|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj mislite da mu je??
14.11.2009 19:34:11   
pokec3609
Prosim ne me obsojat, ker delam paniko....prosim za nasvet, ker ne vem več kje se me drži glava.
v ponedeljek je moj sonček ( 5 mesecev in pol ) začel smrkat, to je trajalo do srede, brez vročine, skratka samo nosek je malo nagajal kar smo poštimali s fiziološko.
Nato sreda popoldne že čist ok, četrtek čist dobr ( vriskal, se smejal), nato pa v petek zjutraj bum...vročina 38,7.
Klicala mojga da je pršu prej domov , ga peljeva k zdravniku,(morm povedat da njegova zdravnica ni delala, tak da smo mogli k drugi ) nakar me skoraj da nočjo vzet,( rečejo da naj gremo kar direkt v bolnico) češ da če ima samo vročino, domov pa velik pit in zbijat vročino s svečkami,čepamislim da mu je še kaj drugega pa da naj gremo v bolnico. Komaj dosežem da ga za vraga vsaj pogleda, ( nisem hotla da bi kr na vrat na nos letela v bolnico, ker ko pa prideš v bolnico te pa nahrulijo da zastonj delaš paniko )

No in res ušesa bla v redu,grlo tudi,pljuča tudi , v laboratorij ga seveda ni dala....predpisala nam je svečke in pa operil (tega mu še nisem dala, ker v navodilih piše, da je od 1 leta naprej)..pa smo šli domov.

Zdej od petka(se pravi včeraj) je pa tkole....vročino ima še kar tam do 38,7 ,tut 38,9 je že mel, nato mu dam svečko in mu pade na 37,2 in tko po svečki zdrži tam nekje 7 ur,potem je spet kriza.

Pije ogromno,samo ponoč mi je spil tko mal po mal 4 dcl čaja( od 23 do 5 zjutraj),dans čez dan tut ful pil čaja, spil 2 fruteka, pojedel eno sadno kašico.
Mleka pa od včeraj zvečer noče pit.!!!!!!!!!!!!!....Kak naj ga pripravim da ga spije????? Bo še bolj zbolel, če mi ne bo jedel mleka??...
Naj ga peljem še enkrat nazaj?? Še počakam??

Aja, vmes,ko mu vročina pade je vesel, se smeje, vriska, skratka kot da ne bi bil bolan.

Čist sem že zmedena, berem od te nove gripe, vsa panična, eni mi pravjo da ga peljem v bolnico,drugi spet naj ne zganjam panike........aja sem pozabla še to povedat, pa poleg vročine mu zdej spet mal z noska teče, ampak res ful mal.

Kaj pravite???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj mislite da mu je??
14.11.2009 19:39:44   
Oceania
Po moje noče pit mleka zvečer zato ker pričakuje čaj ponoči. Hitro se prilagodijouser posted image

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kaj mislite da mu je??
14.11.2009 19:57:11   
ledenaa
Operil mu daj ali pa bi rajši reskirala vnetje ušes ipd
ne rabi pit mleka

(odgovor članu Oceania)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj mislite da mu je??
14.11.2009 20:11:36   
benika
Operil mu lahko komot daš, vendar po pameti. Nam je Operil svetovala patronažna, ko je bil tamali star 10 dni.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kaj mislite da mu je??
14.11.2009 20:22:46   
tinaaja
Operila naj bi se do 1 leta mesal s fiziolosko 1:1.
Prve bolezni prvega otroka so tezke preizkusnje. Z vsako boleznijo bolj spoznas svojega otroka, kako reagira,... In znas boljs presodit, kdaj je potrebna urgenca, kdaj ne. K dr se gre, ce je otrok neodziven, ce vrocine nikakor ne zbijes, ne pije,... Drugace pa sele po 2-3 deh vrocine, ker tudi krvni ali urnski test prej ne pokaze, kaj je narobe . Ce pa iams slab obcutek pa je seveda bolje, da preveris kot pa da je kaj res narobe.
In pomembno je tudi, kje meris vrocino. Ce si se nisi prebrala knjizice - Moj otrok ima vrocino - ti priporcam. Lustno in kosristno branje.
Glede na to, da se je vrocina razvila iz smravega nosu, je najverjetneje viroza. Vcasih se, ko pade vrocina, pojavijo kasne pikice. te znajo opredelit, kaksna viroza je bila - npr 6 otroska bolezen,..
Ko je otrok bolan, pa velikokrat noce jesti. Najpomembneje je, da pije. Lahkomu probas ponoci dati mleko namesto caja, ce te to ful skrbi.



_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kaj mislite da mu je??
14.11.2009 21:00:15   
pokec3609
joj punce hvala za tako hitre odgovore sem se kar malo potolažila.....se pravi 2,3 dni.....sej v ponedeljek sem pa itak hotla it nazaj, če mu vročina do takrat ne bo padla.
tudi glede mleka ful hvala,k so me tu sosede ful zmedle, da bo dehidriral, če ne bo pil mleka.
Sicer kolkr sem se jst spomnila od ta mlajše hčerke je res da blo važn samo to da je pila, pa tut če samo vodo,samo zdej sem bla pa tole od včeraj tolk zbegana, da že nisem več vedla kje se me glava drži.

...mogoče je pa res samo viroza ja...jst pa tako paniko delam(sem že skori doktorirala iz otroških bolezni v enem dnevu,ko sem brala kaj vse bi lahk imel)

se pravi dokler se lepo odziva in pije zadostne količine čaja še ni take panike.
ful vam hvala
vam javim kako se bo odvilo

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kaj mislite da mu je??
14.11.2009 22:00:04   
Isabellabina
Glej 2 moja otroka od petih sta imela tak začetek rasti zob.Vedno ,ko je začel kak zobek ven lesti ,je imel vse znake prehlada in z visoko vročino.Počakaj malo ,preglej mu dlesni,lahko pa da je kakšna viroza.Aja ,še to ,vse znake  prehlada s spremljajočo vročino je imel kar toliko časa ,da je zobek pokukal ven...če pa jih je lezlo več skupaj je bilo pa še hujše...


< Sporočilo je popravil big mamma -- 14.11.2009 22:01:47 >

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kaj mislite da mu je??
15.11.2009 19:26:05   
anita4
hehe, kot da bi sama napisala,
Ravno to se je pri nam dogajalo z vročino do 40,3 in to je trajalo 3 dni.Zbijali z svečko , ko je prijelo je divjal in letal naokrog kot da mu ni nič ko pa je svečka popustila pa spet vročina do 40.
Pri zdravniku niso ugotovili prav nič, češ da je zdrav otrok.
Stari smo 23 mesecev in glej ga zlomka, po 3 dneh vročine sta nam pokukala 2 zobeka (petici-kotjeka), pa tudi vročina je čudežno izginila.
Tako da manjka nam še samo ena petica , ampak sedaj bo  brez panike če bo spet vročinauser posted image .
lp
Anita


_____________________________

Und alles nur weil ich dich liebe...und ich nicht weiss wie ich dir sagen soll,
komm ich zeig dir wie gross meine liebe ist
und bringe mich fuer dich um.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kaj mislite da mu je??
15.11.2009 20:13:22   
pokec3609
Punce hvala vsem......evo rezultat te vročine

Smo šli danes v bolnico ,ker mu vročina ni več padla pod 39(pri nas dežuren zdravnik tako majhnih ne pregleda), tam je bila prijazna pediatrinja, ga pogleda, vse enako kot v petek, le rahlo rdeče grlo.
Takoj naroči sestri naj vzame bris, rezultat čez par minut......okužba s streptokokom.

Ne vem zakaj mu že v petek pri nas niso mogli tega narest.
Dobil Ospen, še svečke za vročino in to je to.

Vam pa povem, da je mrgolelo otrok ki so imeli vse znake nove gripe ( tko da upam, da se nismo česa nalezli) , izvem tudi to, da je baje tut ena viroza z zelo podobnimi simptomi kot nova gripa in da je tega tolk, da sploh ne testirajo več.
Baje pa vse obravnavajo tako kot da imajo novo gripo.
Jih je blo takih v začetni fazi in tistih kasneje.
Baje imajo na začetku samo 3,4 dni vročino, nato se pojavi ful suh kašelj, traja tut teden dni, šele nato kašelj tak za odkašljat.Zraven so imeli nekateri otroci tudi drisko.
Razkuževale so se pa zdravnica in sestra po vsakem dotiku...ko mu je poslušala pljučka in je končala se je razkužla, potem ušesa , in se spet razkužla....v glavnem razkužila na kvadrat.
Od čakajočih mamic pa izvem, da so celi vrtci okuženi  in da nikjer niso izdali nobenga opozorila.

V glavnem....velik zdravja vsem in hvala


(odgovor članu anita4)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kaj mislite da mu je??
15.11.2009 20:39:46   
manna
A je za take majčkene (5 mescov) zelo hudo če dobijo ta novo gripo? Hočem rečt, tako hudo da je treba bit v bolnici, dajat kakšna ekstra zdravila ipd. al je samo pač viroza in gre mimo? 

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kaj mislite da mu je??
15.11.2009 22:36:10   
pokec3609
Kolkr sm jst vidla so vse šibal domov, samo svečke al pa sirup proti vročini in nč druzga. Kao samo če bi začel težko dihat al pa da bi opazli da gre na slabše,če ne bi jedl al pil , takrat pa kao nazaj.

Nisem dobila občutka od zdravstvenega osebja, da bi bili zaskrbljeni, jih je pa na oddelku polno ful veliko zato, ker ko imajo vročino in nočjo pit, potem pa dehidrirajo.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kaj mislite da mu je??
15.11.2009 22:43:50   
ledenaa
manna nekje v novicah je bilo da je okužen otrok star 6 dni z novo gripo doma,tako da očitno je tako kot povsod-) ne veš kako bo reagiral tvoj otrok,tako da

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?