|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rabim nasvet_kriza v zvezi
9.10.2009 15:22:10   
madagaskar
Pozdravljene!
Pišem vam prvič, ker sem videla, da ste pripravljene pomagat z nasveti. Moja zgodba je malo zakomplicirana, ampak upam, da me boste skušale razumeti.
V zvezi sem 4 leta, oba s fantom izhajava iz enostarševske družine, moja sta se ločila, njemu je oči umrl, ko je bil še majhen. Na splošno se dobro razumeva, mi pomaga v gospodinjstvu (živiva skupaj kakšne pol leta), se hecava, itd. in načrtujeva družino. Letošnje leto je bilo za naju prav peklensko, odločila sva se za otroka in doživela 2 splava v roku nekaj mesecev. Mene je potrlo, fant pa je bil optimističen in se mu to ni zdelo nič takšnega, oziroma je povzel mnenje zdravnikov da se to pač dogaja, ter me tolažil s tem, da enkrat nama bo uspelo. No kakorkoli, problem ni v tem ,ampak v njegovem obnašanju, kadar se ga močno napije (enkrat na leto mu vrže ven). Takrat se mu čist obrne in ni več prijazen, ampak postane zelo nesramen, ponavadi na mene (lahko je razlog čisto banalen, da mu samo kaj narobe rečem) in čisto znori. Nazadnje mi je celo rekel, naj poberem svoje stvari in grem. Nikoli pa ni nasilen, fizično mislim. No, potem naslednji dan, ko se streni, pa kot da nič ni bilo. Ko sem ga vprašala, se je kar izmuznil. v bistvu gre za to, da ne prenese, da mu kdo očita da je naredil kaj narobe, ker če mu, se njegov obrambni mehanizem še okrepi in govori še večje bedarije in se dela da mu je vseeno. Nekajkrat sem si že rekla, da ga bom v takem primeru čisto ignorirala, ga poslala spat in konec, da mi ne bo prišel do živega, ampak po dveh splavih letos, me je pa takšno obnašanje sesulo in ne vem kaj naj storim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rabim nasvet_kriza v zvezi
9.10.2009 15:26:56   
*alja*
Ko je trezen mu dopovej da naj več ne pije, ker je potem agresiven user posted image

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.

(odgovor članu madagaskar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2009 15:34:02   
madagaskar
Hvala alja.
Sem mu potem čez nekaj dni razložila, da tko ne gre in mu postavila pogoj, da naj alkohol briše, pa čeprav 1x na leto, ali vsaj takrat ko žurava skupaj (op. tudi če gre s prijatelji ven - 1x mesečno in pride malo "okajen" ni nikoli nesramen, ali kaj podobnega). Ne vem, malo me moti to, da mi je rekel, naj kar grem (naslednji dan pa, zakaj sem šla, wtf). No, ker mi je tkole rekel prvič, bom nekako pozabila, če me ima rad, se bo potrudil, da se to ne bo ponavljalo.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2009 15:34:09   
Gina
Čakaj, če prav razumem, se ga 1x na leto napije in zganja scene, al kako... in to zato, ker mu nekaj očitaš? Ostalih 364 dni v letu je ok? Če je temu zgolj tako, ga tisti en sam dan v letu, ko se ga napije, pusti pri miru in pojdi spat - ne bo imel povoda za kreganje. Če pa se te reči dogajajo pogosteje, je pa stvar zelo drugačna.

btw, zakaj mu pa kaj očitaš? Tudi če je upravičeno, je način za dosego tvojega cilja zihr napačen. Če nekomu nekaj očitaš, še nikdar od tega ni postal boljši človek, bolj prijazen, ustrežljiv, kvečjemu v obrambo ga spraviš ali jezo ali molk. To seveda ni opravičilo za scene, nikakor ne, niti ne zmanjšuje njegove krivde, je zgolj vprašanje o smiselnosti ravnanja.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2009 15:35:38   
madagaskar
Ja enkrat na leto je bolj tko, da se ga res ornk napije. Drugače gre ven s prijatelji, mogoče 2x mesečno, ampak takrat nimava problemov, niti ni nesramen.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2009 15:36:56   
Sreča in ljubezen
Povej mu da ne pije več ker je agresiven in žaljiv do tebe!

Če bo tko šlo naprej ne verjamem da boš z držala, ker boš psihično uničena! Mogoče je zarad splava ampak nisi ti kriva in se ne bi smel tako obnašati do tebe! Moraš se z njim pogovoriti in mu dopovedat da ti ne odgovarja njegovo obnašanje ko je v takem stanju! S časoma boš vidla a je razgovor z njim pomagal, če ni ...so še druge poti...

Srečno!

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2009 15:58:14   
Petka09
Jaz bom malce bolj črno napoved dala, vsaj kolikor vidim moške v svoji okolici, ker sem iz vinorodnih okolišev doma.. Ko je mlad, se bo napil enkrat na leto, starejši ko bo,večkrat se bo napil..... Zdaj ma le še kolikor toliko rešpekta do tebe, ker sta še zaljubljena, mlada... načrtujeta otroka... Z leti, ko se "smetana poliže", pa ko se začne rutina (kredit, položnice, vzgoja otroka, vsakodnevna opravila itd., zaljubljenost mine), pa so kolegi spet bolj popularni in se ga začne večkrat prekomerno pit.
Pa tudi to, da če je takrat, ko je pošteno nalit, celo agresiven, bo potem tudi, sploh če bo večkrat pil kot samo enkrat na leto.

Zato se nujno pogovori z njim, razmisli tudi o tem, v kakem okolju on živi, kakšni so ti kolegi (so pijančki, samski, žurerji itd.)...

(odgovor članu Sreča in ljubezen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.10.2009 17:13:40   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: madagaskar

Ja enkrat na leto je bolj tko, da se ga res ornk napije. Drugače gre ven s prijatelji, mogoče 2x mesečno, ampak takrat nimava problemov, niti ni nesramen.

A zdej gre že 2-krat mesečno?

Najprej enkrat na leto, potem enkrat na mesec, zdaj torej že 2-krat?

Bogve kolikokrat gre pa v resnici.

Jaz mislim, da če bi res bilo 1-krat na leto, ne bi ti tukaj tega pisala.

Neposredna povezava do sporočila: 8
9.10.2009 18:01:17   
honey

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

A zdej gre že 2-krat mesečno?

Najprej enkrat na leto, potem enkrat na mesec, zdaj torej že 2-krat?

Bogve kolikokrat gre pa v resnici.

Jaz mislim, da če bi res bilo 1-krat na leto, ne bi ti tukaj tega pisala.

Jaz pa mislim, da je tako, da se ga 1x letno res orng napije, da je tečen, če gre pa 2x mesečno s prijatelji ven, pa tudi ni panike, kaj? No, vsaj meni se tako zdi. Mogoče sem pa jaz čudnauser posted image Moj se ga tudi občasno napije, da je koma. Ampak enostavno sem takrat tiho in ga pošljem spat, mu ne težim, ga nič ne sprašujem. Saj zato je naslednji dan bolj pester, nadoknadim vse za nazaj user posted image Moj mož (s katerim sva skupaj že 13 let) gre še vedno občasno s prijatelji ven - to je včasih 3x mesečno, včasih pa tudi 2 meseca ne grejo nikamor. Ampak nimam nič proti - samo hočem pa, da takrat, ko se jaz kam odpravim, kar je pa sicer zelo redko, da je doma, da čuva otroka, ne da takrat jaz iščem okrog varstvo. Pač prestavi fešto takrat na drug dan. Če je vse v mejah normale, potem ni panike.

Aja, pa to, da grejo s kolegi ven, traja že vseh 13 let, kar sva skupaj. Včasih sva hodila skupaj, zdaj hodi pa sam. Mogoče je drugače, če si doma iz vinorodnega okoliša, kjer so zidanice ipd., jih hitreje premami.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.10.2009 18:23:14   
lino
Tudi mi2 sva skupaj 13 let in moram rečt, da sem na žalost tudi jaz bolj za črni scanarij...
Najina zgodba je podobna, mlada in zaljubljana sva hodila skupaj na žure in bilo je noooro, dobila zgodaj prvega otroka-streznitev v vseh pogledih in soočanje z življenjem (položnice, vzgoja, želje enega in drugega, delo, prijatelji, gospodinjstvo...) skratka vsi ti dejavniki te izčrpavajo in potem ponavadi (vsak pri meni je tako)...ostaneš sama za otroke, gospodinjstvo, službo,...in on se umika v svoje delo, prijatelje in alkohol in potem očitki in grdi pogledi in vse več takšnih dni in noči, ter besed, ki zarežejo globoke rane v srceuser posted image user posted image user posted image
No, jst ustrajam, ker je sicer zlat človek z veeelikim srcem in ga neizmerno ljubim in imava sedaj še enega otroka, je pa res, da se pogosto sprašujem ZAKAJ, ker mi nemalokrat obrne svet na glavo, me prizadane, razžalosti in to tudi pred otroki in potem se psihično krpam...ampak kaj je najhuje, jst sem se tega že navadila, upam pa, da se tebi ne bo treba!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.10.2009 18:30:30   
noranate
Se podpišem pod Petka 09user posted image .

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.10.2009 18:45:07   
julieb
IZVIRNO SPOROČILO: lino

Tudi mi2 sva skupaj 13 let in moram rečt, da sem na žalost tudi jaz bolj za črni scanarij...
Najina zgodba je podobna, mlada in zaljubljana sva hodila skupaj na žure in bilo je noooro, dobila zgodaj prvega otroka-streznitev v vseh pogledih in soočanje z življenjem (položnice, vzgoja, želje enega in drugega, delo, prijatelji, gospodinjstvo...) skratka vsi ti dejavniki te izčrpavajo in potem ponavadi (vsak pri meni je tako)...ostaneš sama za otroke, gospodinjstvo, službo,...in on se umika v svoje delo, prijatelje in alkohol in potem očitki in grdi pogledi in vse več takšnih dni in noči, ter besed, ki zarežejo globoke rane v srceuser posted image user posted image user posted image
No, jst ustrajam, ker je sicer zlat človek z veeelikim srcem in ga neizmerno ljubim in imava sedaj še enega otroka, je pa res, da se pogosto sprašujem ZAKAJ, ker mi nemalokrat obrne svet na glavo, me prizadane, razžalosti in to tudi pred otroki in potem se psihično krpam...ampak kaj je najhuje, jst sem se tega že navadila, upam pa, da se tebi ne bo treba!!!!user posted image user posted image user posted image

Res ti moram povedati, da se bo stvar sčasoma samo poslabšala.

Kako misliš, da živijo tvoji otroci?

Opisuješ življenje moje mame. Kako pa so pri tem otroci pod nezdravim vplivom pa vas kot starše sploh ne zanima ali kaj?

Malo se vprašajte, če je to sploh vredno. Izpostavljati otroke tako nezdravemu okolju in jih siliti v življenje z alkoholom in žaljivkami nenazadnje osamljenostjo.

Sama sem pod takim vplivom živelja vse življenje in posledično imela težave z navezovanjem prijateljstev in partnerstva,vse to zaradi nezaupanja, ki se je odražalo v odnosu med starši.

Vsi, ki mislite, da je boljše imeti oba starša pa čeprav nista ravno v najboljših odnosi, se grozno motite.

Jaz raje svojega otroka vzgajam sama, če bo to potrebno, kot da se ubadam z vprašanji kot jih načenate v tej temi.

Mogoče sem zašla malo oz teme, vendar se mi zdi skrajno neodgovorno od staršev, da se ne pomenijo odkrito.

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.10.2009 18:49:58   
madagaskar
Ja honey tako sem mislila, prav si razumela...enkrat letno si da malo bolj duška, ko pa gre ven s prijatelji pa je to za kakšno urco ali 2 , nič pretresljivega.
Ja, mislim da je takrat res boljše da mu ne težin in ne silim vanj, ter se z njim pogovorim naslednji dan. Pri meni je napaka ta, da taqkoj planem nanj, ne znam se umirit in počaka na ugodnejši trenutek.
KOt sem že rekla, nikoli se me še ni dotaknil! Niti me ne ponižuje ali kaj podobnega, kadar smo v družbi, se hvali z mano, prav tako, kadar je s kolegi (mi je eden iz družbe povedal).
Me je pa prizadelo ko mi je rekel, naj spokam in grem, zato sem tudi pisala sem gor. Niti ga nočem opravičevat, ker alkohol ni izgovor. Se bom potrudila, ampak mu bom težko opostila, pozabila pa nikoli.

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.10.2009 19:02:44   
miapia

ker alkohol ni izgovor.

Ni izgovor za ničesar, tudi ne za verbalno, fizično, psihično (itd.) nasilje. Pa naj bo 1x na leto ali pa 2x na mesec ali pa vsak dan. Očitno pa tvoj možakar nima mere in se ga nalije do konca, takrat se pa pokaže njegova narava, ki je ob zmernem pitju sploh ne bi spoznala. Jaz s takim človekom, ki me žali in pljuva po meni, ne bi želela biti, sploh pa ne načrtovati družine. Mislim tudi, da je pot od verbalnega do fizičnega nasilja zelo kratka. Ampak nima smisla, da mu nekaj tupiš v glavo (dosegla boš ravno nasprotno), ker bo on sam moral priti (če sploh bo) do določenih odločitev in drugačnega razmišljanja. Stvar je v bistvu na tebi, ali boš s tem živela ali pa ne.

Želim ti pa kar je najbolje zate.

< Sporočilo je popravil miapia -- 9.10.2009 19:04:06 >

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

Neposredna povezava do sporočila: 14
9.10.2009 19:33:33   
Anonimen
Človek pod vplivom alkohola pravzaprav zamenja karakter - dobesedno govorim o Dr. Jekyll in Mr Hyde efektu. Iz prijaznega človeka postane en čisto drug, ponavadi tak, o kakršnem pišeš. Trezen se ne bo spomnil, kaj je počel, rekel, ali kako je reagiral in zato tudi pogovori ponavadi ne vodijo nikamor. Žal, se bojim, da bo šlo samo še na slabše. Ker to je tako, kot da živiš z dvema človekoma, ki pa nimata nobene veze eden z drugim, se je pravzaprav zelo težko kaj pametnega zmeniti...ne rečem, da je nemogoče, samo bo presneto težko. Fajn razmisli, kam to vodi - po možnosti preden res dobita otročka - potem se pa res vse obrne na glavo. Pa srečno.

(odgovor članu miapia)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
9.10.2009 21:12:03   
rija
jaz pa mislim, da vseeno mogoče ni tak hudo.

moj je tak, da gre recimo na kakšno fešto, pa pride koma domov, ker...prvič....ne zna piti...misli, da mora v eni uri požlempat vse, nazdravit z vsakim....drugič....nikoli nič ne pije, pa se ga tudi ekspresno primeuser posted image  in mu v sekundi zmanjka filma...sicer je kontra...na vse kar mu takrat rečeš, težiš, karkoli, se le reži....itak mu ni nič jasno....edini njegov cilj je takrat objemanje najboljše prijateljice-školjkeuser posted image user posted image user posted image
se je že zgodilo, da sem bila besna ko ris, pa pizdila....pa se mije samo nasmehnil....ljubicaaaaaa....in koma....user posted image

in kar je še res je to, da je bilo v začetku to mogoče 3-4 krat letno, zdaj pa na 4 leta enkrat....user posted image

mogoče se boš sčasoma naučila, da tako zadetemu tipu nekaj težiti je itak brez veze.user posted image počakaj, da se strezni, pa mu takrat povej, kar te muči.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.10.2009 21:24:43   
miapia
Ja ok, če se reži, če te pa psuje, meče iz stanovanja... je pa druga stvar.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.10.2009 21:26:34   
Anonimen
in vino veritas al kako že...

(odgovor članu miapia)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
9.10.2009 21:27:33   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

ne vemo pa, kaj ona njemu tala...tudi ni zanemarljiv podatek....ker ene so prav pasjeuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.10.2009 21:39:34   
miapia

IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: miapia

ne vemo pa, kaj ona njemu tala...tudi ni zanemarljiv podatek....ker ene so prav pasjeuser posted image

Ja, drži.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.10.2009 9:52:46   
Pat74
Petka
Jaz bom malce bolj črno napoved dala, vsaj kolikor vidim moške v svoji okolici, ker sem iz vinorodnih okolišev doma.. Ko je mlad, se bo napil enkrat na leto, starejši ko bo,večkrat se bo napil..... Zdaj ma le še kolikor toliko rešpekta do tebe, ker sta še zaljubljena, mlada... načrtujeta otroka... Z leti, ko se "smetana poliže", pa ko se začne rutina (kredit, položnice, vzgoja otroka, vsakodnevna opravila itd., zaljubljenost mine), pa so kolegi spet bolj popularni in se ga začne večkrat prekomerno pit. Pa tudi to, da če je takrat, ko je pošteno nalit, celo agresiven, bo potem tudi, sploh če bo večkrat pil kot samo enkrat na leto. Zato se nujno pogovori z njim, razmisli tudi o tem, v kakem okolju on živi, kakšni so ti kolegi (so pijančki, samski, žurerji itd.)...

Na žalost to še kako drži. Moje mnenje je, da če je agresiven, ko je pijan, naj sploh ne pije. Ženska oz. vsako živo bitje ni dolžno prenašati nasilja, pa čeprav je to samo enkrat na leto.

IZVIRNO SPOROČILO: rija
ne vemo pa, kaj ona njemu tala...tudi ni zanemarljiv podatek....ker ene so prav pasje

Me prav zanima, da bi kdo mirne duše gledal pijano ženo ali pa moža. Se pa strinjam, da je nevarno, da agresivnega pijanca takoj napadeš z očitki, ker potem lahko kar računaš s tem, da lahko zadeva postane zelo grda in nasilna in da je res boljše počakati na streznitev. Še enkrat pa dodajam, da nisi dolžna prenašat takega odnosa in "zajebavanja".

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.10.2009 10:05:48   
gita10
Moj je isto katastrofa ko je pijan.Ali se smeji nekaj brez veze, ali začne o nekih brezveznih problemih ampak pri nama je tako ko pride pijan ( je pa res da to ni preveč pogosto ) se jaz delam, da spim. V kakršne koli debate se sploh ne spuščam z njim. Ker mu takšne neumnosti hodijo po glavi, da bi se na koncu sigurno skregala. Tako, da sedaj se že nekaj let nisva skregala, ko je pil pijan, jaz se delam, da spim on pa potem tako ali tako zaspi v dnevni sobi in problem je rešen.
Zjutraj pa ga potem ignoriram kar mu je še hujše kot pa , da bi se kregala z njim - aja pa vsakič ko je pijan za kazen ni seksa nekaj dni- to ga pa itak ubija in potem dobro razmisli kdaj po spet segel po alkoholu.  

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.10.2009 10:22:41   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Pat74
Me prav zanima, da bi kdo mirne duše gledal pijano ženo ali pa moža.

jaz ga sploh ne bi gledala, če bi bilo to recimo 1 x mesečno. pač ne odobravam tega in s takim človekom ne bi mogla živeti.

če pa se to zgodi tu in tam...pa naj bo....očitno "rabi" ta ventiluser posted image user posted image user posted image  čiščenja prebavnih traktov...user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.10.2009 10:28:46   
Pat74
Ja no, saj roko na srce, se najdejo primerki, ki to prenašajo, samo tle gre pa že za začaran krog "bolnih" odnosov, ko več ne znajo/ne morejo iz tega kroga. Rabijo pa zagotovo strokovno pomoč.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?