Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: vloga za uveljavitev pravic ob rojstvu ot... 22.9.2009 8:09:46
|
|
|
|
orhideja75
|
glede na tvoj rok moraš oddati do konca tega meseca. jaz ga imam 4.12. in moram ravno tako oddati v tem času kot ti. zadnja plača, ki gre noter je pa avgustovska, ki si jo prejela v septembru. tako je meni rekla na CSD od gin. pa zdej ne rabiš nobenega potrdila več. velja PDP, ki je vpisan v materinski knjižici.
|
|
RE: vloga za uveljavitev pravic ob rojstvu ot... 22.9.2009 8:34:00
|
|
|
|
t5t6
|
Punce, najlepša hvala, pa saj bi jaz skoraj zamudila z oddajo vloge.
|
|
|
|
RE: vloga za uveljavitev pravic ob rojstvu ot... 22.9.2009 9:10:42
|
|
|
|
tanci6
|
Nisi še nič zamudila. Jaz sem nastopila porodniško 14.9., vlogo sem mislila oddati že v začetku avgusta, pa mi je na CSD rekla, da lahko vpišem še avgustovsko plačo, ki je bila izplačana v septembru (4.9.), ker mi je bilo to bolj ugodno za povprečje porodniške. Tako da sem vlogo oddala 10 dni pred nastopom porodniške, t.j.4.9. Mislim, da moraš vlogo oddati vsaj 1 dan pred nastopom, gre samo zato, da potem porodniško nastopiš, ko še nimaš odločbe oz. odločbo kasneje dobiš.
|
|
|
|
RE: vloga za uveljavitev pravic ob rojstvu ot... 22.9.2009 9:22:53
|
|
|
|
petea
|
Vsaj pri nas G še vedno izdaja potrdilo o PDP, ki ga moraš priložiti k vlogi. To potrdilo CSD tudi navede v odločbi. V praksi oddaš vlogo NAJVEČ 60 dni pred PDP, ga prej na CSD nočejo vzeti. Točno 60 dni pred PDP-jem je včasih nemogoče uveljavljati vlogo (npr., če pride datum na nedeljo ali praznik, včasih pa te lahko porod toliko prehiti). Tudi v Pravilniku o postopkih za uveljavljanje pravic iz zavarovanja za starševsko varstvo (UL RS, št 31/08) sta v 8. členu navedena dva termina: '(1) Pravico do porodniškega dopusta uveljavlja mati pri centru, ki je krajevno pristojen glede na njeno stalno prebivališče, na obrazcu S-1/1 – vloga matere za uveljavitev pravic ob rojstvu otroka. Pravico uveljavlja 30 dni pred predvidenim nastopom porodniškega dopusta ali 60 dni pred predvidenim datumom poroda. Informacijo o predvidenem datumu poroda dobi pri osebnem ginekologu. (2) Vlagateljica mora vlogi priložiti potrdilo delodajalca na obrazcu Priloga št. S-1 – podatki o zaposlitvi in plači oziroma osnovi, od katere so bili obračunani prispevki za starševsko varstvo.' V plačilni seznam pa delodajalec vpiše izplačilo plač, ki si jih do dneva, ko ti izpolnjuje obrazcec, prejela v zadnjih 12 mesecih, tako da se ti zadnja prejeta plača pred dopustom ne šteje vedno v obračun. Včasih pa je treba tudi malo preračunati, ali se ti splača bolj pohiteti z oddajo vloge ali ne; npr. če si v nosečnosti na bolniški, imaš nižjo plačo, zato je bolje, da se ti v obračun šteje en mesec od prej; če imaš zdaj višje dohodke, je bolje oddati vlogo toliko kasneje, da uloviš še to višjo plačo.
|
|
|
|
RE: vloga za uveljavitev pravic ob rojstvu ot... 22.9.2009 9:52:59
|
|
|
|
t5t6
|
Pa še to me zanima: V rubriki na 1. strani "I. Uveljavljam davčno olajšavo za naslednje družinske člane", kaj tam vpišem otroke v vsakem primeru oz. jih ne vpišem, ker za njih uveljavlja davčno olajšavo mož?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?