Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ginekolog - koncesija/samoplačništvo 30.10.2009 19:29:18
|
|
|
|
Anonimen
|
K mojemu ginekologu sem prišla, ker so mi ga priporočile kolegice in moram reči, da je kar ok. Ker sem hodila 1x na leto, niti nisem dajala pozornosti na to da plačam vsak pregled tam do 30 EUR in mi ni bil problem. Potem sem zanosila (v bistvu kar naenkrat) in ko sem prvič prišla mi je rekel, da sta dva UZ zastonj, on jih sicer dela več, in druge pač plačam. No sedaj sem že v 6 mes in še kar plačujem preglede. Na zadnjem pregledu sem sestri omenila, da mi je bilo rečeno, da bom imela 2 UZ zastonj, ona pa meni: "Ne, vi ste tukaj samoplačnica." In me je kar šok, sploh nisem dojela. Res je, da se nisem eksplicitno pogovarjala ob vpisu k temu G ali sem samoplačnica ali ne in da se s tem nisem kaj dosti ukvarjala, zato ji tudi nisem mogla kaj konkretnega nazaj rečt, razen da mi je bilo rečeno da bom imela 2 UZ zastonj. Da ne bo pomote - vem, da sem popolnoma sama kriva in da nisem skužila sistema, tako da sploh ne krivim nobenega. Zanima me samo, kaj mi svetujete, da storim - ali naj med nosečnostjo zamenjam G (z njim sem sicer zadovoljna)? Ali naj vprašam, če me lahko prestavi na listo s koncesijo ali kako te stvari tečejo? Če ima katera kaj izkušenj iz tega področja, bodo zelo dobrodošle.
|
|
|
|
RE: Ginekolog - koncesija/samoplačništvo 30.10.2009 20:18:49
|
|
|
|
bskrle
|
Med nosečnostjo zamenjati G, je izjemno težko, prosi, če greš k njemu lahko na koncesijo, čim prej, še pred naslednjim pregledom, ker je pregledov proti koncu več.
|
|
RE: Ginekolog - koncesija/samoplačništvo 30.10.2009 23:20:44
|
|
|
|
isobel
|
Ne vem, koliko ima to veze s samoplačništvom, ampak jaz med svojo nosečnostjo sploh nisem imela urejenega zdrav. zavarovanja, razen osnovnega in sem imela vse brezplačno - tako je po zakonu.
|
|
|
|
RE: Ginekolog - koncesija/samoplačništvo 31.10.2009 10:57:30
|
|
|
|
ajataja
|
Jaz hodim k koncesionarki in lani celo nosečnost nisem plačala nič razen 3d in nuhalno.Imela sem na vsakem pregledu uz,ker je na začetku rekla da ona dela vsaki nosečnosti vedno uz ker si ne more privoščit da bi bilo kaj narobe ker jih še bolj kontrolirajo in se še bolj trudi.Je odvisno od vsakega posameznika ker eni so bolj požrešni na denar kot drugi,žal.
|
|
|
|
RE: Ginekolog - koncesija/samoplačništvo 1.11.2009 13:31:44
|
|
|
|
pikica13
|
Ne vem, koliko ima to veze s samoplačništvom, ampak jaz med svojo nosečnostjo sploh nisem imela urejenega zdrav. zavarovanja, razen osnovnega in sem imela vse brezplačno - tako je po zakonu. Zato, ker se vse storitve za nosečnice krije iz osnovnega zdravstvenega zavarovanja!!! Če hodiš zdravniku na koncesijo, nisi bila zastonj, ampak si dejansko "plačala" z kartico zdravstvenega zavarovanja. Zanima me samo, kaj mi svetujete, da storim - ali naj med nosečnostjo zamenjam G (z njim sem sicer zadovoljna)? Ali naj vprašam, če me lahko prestavi na listo s koncesijo ali kako te stvari tečejo? Če ima katera kaj izkušenj iz tega področja, bodo zelo dobrodošle. Prosi sestro za vpis preko koncesije! Sem pa sama menjala G, vendar pri nosečnosti 2 mesecev, tako da sem na prvi pregled šla že novemu G.
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.