|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   izračun tednov nosečnosti
29.9.2009 13:27:31   
ozzy
Pozdravljeni

No pa sem se tudi jaz včlanila gor. Potrebujem namreč nasvet vas ž mamic in bodočih mamic. Naj povem svoj problem. Imela sem prvi dan zadnje menst. 10. 8. 2009. Pred tednom dni sem opazila rjav izcedek in dogovorila pregled pri ginekologinji. Ta je opravila UZ. izračunala je. da sem v 6. tednu nosečnosti in ugotovila, da se plod zelo malo vidi in malo sliši. zelo slabo. ker sem pred 2. leti imela spontani splav oz. me je poslala zaradi odmrtja plodu na abrazijo sem bila že pripravljena da grem spet. Vendar, ker nimam rednih menstruacij (enkrat na 28, 21 in 30. dni) mi je predpisala tablete dobrostone in mirovanje teden dni. Sedaj sem doma, izcedka nima več, v spodnjem delu trebuha me občasno zaboli, jem normalno in prsa so mi res trda. kaj več pa ne čtim. ne vem ali je to dobro ali ne. Vem, da bi morala optimistično razmišljat vendar zaradi tiste prve negtivne izkušnje me je kar strah kaj bo.

Kaj mislite? kakšne znake imate vi 6. oz. 7. tednu- o njenem bom sedaj ko bom šla na pregled že nekaj več kot v 7. tednu. na bruhanje pa mi še nič ne gre.

Hvala in upam da vam nisem preveč zatežila vendar me to čakanje ubija.

LP 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: izračun tednov nosečnosti
29.9.2009 13:59:02   
janapan
po mojem nekateri ginekologi prehitro naročajo. V 6 tednu nima kaj videti, sploh če je do zanositve prišlo kasneje....pol smo pa še mi neumne ker sitnarimo naj nas naročijo čimprej, ker hočemo vedeti ali je vse ok.... saj je bilo z menoj enako.....v prvi nosečnosti sem bla na pregledu v 5 tednu ker sem imela rjav izcedek ( sfantazirala sem se na forumih) pa ni videla nič, ker se takrat še nič ne vidi, naročila me je vmes še ene trikrat, preden se je v skoraj 7 tednu videla gv brez ploda in srčka....vmes je fantazirala najprej da lahko da sploh nisem noseča, do tega da lahko bo priščo do slava, pa je bilo na koncu vse ok, samo sekirala sem se v prvih tednih...rodila sem zdravo punčko, vse bp, no pol sem imela dva ss v zelo zgodnji nosečnosti, 5, 6 teden, začelo se je z izcedkom in končalo s krvavitvijo.....no zdej pa sem spet noseča in me je naročila na pregled šele v 10, skoraj 11 tednu.....sprva sem se jezila, češ kaj tako pozno, sedaj pa mi je čist ok, rajši kot da se sekiram....
Ti se kar umiri, v 6 tednu nima itak kaj videt, boš videla naslednjič kaj bo,

(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.9.2009 8:07:19   
anajan
Jaz sem bila prvič na UZ v 6. tednu. Moj G ima zelo dober UZ, zato se je takrat videla samo velika črna pika. Več ni mogel povedati, saj se takrat se ni videlo. Drugič pa sem bila na UZ na urgenci (v 8-9 tednu). Tam so pa imeli tako slab UZ, da se je komaj kaj videlo. In je zdravnica sama rekla, da z njihovim UZ lahko vidi samo velike nepravilnosti. Še velikosti plodu ni mogla natančno ocenit.

Sicer so bili moji znaki nosečnosti: napete in povečane dojke, občasno špikanje v predelu jajčnikov in nič drugega.

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.10.2009 9:42:28   
ozzy
Evo me nazaj!

Po tistem, ko sem pisala sem pop.močno zakrvavela tako, da sem šla takoj na urgenco. Naj vam niti ne opisujem v kakšnem psihičnem stanju sem bila. Vglavnem gor so mi naredili UZ in ugotovili, da je zaenkrat s plodom vse ok. Verjetno sem zakravela, ker si posteljica išče namestite in pride do tega. Tako so me zadržali en dan v bolnici- mirovanje in me včeraj zopet pregledali. Plod je narastel 3 mm in zaenkrat je ok. Odpustili so me domov. Sedaj zopet 1 teden mirovanja, dobrostone tablete in buskopan proti krčem v pet. pa kontrola. Upam, da bo.
Zanima me koliko velik mora biti plod v 7-8 tednu?

Hvala in lp

(odgovor članu anajan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2009 9:59:13   
tassika
Pri meni je bil 13mm samo to je bilo bolj tako izmerjeno na urgenci, dr.Strah mi je potem povedala, da njim je važno da vidijo srček ne pa toliko koliko je velik. Bila naj bi takrat noseča 8t, to je bila izmerjena velikost za 7t4d. Ampak ne se preveč zanašat na te številke, moja biba j eže ves čas nekje v mejah normale z vlikostjo, pravijo, da je čisto učbeniška, lahko je kaj večji lahko malo manjši, pa to še nič ne pomeni.

lp

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu ozzy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.10.2009 10:24:53   
ellie
Pri meni je pri 6t4d bil velik 4mm, pri 8t4d 18mm. Tak piše na UZ slikici. Po M bi naj bila noseča 2 dni manj.

ozzy koliko je pa tvoj velik?

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.10.2009 11:06:25   
ozzy
pri 6 t in 6d je bil 9,1 mm. ali imaš krče?

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.10.2009 11:13:27   
biba88
jaz sem pa v približno 6-7 tedno in sem bila včeraj na nujnem pregledu ker me je bolel desni jajčnik za znoret in sem lepo videla pikico. res pa je da ne more videt če je s plodom kaj narobe ker je še premajhen

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.10.2009 17:20:47   
ellie
ozzy pa sej to je verjetno čist normalna velikost za to starost. Jaz sem tu malo spremljala http://noseca.com/7teden.html

In po večini podatkov, bi naj moj user posted image  bil tudi čisto učbeniški.

Če mene sprašuješ o krčih...jaz jih nimam. In do zdaj...trkam...nisem imela v nosečnosti nobenih težav. Tud slabosti ne in nič..

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.1.2010 8:10:54   
TanjaTan
Lep pozdrav punce

sem nova na forumu in upam da mi boste pomagale. Začetek ZM je bil 13.12.2009. Včeraj sem obiskala G, da mi je potrdil nosečnost. Z vaginalnim uz je ugotovil nosečnost, ampak ker je bila videna samo še pika, je rekel da sem po njegovem 2 tedna noseča. Sedaj ko pa malo računam po teh forumih nosečnost po tednih, pa mi nekje napiše 4.tedn, pol mi najde 5.tedn in tud 6.tedn. Kolk sedaj sem? PDP je 20.9.2010. Hvala vam za pomoč

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.1.2010 8:14:31   
MATEJKA_
običajno se šteje od prvega dneva zadnje M. za kaj več ugotovitev na UZ pa je še tako ali tako prezgodaj - običajno ti ga delajo okrog 7-9t, ker takrat se je plod običajno tudi "dokončno" zasidral...
če pa so ti določli rok 20.9. pa je to 40.t, pol pač odštevaj nazaj...

< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 20.1.2010 8:15:15 >

(odgovor članu TanjaTan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.1.2010 8:23:21   
TanjaTan
Matejka hvali ti. Kolikor sem sama ugotovila, g odštejejo 2 tedna, ker naj bi prišlo do spočetja nekje 12, 13 dan po perilu. To sedaj pomeni, da lahk gledam razvoj ploda v 2.tednu ali 4.tednu?

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.1.2010 13:12:39   
AnciM
G nič ne odšteva. Prvi teden nosečnosti je menstruacija. Do zanositve pa ponavadi pride v 3 tednu kot šteje tu na forumu. G bi napisal 2 t in x/7 dni

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu TanjaTan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.1.2010 14:30:52   
romy
bolj vas berem o tednih manj razumem user posted image

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
21.1.2010 19:10:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu romy)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
22.1.2010 7:11:57   
romy
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

kapiš?user posted image user posted image user posted image

NE! Sem pa res user posted image
Saj je ok, samo ne kapiram pri moji nosečnosti (ne izide se mi user posted image ), ampak bo že! Kar je šlo not, bo šlo tudi ven user posted image
pa kakšen teden prej ali kasnej

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Izbira bolnišnice
Janjikaaaa

V kateri bolnišnici ste oz. najverjetneje boste rodile?

Ljubljana (28%)

Maribor (12%)

Slovenj Gradec (9%)

Drugod po Sloveniji (47%)

Avstrija (2%)

Druge države (2%)

Število vseh glasov: 212

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!