ji ne bo mogla izognit. Že zdej jo dobiva, bi lahko rekli, ker se ne doji in pije AM in ker že je gosto hrano in zelenjavo kupim kar v šparu, mercatorju in ni iz bio vrta....

Pač, to je bolezen sodobne družbe, da se kemiji ne morš izognit. V cepljenja pa vseeno verjamem... Ker stranski učinki so lahko pri vsaki stvari, odvisno od otroka, od genov.... Cepljenje pa pač zagovarjam, ker verjamem, da je dobro za mojea otroka in da mu lahko prepreči hude komplikacije nekaterih bolezni itd... Ampak to je samo moje mnenje. Ne pljuvam tistih, ki pa mislijo drugače in svojih otrok ne cepijo. Odločitev vsakega posameznika pač.

(odgovor članu mandreja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.11.2009 12:14:04   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

stranske ucinke sem mislila v smislu krckov in driske ter napenjanja.user posted image

.....in seveda milijon in ena vrsta alergije......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.11.2009 12:15:19   
Anonimen
o, luni lej jo!user posted image

(odgovor članu Luni)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.11.2009 12:26:13   
mandreja
vcasih so otroci veliko bolj jokali kot zdaj

To pa mislim da je od otroka do otroka odvisno in jaz jih kar nekaj poznam, ki cele dneve jokajo pa so še na mleku in ne na moki user posted image
Saj se jaz tudi strinjam da do 4 m ne obremenjuješ telo ampak spet sem pri cepljenju user posted image a to je pa ok?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.11.2009 12:28:50   
Anonimen
po mojem, ce ne bi cepla, ne bi blo nic narobe. ker je cepljenih skoraj 100& otrok in se tvoj ne bo imel od koga navlečt!

(odgovor članu mandreja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
16.11.2009 12:41:23   
manna
Se strinjam da so včasih dojenčki veliko več jokali, to povejo tudi babice, prababice. Saj se niso ukvarjali toliko z dojenčki, imeli so pač veliko otrok (10 in več) in valda se niso ukvarjali z vsakim jokcem. Mati je podojila najmlajšega pač parkrat na dan, vmes je bil v zibki, cuzal pleničko namočeno v kumino, zavit v štruco, včasih pokakan in polulan, jok gor ali dol, ponoči pa so jih itak pustili jokat, da "so se navadili".

Pa strinjam se tudi, da lahko prezgodnje uvajanje GH privede do alergij na vse možno. Moja sestra je dobivala GH od 3. meseca dalje. Danes ima alergije na kivi, breskve, hruške, nekaj oreškov, cvetni in hišni prah, mačjo dlako, ...pa še par stvari.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.11.2009 12:44:14   
bučkabb
glede cepljen, tista ki so obvezna naj bojo ker verjetno morajo bit in ne škodujejo tolk kot pa bi bilo hudo če bi vse te otroške bolezni mogli otroci prebolet, tak kot so jih včasih

glede hrane mislim da čist vse kar rečejo tam v posvetovalnicah ni za verjet in strogo upoštevat, neke meje kaj kdaj dat pa naj veljajo, vsaka mamica vidi pri svojem otroku kaj mu lahko da, kdaj in v kolikšnih količinah, tudi tuki velja da je vsak otrok drugačen in zato eni prej drugi poznej ....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.11.2009 13:41:19   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

po mojem, ce ne bi cepla, ne bi blo nic narobe. ker je cepljenih skoraj 100& otrok in se tvoj ne bo imel od koga navlečt!

...razen bolezni, ki niso (izključno) prenosljive iz človeka na človeka, ampak se nahajajo v naravi (zemlji, imajo živalske rezervoarje...). npr tetanus. ali pa davica. klopni meningoencefalitis. pa še kakšna bi se našla.
sicer pa vedno obstaja možnost, da preslišiš 'stroko'; tako glede cepljenja kot glede hrane. ampak posledice bo nosil tvoj otrok oz. ti. sej lahko da jih ne bo; veliko večja verjetnost pa je, da bojo. izbira je pa vedno tvoja.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.11.2009 15:30:04   
miapia
Mandreja: strinjam se s tabo glede cepiv, sploh za to novo gripo, o kateri bi morala slovenska raja kaj več prebrati in ne vrat na nos se iti cepit. Sama sem se odločila za "obvezna" cepljenja za otroške bolezni, ker so določene otroške bolezni smrtno nevarne, gripa pa res ni. Pa naj bo "navadna", ptičja, prašičja, kmalu bo še pasja, mačja, kanarčkova....

Miška mccute: Vsak ima pravico do svojega mnenja. sem ti danes napisala prav lep in dolg post na temo mazil za AD, pa me je vrglo ven. Mogoče enkrat. Rada bi ti samo povedala, da se je potrebno sem pa tja vprašat, ali naredimo več škode ali koristi sebi in svojim otrokom, ko uživamo in uporabljamo sintetična zdravila.

Glede hrane je pa na RR toliko pametovanja, da nekaterim že kar malo škodi.

Ljudje (raja) pa je žal narejena tako, da vzame zdravo za gotovo. Pa pravzaprav sploh ni tako. So pa žrtve farmacevtskih, prehrambenih, in seveda vseh ostalih lobijev.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.11.2009 16:49:33   
mandreja
Ljudje (raja) pa je žal narejena tako, da vzame zdravo za gotovo. Pa pravzaprav sploh ni tako. So pa žrtve farmacevtskih, prehrambenih, in seveda vseh ostalih lobijev.
user posted image

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.11.2009 18:24:41   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

jest pa zadnje cajte ravno kontra opažam. da se verjame tistemu, ki je čimbolj kontra 'uradni doktrini' - pa nej bo glede cepiv, zdravil, bolezni, hrane... in potem služijo 'zdravilci', teoretiki zarot in podobni šušmarji, ki ponavadi nardijo več škode ko koristi, ljudje so pa blazno ponosni ker ha, niso nasedli 'lobijem'. včasih so rekli da papir prenese vse, za internet to velja še 26x bolj, pa ljudje tega nočejo oz. ne morejo dojet, da ni vse kar piše zdravo za gotovo. da je treba met dobro mero kmečke pameti, ki pa se danes na vseh področjih izgublja na veliko, žal.

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.11.2009 19:53:01   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

da je treba met dobro mero kmečke pameti, ki pa se danes na vseh področjih izgublja na veliko, žal.

Ja, predvsem to je treba imeti. In pa občutek. In pa malo branja in raziskovanja, preden se za karkoli odločiš.

No, ko smo ravno pri gripi. V nemčiji je en dan po cepljenju za novo gripo menda zaradi stranskih učinkov umrl zdrav moški. Na Švedskem menda 5 ljudi.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.11.2009 20:42:07   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

da je treba met dobro mero kmečke pameti, ki pa se danes na vseh področjih izgublja na veliko, žal.

Ja, predvsem to je treba imeti. In pa občutek. In pa malo branja in raziskovanja, preden se za karkoli odločiš.

No, ko smo ravno pri gripi. V nemčiji je en dan po cepljenju za novo gripo menda zaradi stranskih učinkov umrl zdrav moški. Na Švedskem menda 5 ljudi.

ta zdrav človek iz nemčije je bil star 55 let. točno pri 55 letih je (zdravega in vitalnega) očeta moje kolegice zadela kap in je umrl. 1 dan prej je vzel aspirin => umrl je od aspirina. vidiš kje je tuki napačno sklepanje? in kot sem brala družina umrlega ne pusti obdukcije, torej ne bomo nikol vedli al je melo cepivo dejansko kej zraven ali je umrl pač naravne smrti... tudi na švedskem so starosti umrlih takšne, da bi, vsaj jest, najprej pomislila na naravno smrt (76, 80, 90, 93). pa počakajmo na poročilo, ne?
in seveda je blazno fajn prebrat 'pet ljudi umrlo zaradi cepljenja' v članku pa prebereš da so bili starejši ljudje, da družine ne pustijo obdukcij in da u bistvu nihče ne ve kakšni nej bi ti 'stranski učiniki' bili. ampak klikov pa tak članek dobi miljavžnt, ogromno ljudi pa itak prebere samo naslov... kaj češ boljšga?

< Sporočilo je popravil Felicita -- 16.11.2009 20:48:44 >

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.11.2009 20:47:21   
miapia
V vzrok smrti se nisem poglabljala. Tudi pri nas ta ženska ni umrla zaradi gripe, ampak njene kronične bolezni. Je pa res naključje, da umre ne en dan prej, ne 14 dni po tem, ampak takoj naslednji dan. Menda naj bi nekdo od teh umrl zaradi hude alergične reakcije na cepivo.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.12.2009 14:18:08   
sacha
mandr
IZVIRNO SPOROČILO: mandreja

Veste kaj sem se pa jaz začela spraševat?
Kako to da vsi pediatri in s tem posledično mamice imajo neka svoja priporočila glede hrane in ne tega takrat in ne unega prej in pazi pa pazi ono............kako to da se pa noben ne ozira na posledice cepljenja???? Negativne seveda. So ravno tako narejene raziskave o tem pa nihče nič, za hrano pa tak halo??? Nekje cepijo že v porodnišnici 3 dni starega dojenčka. No, pa naj mi zdaj nekdo razloži kako je to dobro, da dobi bog si ga vedi kaj vse v telo (čista kemija), s hrano je treba pa tok čakat in komlicirat?

Mandreja, tudi jaz razmišljam podobno kot ti... Kemija že takoj, a hrana pa škoduje user posted image

(odgovor članu mandreja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.12.2009 21:53:15   
wintertime
Vsak otrok je zgodba zase, zato sem mnenja, da naj mamice gledajo v prvi vrsti na otroka. Seveda je pametno se glede tega informirat vendar v končni fazi se, kot je ze bilo napisano, vsak odloči zase!
Jaz sem kod otrok imela alergijo na mleko, zaradi tega skoraj umrla preden so ugotovili, pri slabih dveh mesecih začela dobivati gosto hrano in SOJINO mleko, večina mamic na RR bi skočila v zrak user posted image .
Glejte na otroka in malo zdrave pameti pa bo user posted image !

(odgovor članu sacha)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?