|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Poje preveč?
3.10.2009 9:19:59   
rina22
Moja punčka bo v torek stara 2 meseca. Pred 1 tednom jo je patronažna tehtala, pa je imela 4970 g. Do pred 3 dnevi sem ji dajala za popit 130 ml, zdaj pa hoče več. Sploh je ne morem potolažiti, ko poje. Tak, da ji zdaj naredim 150 ml, ona pa včasih poje 140, včasih pa kar vse - 150 ml. Mislite, da je to preveč?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Poje preveč?
3.10.2009 9:26:18   
Mateja4
naša bo v poedeljek 2 m stara in poje enako do sedaj je 120-130 zdaj pa 3 dni to ni več dost... in tut poje tam od 140-150... jaz mislim da ni nič narobe... očitn že rabi tako... tud na posvetovalnici včeraj je ekla da ni nič narobe... da dojenček poje toliko kot rabi..

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.10.2009 9:28:38   
Mateja4
očitno rabita... (sta skoraj enako stare) naša ima zdaj 4800.. tako da sta tud po kilaži nekje skup... Porodno težo je imela pa 3160...

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.10.2009 9:30:41   
mamica2009
Odviso je tudi koliko takih obrokov ima na dan.Moj je star 10 tednov in na dan poje od 650 - 750 ml. V prevem mesecu se je zredil 1400 g, v drugem pa 1000 g, in je zdravnica rekla da glih dovolj, zdaj tehta 6600 g.Kolikor sem glejala po količini hrane bi naj toliko stari pojedli okrog 800 ml na dan.Moj ne poje toliko in se zadosti redi.Včasih mu paše včasih pa tudi ne.Odvisno od dneva.

http://www.shrani.si/f/2g/yC/1q3AGChX/200.jpg

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.10.2009 11:36:05   
rina22
HVALA za odgovore user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Mateja4

očitno rabita... (sta skoraj enako stare) naša ima zdaj 4800.. tako da sta tud po kilaži nekje skup... Porodno težo je imela pa 3160...

Moja je bila pa rojena 6. 8., porodno težo je pa imela 3600 g . Ja, pa sta res skupajuser posted image Skoraj isti dan rojeniuser posted image Kje si pa rodila, če smem vprašati?

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.10.2009 11:43:57   
Mateja4
v Novem mestu... Ti pa verjetno v MB ne?  ja skoraj čist skup sta =)

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.10.2009 13:57:37   
sanelaa
otroku daj za jest toliko, kolikor želi. Kot si sama napisala, včasih poje vse, včasih pa ne.
Verjemi, otrok sam vse pokaže, samo prisluhnit mu je treba, ne se samo držat navodil ki jih vsebujejo določene izdelki.

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.10.2009 22:09:33   
rina22

IZVIRNO SPOROČILO: Mateja4

v Novem mestu... Ti pa verjetno v MB ne?  ja skoraj čist skup sta =)

Ja, jaz sem rodila v Mariboru. Sem malo pozno vidla, da imaš napisan krajuser posted image

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.10.2009 10:45:08   
neli365
Moj pa je star dva meseca pa mu naredim 100 -120 ml vode to je torej 120-140 ml mleka, hrani pa se na 3-4 ure. Rodil se je z 3700 g, prvi mesec je dobil gor 1500 g, sedaj pa okrog 1300g, prvi mesec je zrastel za 6 cm, sedaj pa verjetno nekaj istega, tako da zdaj meri okrog 63 cm. Je zelo velik vsi mislijo da je tam 4 mesece star user posted image Že pri rojstvu je zgledal da ima en mesec.
Drug teden imamo posvetovalnico in me je kr strah tja iti ker bomo ziher kregani da je preveč gor dobil sedaj že ima okrog 6.300g pri 2 mesecih user posted image , če pa mu ne dam jesti pa joče, on zahteva svoje potem pa je lepo priden in zadovoljen.
Kaj si mislite da bomo kregani oz. o vsem tem?

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.10.2009 10:53:36   
Belika
Naš konstanto je po tisti tabeli. Do drugega meseca je pojedel 150 ml - 5x na dan. No imel je pa 6350 g. Je res mali debelinko. Ampak če bi mu dajala manj bi jokal do onemoglosti user posted image . Tudi pediatrinja je rekla, da takim malim ne smeš odvzemati hrano - naj poje kolikor hoče, le če se mi zdi prepogosto naj mu dam malo čaja. No naš čaja ne pije če je lačen, le ko je sit;)

Je pa sedaj star 2 meseca in pol pa še vedno poje 150 ml (po tabeli bi lahko že 180), ampak mu je očitno dovolj. In celo en obrok je spustil (namesto 5x 180 - poje kak dan 4x 150 - včasih pa vmes kak obrok 180)

No bomo videli koliko bomo pridobili do naslednjega pregleda...

Sicer pa otročki so različni eni rabijo več eni manj... Meni so te tabele le za orientacijo in se ne ravnam strogo po njih. Mi je pa zanimivo, da mu kak obrok napravim 180 ml, in on pusti točno 30 ml ;)))

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.10.2009 11:16:28   
neli365
Samo zanima me to ko mu daješ 150 ml, ali je to voda + merice ali je že to 150 ml vse skup zmešano, se pravi narejeno mleko?
Po kateri tabeli se ravnaš?
Mi smo na Novalacu pa ne vem ali naj gledam težo ali starost, ker naš je po kg spredaj, ali naj upoštevam formulo 150 ml na kg teže?

(odgovor članu Belika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.10.2009 20:23:52   
soncica01
vprašala si, ali je preveč? Ne vem kaj bi ti rekla, meni je bil zeloooo všeč stavek patronažne, ko je prvič prišla k nam in je rekla ''otrok naj je kdaj hoče in koliko hoče''. Kaj pa tiste ki dojijo - ali vedo koliko mililitrov je pojedel njihov otrok? Tako da, ne vem no, jaz bi mu dala koliko hoče, zdaj je še mali, še bo čas za dieto ... hehehe ... lp.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.10.2009 9:09:53   
anika87
Punce jaz se ubadam z istim problemom. Kje pa najdete te tabelce, na škatlah za mleko? A jih lahko prepišete sem prosim, če se kateri da oz. če mate časa...
Jaz ga hranim z Babylove in v tisti tabeli piše, da naj bi 150 ml (vode + 5 meric) pojedli 3-4 mesece stari dojenčki. A na vaših piše drugač?

Jaz nočem imet otroka natempiranega po urniku, ampak malo pa le gledam in se probam držat, prvo zato, da mamo nek ritem, drugič pa zato, ker kljub temu, da reče zdravnica, da se otroci ne znajo prenajedat, se meni včasih zdi, da kar je in je, čeprav bi že moral biti sit, seveda kmalu tudi polije...

Sicer pa, kot pravi soncica, res bo še časa za dieto, samo jaz mislim, da je lažje zdaj malo omejit, kot pa čez 5 let otroku poskušat razložit zakaj ne smo toliko jest... Mogoče tudi zato razmišljam tako, ker je znanka hčerko imela na zdravstveni dieti pri starosti 6 let.

In še na koncu če dodam - tudi jaz Nejcu še doštukam, če vidim, da je res lačen, seveda pa ga prvo poskusim potolažit na drugačne načine in ponavadi kar gre (pesmica oz. anmacija).

Aha, pa še to. Ker ga še vedno ponoči in zgodaj zjutraj dojim, me zanima, če se slučajno zgodi, da ne bo več mleka, koliko jim daste ponoči in zgodaj zjutraj, pred vstajanjem. A isto kot čez dan?

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.10.2009 10:07:55   
Katy78
Moj Nik je bil že od prvega dne dalje pravi požerušček. Pa sem se tudi sekirala, potem sem se pa odločila, da mu bom dala za jest toliko, kot želi. Seveda je potem velikokrat polil... Še danes je pravi požeruhec, poje res ogromne količine, pa ni bil nikoli in tudi še danes ni prav nič debel, za svojo starost je na zlati sredini. Sploh ko začnejo dojenčki kobacat, takrat pokurijo ogromno energije in logično je, da rabijo hrano. Dokler otrok dobiva uravnoteženo prehrano in se ne pretirava s praznimi kalorijami kot so piškoti, sokovi itd., bi jaz rekla da otrok lahko je kolikor želi. Isto po moje velja za mleko. Eni pač rabijo več, če se pa kdaj pa kdaj prenajejo, pa pač polijejo... Skratka, ne se sekirat. Če ste pa v dvomih, pa se posvetujte s pediatrom preden na lastno pest štopate otroku mleko.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.10.2009 10:11:57   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: rina22

Moja punčka bo v torek stara 2 meseca. Pred 1 tednom jo je patronažna tehtala, pa je imela 4970 g. Do pred 3 dnevi sem ji dajala za popit 130 ml, zdaj pa hoče več. Sploh je ne morem potolažiti, ko poje. Tak, da ji zdaj naredim 150 ml, ona pa včasih poje 140, včasih pa kar vse - 150 ml. Mislite, da je to preveč?

Sem šla gledat v moje zapiske - Nik je pri ca. 5 kilogramih pojedel med 130 in 160ml na obrok, se pravi približno toliko kot tvoja punčka, imel pa je 6 obrokov na dan.

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.10.2009 11:53:13   
anika87
Kaj pa nočno hranjenje? So bili obroki isti kot podnevi?

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.10.2009 11:56:48   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: anika87

Ja, isti.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.10.2009 18:17:40   
Katy78

Ja, isti, ponoči ni pojedel nič manj. V bistvu je vedno spraznil flaško do konca, saj on bi napol v spanju kar vlekel in vlekel... user posted image

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.10.2009 20:54:17   
anika87
IZVIRNO SPOROČILO: neli365

Kaj si mislite da bomo kregani oz. o vsem tem?

A misliš, da boste? To mi je malo mimo... Če rečejo, da naj otroci jedo koliko jim paše, zakaj naj bi te potem kregaliuser posted image Če boš kregana, da se je zredil preveč, potem naj bi mu omejevala ali kaj? Kako naj bo potem jedel koliko hoče...
Mislim... svašta...
Jaz sem imela na začetku probleme, ker je dobival premalo, ko sem še samo dojila, potem čez en mesec, ko sem vedno še samo dojila, je pa dobil po zgornji meji...
Vsak ima svojo filozofijo, nas novopečene starše pa le zmedejo...

Zdaj dodajam in, ko berem vaše tabele, sem spet zmedena... Koliko naj bi zadostovalo 3-4 mesece staremu dojenčku? Na mojem mleku (Babylove) piše 5 meric. A na drugih (omenjate Novalac) je pa drugač napisano?

Zala,

(odgovor članu neli365)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.10.2009 21:00:03   
manna
Na Novalacu piše takole;
starost 3-4 mesece, kg 6,5 - število obrokov:5, število meric za en obrok:6, količna vode 180ml

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.10.2009 23:33:33   
anika87
Hvala manna za tole informacijo, mi je zanimivo, da je različno... Saj mleka naj bi bila najbrž enako močna oz. hranljiva, a neuser posted image

Zala,

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.10.2009 8:02:18   
Katy78

Hvala manna za tole informacijo, mi je zanimivo, da je različno... Saj mleka naj bi bila najbrž enako močna oz. hranljiva, a neuser posted image

Novalac ima ca. 60 ali 65kcal na 100ml pripravljenega mleka. Po moje je hranljivost različnih vrst adaptiranega mleka enaka, saj kakšne velike razlike tudi ne sme biti. Jaz bi rekla, da je razlika v navedenem št. meric verjetno posledica različnih velikosti meric posameznega proizvajalca.
Ampak to sploh ni pomembno. Ne moreš se držati navodil proizvajalca kot pijanec plota. user posted image  Tvoj bo pojedel npr. 6 meric, drug pa pri isti kilaži mogoče samo 5 ali pa celo 7 meric. Saj tudi odrasli ne pojemo vsi enega kosa kruha za zajtrk. Če ste v dvomih, je pa zagotovo najbolje da se obrnete na svojega pediatra. Jaz lahko povem le iz svojih izkušenj, da je vedno pojedel več, kot je bilo tam napisano, še zdaj poje več kot povprečen dojenček njegove starosti in teže, pa ima idealno težo.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.10.2009 13:02:25   
daisyb
moj je star 4 mesece pa ze vec kot dva meseca ni povecal dnevne kolicine.....poje od 650 do 800ml....v treh mesecih se je zredil za 3kg, zadnji mesec pa le pol kile in tehta 6400g...je pa res vec zrasel, saj je zrasel za 15cm. sedaj enkrat poje 100ml na obrok, enkrat pa 170ml....ocitno rabi malo....
dokler se otrok normalno redi ne moremo govoriti al poje prevec al premalo.....eni pac rabijo vec.

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?