mayas84
|
IZVIRNO SPOROČILO: simona11 Sem se šla prav prijavit, da lahko odgovorim. Jaz sem tudi včeraj gledala ta prispevek in moram rečt da sem bila zgrožena,da se to dogaja v naši državi. Še enkrat sem pogledala prispevek in je jasno povedala ravnateljica, da je res prišlo do ločevanja, vendar se je to po njenih besedah zgodilo po naključju.( ker ona naj ne bi razlikovala slovenskih od neslovenskih priimkov) V prispevku ni nikjer omenjeno, da bodo ti otroci dobili manj ljubezni od vzgojiteljic, ampak je za to najverjetneje odgovorna ravnateljica oziroma nekdo, ki je zadolžen za te skupine. Kar se pa priimkov tiče, naj me en prepriča da je samo en od tistih včeraj objavljenih priimkov slovenski, oziroma iz druge skupine neslovenski. Sama sem čistokrvna slovenka ampak kaj takega pa res ne bom podpirala, ker otroci si res ne zaslužijo tega. Upam, da bodo tisti, ki so za to odgovorni odgovarjali za svoja dejanja in upam, da ljudje ne bodo utihnili dokler se bo pojavljalo podobno ločevanje v vrtcih in šolah. A po tem ti misliš da se otrokom hudo godi v tej skupini,ker nimajo slovenskih priimkov in ker ni toliko slovencev noter? Jaz vem,da še ni bilo vse prikazano na tv, zato prehitro obsojate vrtec in odgovorne osebe. Mama je pač samo želela povedat s tem,da hoče da je njen sin v drugi skupini. To bi lahko naredila na drugačen način. Raje se vprašajmo če je kje drugje kaj drugače?! Če drugje ni toliko južnih priimkov?! Če drugje ni otrok ki so romi,bosanci itd?! Povsod so, tukaj jih je le nekoliko več,ker je ta vrtec v Štepanjskem naselju,kjer živijo tudi njihovi starši,prastarši itd. A mislite da ni drugod po vrtcih toliko otrok, ki so druge narodnosti? Pravtako so,vendar so veliko bolj strpni drug do drugega!!! Bodimo še mi bolj strpni do drug do drugega in ne delajmo razlik med otroci zarad priimkov, zato da nam bo vsem lepo!Vsi smo samo ljudje! IZVIRNO SPOROČILO: mayas84 IZVIRNO SPOROČILO: Doce051 Zanima me kaj si mislite o tem, da so v vrtcu v jaslih ločili otroke po nacionalnosti, in sicer ena skupina je cela sestavljena iz Srbov, Romov, Albancev, Črnogorcev, Muslimanov, sosednja pa je cela slovenska. V prvi skupini sta samo dva od 14 Slovenca, v drugi pa samo 2 od 14 druge narodnosti. Kako bi se počutil, da niste Slovenci in so vašega otroka ločili v posebno skupino? in Kako bi se počutili,da ste Slovenci in je vaš otrok edini oziroma še z enim v skupini neslovencev? O tem so včeraj govorili na kanalu A-Svet. http://poptv.si/multimedia/svet-11-09-2009.html Prispevek se začne nekje na sredini pri 23 minutah. Doce051 verjetno vas vse zanima kako in kaj,vendar prepričajte se tam kjer se to dogaja in ne kar rečejo mediji. Mediji so napihnili in prikazali drugačno sliko. Otroci niso ločeni in se jih ne ločuje. Ločila jih je tale mati, ki jo je to zmotilo, da so otroci pomešani.Otrok nihče ne more ločit,saj ljudje ki otroke razdelijo po skupinah, ne morejo po priimkih vedet kdo je kdo. Otroci so točkovani in ne gledani po priimkih in rasi! Sram naj bo mater ki je naredila to sranje v vrtcu. V vrtcu ne gledajo na raso, vsi dobijo isto ljubezen od vzgojiteljic in isto vzgojo. In otroci se bodo družili tudi z slovenci, če ne v dopoldanskem času pa popoldanskem. Otroci se pa začnejo zmerjat, takrat ko to vidijo pri starejših ljudeh kakšni so drug do drugega. Starejši smo njihovo ogledalo! Če jim tega ne prikažemo oz sami tega ne počnemo,potem tudi oni ne bodo. Mati tega otroka je pa le želela,da se njen sin nauči slovensko,ker očitno misli,da se v tej skupini pogovarjajo kitajsko. Naj se ona z njim doma prvo uči slovensko govorit, šele nato je vrtec za to,da jih bo to učil. Verjemite tistemu kar vidite na svoje lastne oči in ne tistemu kar bo nekdo rekel in dal v medije iz zlobe in zgolj iz dolgčasa,ki ga preganja doma. Mati je dobila svojih 5 minut slave,za naprej pa upam, da bo utihnila in se ukvarjala s svojim sinom, ki jo še presneto potrebuje!!!! Upam,da se vam dovolj povedala! Lep pozdrav , še posebej tej oh in ah fantastični mamici
|