|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   astma in nosečnost
12.6.2005 9:45:03   
lasek
Prvič z vami v živo. Lep pozdravček vsem. Imam vprašanjce in prosim za vaše prijazne nasvete.

Mislim, da sem noseča. Test bom naredila jutri, sicer pa mi M zamuja šele 2 dni. In sedaj vprašanje:

Imam astmo in zanima me, kako je z jemanjem zdravil za astmo v času nosečnosti (Ventolin in Symbicort)?

Zelo vesela bom vseh nasvetov mamic z ali brez astme!
:rozica::rozica::rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   astma in nosečnost
12.6.2005 9:48:56   
urši77
Kar jaz vem se zdravila za kronične bolezni jemljejo naprej tako kot do zdaj.Za :duda: je bolj nevarno ko ti ob napadu astme zmanjkuje zraka in pri malčku lahko pride do hipoksije, kot pa zdravila, ki so sicer že v tvojem organizmu:)

LP in brez skrbi:muca:, pa čimprej:modri: :roza:

(odgovor članu lasek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   astma in nosečnost
12.6.2005 9:53:28   
lasek
Hvala ti Urši, sem se malo bala, da bo malo odgovorov. Zares sem vesela, da tale forum tako hitro reagira.

Ce ti ni odvec povej kaj o sebi. Te poslusam.

Hvala

(odgovor članu lasek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   astma in nosečnost
12.6.2005 10:04:59   
urši77
Nimam sicer astme, sem pa 28-letna gorenjka, trenutno srečka nosečka 29t-baje bo :roza: in pride konec avgusta. trenutno okupirana z nabavo stvari za :duda: in zadnjimi izpiti za 2.letnik izred. na faxu.

Našo pikico že vsi komaj čakamo, saj je bila pot do nje kar malo mučna(3xss, pa še malo druge ginekološke šare je blo zraven)....tko da...v glavnem to...

LP in oglasi se večkrat:)

(odgovor članu lasek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   astma in nosečnost
12.6.2005 10:12:23   
lasek
Veliko srece z izpiti, preostankom nosečnosti in porodom - v vseh pogledih verjamem vate.

Bodi pridna. Pozdravček.

(odgovor članu lasek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   astma in nosečnost
12.6.2005 11:06:22   
KiSsMyAsS
LP lasek

Glede astme se ne sekirat. Jst mam tut astmo ze od otrostva in skos jemljem Ventolin. Sm pa tut noseca in sm pomoje ene 2x uzela zdravilo, pa ni nic narobe. Drugac pa morm povedat, da mam manj dihalnih tezav kot sm jih pa mela prej ko nism bla noseca. Prau bols se pocutim. Ne se sekirat, res pa je da uzami zdravilo le ko bo nujno potrebno. :sloncek:

(odgovor članu lasek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   astma in nosečnost
12.6.2005 12:48:58   
lasek
Hvala ti Kissica. Moja astma zahteva več zdravil in težko si predstavljam, da bi lahko zdržala celo nosečnost le ob dveh upihih. Sicer nameravam iti k osebni zdravnici po izčrpen nasvet, vendar me vseeno zanimajo izkušnje mamic.

Ker sem bila 14 dni nazaj zelo prehlajena, se mi to še vedno pozna na dihanju, tako, da moram jemati zdravila skoraj vsak dan - takrat tudi še nisem mislila na potencialno nosečnost. Moram reči, da malo me skrbi tole z astmo.

Hvaležna za vsakršno izkušnjo.:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu lasek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   astma in nosečnost
12.6.2005 17:52:56   
tejč
Pozdravljena,
od 6.5. nisva več sama, se nama je pridružila mala Ajša.
Tudi jaz sem astmatik in me je skrbelo, kako bo to šlo med nosečnostjo. Svetujem, da se naročiš pri svojem pulmologu,če ga imaš. Mani je zmanjšala dozo zdravil. in sicer: Serevent je črtala in jemala (bi lahko) Flixotide, vendar manj vpihov vsak dan, pa tudi Ventolin po potrebi. V času nosečnosti je astma čudežno izginila. Res! NIsem mogla verjet! Brez težkega dihanja non stop. Zdravil nisme več jemala.

Potem sem rodila. Po dveh dnevih, se mi je astma žal spet pojavila. Kako to, ne vem. Zdaj spet jemljem zdravila, ampak res kolikor je res nujno nujno, ker gre vse v mleko (no, čeprav pravi zdravnica , da komaj tisočinka vsega zdravila...), ampak to je že zgodba za po nosečnosti.

Držim pesti zate. Vedeti pa moraš. da se astma v času nosečnosti lahko izboljša, ostane ista ali pa se poslabša. Kljub temu otroku ne sme primanjkovat kisika. Zato ga ne sme tudi tebi! Vprašaj pulmologa, ampak po moje ni hudega, če jemlješ zdravila dalje.
lp in upam, da si noseča, to je eno najlepših obdobij v življenju!!!!
Mateja

(odgovor članu lasek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   astma in nosečnost
16.6.2005 12:03:02   
lasek
Hvala ti Mateja za izčrpen in pomirjujoč pogovor. Predvsem tisti del, ko praviš, da se ti je astma umirila med nosečnostjo. In glede zdravil, jaz sem do pred dveh mesecev jemala Ventolin in Flixsotid, potem pa mi je zdravnica za probo napisala Symbicort, češ, da je Flixotid že malo zastarel. Vendar imam občutek, da je Flixotid meni bolj pasal.

Glede nosečnosti pa nič. Sem dobila M. Ampak, ker načrtujem, mi vseeno paše, da zvem kaj na to temo.

Hvala ti še enkrat in upam, da se še slišimo.

(odgovor članu lasek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?