Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 10.6.2005 18:12:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Nič od naštetega nisem upoštevala pa je Živa še živa in zdrava8)! Čimmanj komplicirati. Edino mehčalca dam manj. Bojana
|
|
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 10.6.2005 18:25:42
|
|
|
|
kimi
|
Glede mehčalca jaz mu do 4 meseca starosti nisem nič mehčalca dajala...oprala sem skupaj z našimi cunjcami (na 40 stopinj) otrokove sem potem vn pobrala naše pa dala mehčalec...ali sem to delala do 3 meseca potem sem kupila mehčalec ki je dermatološko testiran mislim da je to beli lenor ali celo beli silan...gor je otroček in v kotu piše dermatologic tested. Glede pare-jaz sem vedno likala s paro
|
|
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 10.6.2005 18:48:47
|
|
|
|
Leni72
|
hehe ... manj ko likam bolj sem srečna. plenice kr z roko polikam ... pa glih se ta mala sekira al ma polikano plenico na riti al ne oz. jih nima več, cunjice sem do sedaj bolj ali manj tudi .... Večina pajackov (vsaj zimskih) je blo iz takega materiala, da si malo z roko potegnil pa je blo OK. Prala sem pa do sedaj brez mehčalca, zdaj pa kakšno stvar tudi vržem tudi v mehčalec (beli Silan)- za enkrat reakcije še ni.
|
|
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 10.6.2005 19:07:05
|
|
|
|
SaaS
|
Preden sem šla rodit, sem vse cunce oprala z navadnim praškom pa s ful mehčalca (da bo bolj mehko!!). Nato pride mama k meni in mi razloži, kako naj perem brez mehčalca. Prepozno, že oprano!!! Pa smo pustili tko... in ni blo nič narobe, k sreči ni bilo nobene alergije. Od tam naprej pa sem začela kupovati prašek ariel sensitive in mehčalec silan sensitive in to je to. Likam pa ničesar.
|
|
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 10.6.2005 19:14:06
|
|
|
|
Amoss
|
SaaS jaz sem naredila čisto isto.Ful mehčalca, da mi cotike dišijo in da so mehke. Zdaj pa cele omare res ne grem oprat.No če bo pa kaj narabo bom pač takoj vse spet oprala in zlikala. Aja jaz sem pa ravno čula da je likanje s paro vredu ker uniči bakterije:zmeden:
|
|
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 10.6.2005 19:34:54
|
|
|
|
SaaS
|
Do 4. meseca, dokler je nosil predvsem bodije in pižamice, sem vse sušila v sušilnem stroju, kar ima glede bacilov po mojem mnenju podoben učinek kot likanje. Pri pol leta pa mislim, da to ne sme biti več problem, saj se bo slej ko prej srečal z bacili vseh vrst..
|
|
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 10.6.2005 20:53:03
|
|
|
|
dory
|
Jaz perem od samega zacetka z mehcalcem in praskom,likam s paro pa je moje dete zdravo ko ribica :)...cimmanj komplicirat pa bo :)
|
|
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 10.6.2005 20:54:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Bobek05, koliko velike stvari si pa kupila? Ker jaz sem bila najbolj nesrečna, ker sem, preden sem prišla z otrokom iz porodnišnice seveda že vse oprala (s praškom in mehčalcem, pa tudi s paro sem zlikala), potem pa je bilo, kar je bilo št. 56, premajhno:((. Pa v glavnem je bilo kar vse 56. Ker sem v enem postu brala, da je tudi tvoje dete veliko, pa če imaš še račune in etikete in oblekice št. 56, raje še malo počakaj in ne vsega oprat.
|
|
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 10.6.2005 20:59:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Urka, zdaj pa ne vem, ali naj pišem pod svojim nickom ali naj se dam v ilegalo... mi bo kdo patronažno poslal na vrata v kontrolo, ker čisto ničesar ne likam... :)- Če pa bi, bi definitivno s paro. Gre hitreje.
|
|
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 10.6.2005 22:22:33
|
|
|
|
Blink1
|
Jaz že od začetka perem vse z mehčalcem (le namesto praška uporabljam gel ali tekoči prašek). Likam vse na paro, ker drugač lahko likam tri dni, pa bo še zmučkano. Bele stvari (s tetra plenicami vred) perem na 60°. Selena?? ne likaš....grem socialno klicat...da hodi otrok zmučkan po svetu...nedopustno:)-:)- He he...sej ne...meni je pač fajn likat:bravo:
|
|
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 11.6.2005 8:07:12
|
|
|
|
Anhelo2
|
Nič komplicirati! Tudi v materinski šoli so nam rekli, da ni problema glede mehčalca. Sicer pa probaj in če bo otrok dobil kakšno alergijo še vedno lahko prenehaš.
|
|
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 11.6.2005 10:03:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Ninika :)-, ti kar... jaz ne vem ampak meni čudežno uspeva, da so oblačila nezmečkana tudi če niso zlikana... stvar obešanja in spravljanja stvari.
|
|
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 11.6.2005 13:26:36
|
|
|
|
SaaS
|
Se popolnoma strinjam s Seleno. Stvar obešanja in zlaganja. Jaz tudi svojih cunj ne likam, razen seveda srajc, vse ostalo pa nikoli in še nihče ni pripomnil, da z možem hodiva po svetu zmečkana..
|
|
|
|
likanje in pranje otroških oblačilc 11.6.2005 13:43:53
|
|
|
|
k1
|
jaz perem sicer brez mehčalca, zato pa dam cotke v sušilca in so tako fajn mehke in niti kaj dosti ni za likat.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?