ronja
|
Zaenkrat skoraj nič: poje malo, se še doji, obleke in opremo ima v glavnem od 1. otroka (Ok, avtosedež 9-18 bomo morali še en kupit, pa obleke so sicer res križem, ker je prva poletna, druga zimska, ampak se vseeno večino da porabit - pa itak sem za obe večino dobila starega), plenic itak nima, tetra mamo pa še od taprve, vrtec bo zanjo zastonj... Saj se najde kdaj kaka igračka, pa enkrat vsake kvatre tudi kaj za oblečt (do zdaj se je to zgodilo 2x, pa je 9 mesecev stara;) - zdaj ji je res še vseeno, kako je oblečena, glavno, da je udobno in prav). Kasneje v šoli, pa izleti, pa hobiji, pa cunce, pa vse, pa pride enako kot prvi, seveda. Ampak dokler so mali res ni nekih ekstra stroškov (edino pri nas je bilo treba dokupit sedež za ob voziček - ampak za tastarejšo, ker je mlajša voziček zasedla - mi nismo kupovali še enega vozička). Se pa kakšne stvari uničijo in moraš kupit nove, ker je pač dvojna obremenitev večja kot enojna. Mi imamo torej 2 mali (2 leti in 9mes) in družinski proračun 1600-1800E, odvisno od meseca, pa lepo shajamo in še kaj nekaj privarčujemo (nimava pa najemnine in tudi ne kreditov, ker pač rajši prej šparava, kot pa kredit plačujeva). Januarja se bo družinski proračun zaradi mojega 4 urnega delavnika skrčil na 1200-1300E, pa mislim, da bi vseeno morali prit skoz, bomo pa precej manj našparali, seveda. Se mi zdi, da bi komot mela še kakega malega s tem denarjem. Pri večjih bojo pa seveda večji stroški...
|