ronja
|
Jaz sem svoji razložila, kolikor se pač 2 letnici da razložit, ker se mi pač to dostikrat zgodi (da malo skup zlezem - zdaj že nekaj časa ne, samo zdaj nisem ). Mam pač nizek pritisk, pa še astmo in skup data krasne rezultate, če nimam časa dovolj jest . Ve, da se včasih ne počutim dobro in potem pač ležim v sobi na tleh. Sicer pa navadno čutim, kdaj se slabo počutim in se zna kaj zgodit in takrat koga pokličem ali grem do sosede, da mam en back-up, oz. da nekdo ve, pa čez pol ure pokliče, če je vse ok. Pa pogovarjam se s tamalo ali po telefonu, da se prisilim ostat tu. Če je kriza, izključim vse živo, odprem okna, da je svež zrak (no, pozimi samo enega), zaprem balkonska vrata, če so odprta, odmaknem kable, vzamem nek cuker in se usedem na tla z glavo med nogami. Navadno pomaga. Precej naredi tudi psiha - me dostikrat dokončno pomede tisti hip, ko lubi stopi skozi vrata - mu samo rečem: "I don't feel very olimpic today", pa me že lovi . No, zdaj že par mesecev nisem resno skup padla - zadnjič mislim da na vikendu od lubijevih staršev, poleti, ker sem pač alergična na cvetoče travice . Slučajno ni bilo nobenega zraven in ker sem čutila, da mi verjetno ne bo ratalo, sem se s tamalo v slingu rajši usedla na tla in se tako zgrbila, da nisem mela kam past (in s tem tudi mala ne, ona je vse skup lepo prespala - no, potem jo je tašča zbudila, ker se je tako ustrašila, ko me je videla). Samo jaz se navadno prej ali slej zavem , tak da je edina fora to, da se njima vmes kaj ne zgodi. Zato ni tak problem, samo vse nevarnosti morajo bit umaknjene - kar v stanovanju z dvema malima 2 leti in manj itak v glavnem so... Če bi se pa recimo zabodla pri rezanju, potem pa mislim, da lahko kvečjemu sosedo pokličem, ker mala s telefonom še ne zna... Je pa seveda boljše, če te kdo zbudi iz nezavesti, ne da tam ležiš 2 uri... Ampak če ni druge, potem pač počakaš, saj it itak nimaš kam . Skratka, če čutite, da boste skup odletele, se namestite tako, da ne morete nikamor past (sploh so zoprni kaki stoli in mize, ker lahko z glavo fejst užgeš - no, tudi s čim drugim, potem pa zgleda, ko da te kdo pretepa, ko si cela ), pa da ko boste padle skup, ne boste na hrbtu, da slučajno jezik ne bo kje napote delal. Potem je vse ok, sčasoma se navadno sami zavemo. Mislim, pa da bi Ronja probala posnemat lubija v tem primeru in me prijazno skloftala . Če bi opazila, seveda...
|