HuAnita
|
Evo, ste me prav spodbudili, ker vidim, koliko nas razmišlja o tem, da nekaj ni ok. Po moje še zdaleč niso krivi (vedno) policaji - on je le organ nadzora, potrebno je ljudem narediti klik v glavi Jaz sem veliko v avtu, večinoma niti ne vozim jaz, smo pa že imeli nekaj manjših nesreč, nikoli sicer kriv moj sodelavec, ampak nikoli se ne ve... Skratka, meni se to, da sem se zdaj za primer smrti ene 3 x zavarovala, ne zdi dovolj... Potekajo debate, kaj narediti, povejte, pa se zorganiziramo v pobudo staršev - za varnejše ceste za nas in naše otroke.... Ko smo ravno pri tem - v torek pred hišo, ravno pride znanka s sinom, ko slišim stahoviti pok na glavni cesti. Gledam, nič ne vidim, samo kričanje in pasji lajež - sem mislila, da je povozilo psa, pa le to kričanje --- tečeva z znanko - ki je med. sestra - en avto, zelo znan moški iz naših krajev, je spregledal motorista na skuterju, ko je zavijal proti gostilni in mahal lastniku (se je pozneje zgovoril... ) . Nočem biti pametna, vsak lahko spregleda... 16-letnega motorista je vrglo ene 3 m stran - skoraj na ograjo pred gostilno, ena noga ga je mrtvila, ene mi čutil, glavo krvavo, a je govril razumno. Potem pa folk - takoj 20 ljudi, samo gledajo, le en je pomagal fantu - komaj je znanka preprečila, da ga ni dvignil in nesel v gostilno - ne smeš premikati, če ne veš, kaj mu je... Edini sva se sleki, z jaknami fanta pokrili, ga je treslo od mraza in šoka, - moški, ki je naredil nesrečo, je bolj avto gledal, kot pa najstnika , kaj vse se je razbilo... Potem sem postavila trikotnike in pol ure usmerjala promet, znanka se je pogovarjal s fantom... Pozneje sva izvedeli, ker pač znanka dela v bolnici, da najstniku menda ni hujšega Se pravi ena žrtev, ki bi lahko bila mrtva ali invalidna, manj. Kako bi vi ukrepali? ' Kaj storiti za varnejše ceste? Kako nevestne voznike - pa ne mslim biti prepametna, kot rečeno, je včasih žal naključje - ampak take, ki pijejo +, grejo v avto, jih dobijo - ne vem - dsmrtno vzeti izpit???? -Dati tako kazen v eur - denimo 12 njihovih celotnih plač????? Kaj, kako?!?
|