|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vloga za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka
22.9.2009 7:57:48   
t5t6
Kdaj ste oddale vlogo za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka. Jaz imam rok 26.11., porodniško nastopim nekje konec oktobra (čez en mesec) nimam pa še potrdila od gin. V službi so mi povedali, da mi morajo pri podatkih o zaposlitvi (ki se jih priloži tej vlogi) vnesti tudi zadnjo plačo torej oktobersko, ki pa jo dobimo šele 7. novembra, ampak jaz bom takrat že na porodniški. Kako je s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vloga za uveljavitev pravic ob rojstvu ot...
22.9.2009 8:06:40   
veronikab
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.9.2009 8:09:46   
orhideja75
glede na tvoj rok moraš oddati do konca tega meseca. jaz ga imam 4.12. in moram ravno tako oddati v tem času kot ti. zadnja plača, ki gre noter je pa avgustovska, ki si jo prejela v septembru. tako je meni rekla na CSD
od gin. pa zdej ne rabiš nobenega potrdila več. velja PDP, ki je vpisan v materinski knjižici.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.9.2009 8:34:00   
t5t6
Punce, najlepša hvala, pa saj bi jaz skoraj zamudila z oddajo vloge.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.9.2009 9:10:42   
tanci6
Nisi še nič zamudila. Jaz sem nastopila porodniško 14.9., vlogo sem mislila oddati že v začetku avgusta, pa mi je na CSD rekla, da lahko vpišem še avgustovsko plačo, ki je bila izplačana v septembru (4.9.), ker mi je bilo to bolj ugodno za povprečje porodniške. Tako da sem vlogo oddala 10 dni pred nastopom porodniške, t.j.4.9.
Mislim, da moraš vlogo oddati vsaj 1 dan pred nastopom, gre samo zato, da potem porodniško nastopiš, ko še nimaš odločbe oz. odločbo kasneje dobiš.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.9.2009 9:22:53   
petea
Vsaj pri nas G še vedno izdaja potrdilo o PDP, ki ga moraš priložiti k vlogi. To potrdilo CSD tudi navede v odločbi.
V praksi oddaš vlogo NAJVEČ 60 dni pred PDP, ga prej na CSD nočejo vzeti. Točno 60 dni pred PDP-jem je včasih nemogoče uveljavljati vlogo (npr., če pride datum na nedeljo ali praznik, včasih pa te lahko porod toliko prehiti). Tudi v Pravilniku o postopkih za uveljavljanje pravic iz zavarovanja za starševsko varstvo (UL RS, št 31/08) sta v 8. členu navedena dva termina: '(1) Pravico do porodniškega dopusta uveljavlja mati pri centru, ki je krajevno pristojen glede na njeno stalno prebivališče, na obrazcu S-1/1 – vloga matere za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka. Pravico uveljavlja 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta ali 60 dni pred predvidenim datumom poroda. Informacijo o predvidenem datumu poroda dobi pri osebnem ginekologu.
(2) Vlagateljica mora vlogi priložiti potrdilo delodajalca na obrazcu Priloga št. S-1 – podatki o zaposlitvi in plači oziroma osnovi, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo.'

V plačilni seznam pa delodajalec vpiše izplačilo plač, ki si jih do dneva, ko ti izpolnjuje obrazcec, prejela v zadnjih 12 mesecih, tako da se ti zadnja prejeta plača pred dopustom ne šteje vedno v obračun. Včasih pa je treba tudi malo preračunati, ali se ti splača bolj pohiteti z oddajo vloge ali ne; npr. če si v nosečnosti na bolniški, imaš nižjo plačo, zato je bolje, da se ti v obračun šteje en mesec od prej; če imaš zdaj višje dohodke, je bolje oddati vlogo toliko kasneje, da uloviš še to višjo plačo.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.9.2009 9:52:59   
t5t6
Pa še to me zanima: V rubriki na 1. strani "I. Uveljavljam davčno olajšavo za naslednje družinske člane", kaj tam vpišem otroke v vsakem primeru oz. jih ne vpišem, ker za njih uveljavlja davčno olajšavo mož?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.9.2009 15:01:31   
petea
Vpišeš samo, če uveljavljaš davčno olajšavo.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?