|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DS - majhen obseg glave????
25.10.2009 22:29:03   
Anonimen
Noseča sem 33t in zelo zaskrbljena. V prejšnjem tednu sem imela UZ, na katerem mi je ginekologinja povedala, da obsega glave otroka zaostaja za 3 tedne. Namignila mi je, da imajo otroci z dawnovim sindromom manjši obseg glave. Seveda me je tam skoraj zadela kap!!! Nuhalno sem opravila, rezlutat 1: 7800.
Mamice, ki imate otročke z DS, ali so vam ginekologi že v nosečnosti namignili za možnost DS? Ali so imeli otroci že na UZ preiskavah manjši obseg glave?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DS - majhen obseg glave????
25.10.2009 22:45:43   
bellamia
joj, no kakšne hude besede.....DS???!!!!

mislim da tale tvoja ginekologinja ne ve kaj govori!
upam da ti bo v tolažbo moj primer iz prve user posted image
v zadnjih dveh mesecih sta mi dve različni G rekli da ima moj otrok majhno glavo, manjšo od povprečja... in jaz vprašam kaj to pomeni, pa sta mi obe samo rekli, da bo otrok imel pač manjši obseg ko se rodi....ok.....pa vse sem imela premajno, trebuh, pa cel otrok.....in ko sem rodila.....2dni pred PDP-jem

punčko, njene mere: 3280g, 50cm in obseg glavce......35cm!!!!!!!!!!
(toliko o premajhnih merah!!!!!!)

upam da te je moja zgodba potolažila, kajti tvoj user posted image ima še veliko časa da zraste (najbolj v zadnjih dveh mesecih)
MISLI POZITIVNO!!!

SREČNO!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
26.10.2009 7:20:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bellamia)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2009 7:28:23   
Anonimen
moja pupika je imela 3 dni pred rokom, ko je bila rojena obseg glavice 32 cm! in je popolnoma zdrava...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.10.2009 7:29:38   
livia
Tudi moje izkušnje glede mer, ki jih izmerijo na UZso take, da jim nikoli več nič ve verjamem.
En mesec pred porodom so mi rekli, da je tamala težka 3500g, v zadnjem vesecu otrok pridobi še ful in sem se prav bala kakega velikana bom rodila. Na koncu je bila težka 2750g.

Ti pa priporočam, da se vseeno psihično pripraviš na marsikaj. Seveda misli pozitivno, ni pa nič napak, če pomisliš tudi na to možnost, da ima otrok lahko DS.
Prihajam iz družine, ki ima podobno okvaro in se velikos rečujem z družinami s podobnimi problemi in mi gre na jok, ko starši še po 15-20 letih niso sprejeli svojih otrok, ker so pač kakršni so. Zaprejo jih v razne varstvene domove, čez vikend ne grejo nikamor, da jih ja ne bi nihče videl, družine pogosto razpadejo,.... Jaz mislim, da si s takim otrokom bogatejši za eno veliko življenjsko izkušnjo, če se jo na pravi način lotiš.

Jaz ti želim, da bi bilo vse ok, da mere ne držijo, da bo na koncu otroček zdrav. Kaj pa če bi vprašala za še eno mnenje, pa greš še drugam na UZ.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2009 7:33:38   
tasa_m
Anonimna... Moja pupa je non stop na vsakem in to res na vsakem UZ pregledu zaostajala za najmanj tri tedne v VSEM! Rodila pa sem čisto zdravo pupo, čeprav mesec dni prehitro. Obseg glavice pa je imela ob rojstvu 33cm.
Sama pa veš da UZ preiskave niso natančne!

8. tednov pred porodom so mi izračunali da je težka 1880 g, ob rojstvu pa je imela 2330g, tako da v mescu dni ni pridobila več kot 450g.

Drži se!

< Sporočilo je popravil tasa_m -- 26.10.2009 7:35:57 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.10.2009 9:58:06   
spella
Res se ne smeš preveč obremenjevati s tem. Te čist razumem da te skrbi...tudi menene je. Sam, toliko, da te malo pomirim.Meni pa je pri prvi nosečnosti g. v porodnišnici rekla...kako velika stopala ima vaš otrok in tudi glava je za nekaj tednov večja kot bi morala bit. Seveda me je skrbelo...možu pa o tem nisem nič govorila, ker bi še večjo paniko zagnal. No punčka se je rodila čist normalno 3770g, 52cm,35cm glavica. Važno, da sem jaz od morfologije naprej živela v strahu kakšnega otroka bom dobila.
Pri drugem otroku pa je bilo ravno obratnouser posted image user posted image , mi je rekla, da ma manšo glavo, in mi težo napovedala za 1kg manj, kot je bilo pol ko sem rodila fantka 4260g, 54cm, 35cm glavica. Tem UZ res ni čist za zaupat. Moji kolegici so vsak pregled delali UZ, še en teden pred koncem so ji napovedovali punčko (ona vsa vesela, vse roza kupila, ma doma že enega fanta)...v porodnišnici pa šok. Rodila je fanta..še po enem mesecu si ni opomoglauser posted image . No, sam toliko o teh megastičnih napravah, ki mamice samo dodatno spravijo v skrbi.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.10.2009 11:13:00   
sazi
Obseg glave obeh mojih otrok v nosečnosti je bil zelo majhen - pod povprečjem, pa je bilo z otrokoma vse v redu.

(odgovor članu spella)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.10.2009 20:53:52   
analucija
ja tudi mene je ustrašil mesec pred porodom. da zaostaja. ampak ni, zaradi drugačne oblike glavice pač meritev ni ustrezala.
skrbi je pa bilo veliko

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.10.2009 19:34:41   
macka27
NO da še svojo zgodbo povem glede zastoja rasti...

Mene so v 35 t nosečnosti zadržali v porodnišnici zaradi zastoja rasti, tam sem preživela 3 tedne in sem hodila na ctg-je vsak dan, 2x na teden Uz, itd...., no na koncu se odločijo da me bodo le izpustili domov,. Uglavnem hočem povedat to, da so tudi meni ugotovili zastoj v rasti, kajti trebušček je zaostajal kar za 6 tednov, sem mislila da me bo kap ko sem to izvedela.. no na koncu se je moja user posted image user posted image rodila čisto normalna, mere so bile 2920 g in velika 49 in to 3 dni pred rokom. Hoteli pa so mi sprožiti porod že v 35 tednu.

Upam da nisem preveč zakomblicirala user posted image , ker pisanje mi ne gre preveč od rok user posted image user posted image

Nushy

(odgovor članu analucija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.10.2009 20:02:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: livia

Ti pa priporočam, da se vseeno psihično pripraviš na marsikaj. Seveda misli pozitivno, ni pa nič napak, če pomisliš tudi na to možnost, da ima otrok lahko DS.

Morda iz osebnih izkušenj - lažje bo, če si pripravljena na vse, ker nuhalne je res le presejalni test.
Kar se pa mer na UZ tiče, pa rudi jemlji bolj z rezervo - moja je zaostajala nekje za 14 dni po velikosti. Rojena je točno na PDP, velika 51 in težka slabe 4kg; obseg glavice pa je imela 34cm. Naj povem, da pa ima DS.

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
28.10.2009 21:31:02   
Anonimen
Skate - pa je tvoj otroček v vseh merah zaostajal za 14 dni ali samo obseg glavice? Kako se pripraviti na otroka z DS, ne vem. Vem samo, da je otrok moj in ga bom seveda imela rada najbolj na svetu...ne vem pa kako v tistem trenutku odreagiraš. Skate si ti že takoj v porodni videla, da je otroček malce drugačen? 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
29.10.2009 19:32:52   
Anonimen
Anonimna, upam, da se je tvoj ginekolog prenaglil in prehitro posplošil... Vendar odgovarjam ti na tvoja vprašanja - naša je zaostajala v splošni velikosti- vedno je bilo rečena, da je velikost ploda za 14 dni manjša od tednov nosečnosti po M, za glavico mi niso nikoli omenjali, vendar tudi glede na moje neredne M, je bila velika verjetnost tudi to, da bi kasneje zanosila, zato se s tem niso veliko obremenjevali. Presejalni testi pa niso nič pokazali.
In ne, po porodu nisem videla, da je moj otrok kaj drugačen - tudi poteze so bile manj izrazite, sedaj k je večja, se takoj opazi, da ima DS (no, nekateri tudi sedaj ne, ampak meni je očitno na prvi pogled)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
29.10.2009 19:58:11   
blaža
ma znajo res prestrašit včasih ginekologi. eni, ko je ležala z mano, je rekla ena zelo znana G in to dobra G, da ja kje pa ma trebuh, da to ni niti za 5 mesecev velik trebuh, je bla pa v sedmem mesecu nosečnosti.user posted image
In otrok čisto normalen, samo malo manjši trebuh je mela. Pa moja kolegica je mela minijaturen trebuh, otroke je bil pa dolg 60cm ob rojstvu, težek pa 4.200 g. ne vem kako jogo je notri izvajal, da se je tako zložu.user posted image

Po moje bi ti prvo morala vse preiskave nardit, pa tudi če sumi na kej, ne sme streljat v prazno in te takole strašit. Včasih oni na gals razmišljajo, ma bi morali vedet kake nepotrebne skrbi povzročajo nosečnicam.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.11.2009 9:08:53   
BarbaraO
Skate, kakšne rezultate si pa dobila na NS (in DHT), če si ju sploh delala? Koliko si stara in kateri otrok je po vrsti? Imate kakšen okvarjen kromosom že v družini? Sprašujem zato, ker je moja sestra rodila drugega otroka zelo prizadetega (ki je pri treh letih sicer umrl - velik le za 8. mesečnega dojenčka). Sama imam že dve zdravi punci, pričakujem pa tretjega (domnevno fantka). In me razumljivo malce skrbi.

Hvala za odgovor.

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?