|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dolgotrajen nočni kašelj - astma?
11.9.2009 8:45:52   
m_m
Pri nas poslušamo kašelj že celo leto, zdaj je nekje 3 obdobje, vmes se je že izbojšalo in je čisto izginil. Prvič je bilo februarja in je trajalo cel mesec sirupov brez recepta za blaženje suhega kašlja, medu, vlaženja zraka, mazanja z balzamičnim gelom, na koncu ga je ustavil PHOLCODIN, ki je zelo močen. Potem se je isto ponovilo konec aprila in trajalo cel maj. Takrat nam je pediatrinja svetovala inhalator in res je pomagal. Zdaj pa se je pojavilo julija, na morju umirilo in še kar traja.

Punca je stara 4,5 leta in do zdaj skoraj ni bila bolana. Kašelj je reden ponoči proti jutru, večkrat jo zbujam, inhaliramo (maske ne mara preveč, tako da večinoma preko ustnika), pijemo vodo, sedimo in to je treba včasih ponovit večkrat na noč. Zjutraj poliže žličko medu in kašlja več ni, redko zakašlja čez dan. Nonstop je ne morem vozit k pediatru, ker ravno v ambulanti ne zakašlja niti malo in me potem gleda zakaj jo vozim, ker ji nič ni.

Od vseh možnih okužbah in boleznih pa je še najbolj podobno krupu, vendar se bojim da je lahko začetek astme ali kaka alergija. Ima katera podobne izkušnje? O astmi ne vem veliko.

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dolgotrajen nočni kašelj - astma?
11.9.2009 8:55:29   
madela
Kot si sama omenila je to znak nekakšne alergije.In glede na to,da se pojavlja ponoči,ko leži v postelji je lahko alergična na pršice. Priporočam ti,da dobro posesaš jogi in kupiš antialergično rjuho,pa boš videla,če je kaj bolje.
Če bi šlo za astmo bi ob kašlju tudi težko dihala,česar pa ne navajaš in le ta bi bila izražena tudi čez dan.
Prosi zdravnika naj vaju pošlje na alergološko testiranje.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.9.2009 9:22:09   
m_m
madela ja mela je ono ovčjo odejo, pa sem jo že dala stran. Antialergična rjuha za jogi? A to majo v vseh trgovinah s posteljnino? Ima pa že antialergijski kovter.
Tegale testiranja me je pa kar mal strah. Kak pa to zgleda pri takih malih?

* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.9.2009 9:42:25   
madela
Kolikor je meni znano zdaj več ni težko dobit teh antialergičnih pregrinjal in prevlek za posteljo,tako da boš pomoje hitro našla v kaki trgovini s posteljnino.
Testiranja pa te ne rabi bit strah,saj ni tako grozno. Na podlaht rokice ji bodo narisali pikice,katere potem narahlo prebodejo,toliko da prebodejo kožo,nato pa na te vbode dodajo kapljice alergenov. Po 15 minutah pregledajo rokico,da vidijo,če so kakšne reakcije(rdečica,otečenost...) Na koncu pa še vzamejo kri iz žile za še dodatna testiranja in to je to.Potem samo še čakaš cca.1 mesec na rezultate.

Lahko pa poskusiš dat punci eno žličko claritine sirupa(za alergije) in če bo bolje spala,potem je res kriva alergija. Zdravilo ji škodilo ne bo,ampak če se bo izkazalo,da ji je pomagalo,je najbolje,da to povesta zdravniku.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.9.2009 9:44:24   
mala maja
Nočem te strašit, ampak naš mali je imel ravno take težave. in diagnozo ima astmo.
Kašelj noč, za nočjo, do davljenja in 1000 in ena neprespana, prejokana noč user posted image user posted image Po pol leta, ko sva hodila od zdravnika, k zdravniku. Od njegovega pediatra k dežurnemu, na urgenco, na pediatrično po vezah.... noben ni ugotovl nič. Takrat je bil star slabi dve leti in tudi testi niso pokazali nič pretresljivega (alegrija na prah, pršico in cvetni prah-na katerega naj bi ugotovili sami ker testi niso pokazali)
Nakar eno noč etimo v Zd in mali čisto na meji s kisikom. Smo leteli naprej na pediatrično. In diagnoza-huda astma. Pri tako malih otrocij jo zelo redko potrdijo. Našemu so jo. Dva dni sploh nismo vedeli a bo preživel. V teh pol leta je bil tako izmučen da je bil pri dveh letih na ravni 11 mesečnika. Kakšen pekel je bilo prvo leto ne bom govorila, ker je brez veze premljevat. kriza, za krizo, poleg fexsotida je imel še singulair, kar je redko da dajo oba zdravila. Ni bilo dneva brez ventolina....
Ampak danes je navihan 4.5 letnik. Brez večjih težav. na minimalni dozi flexotida (poleti celo kakšen dan brez), letos smo imeli samo eno poslabšanje astme, brez večjih težav.user posted image user posted image user posted image

Drugače pa testi ponavadi ne pokažejo na kaj so alergični, samo rahle alergije.
Drugače pa ukrepaš lahko tako da kupiš inozator zraka za v sobico od male, ven daj vse tepihe, kupi vodni sesalec ali sesalec s hepha filtrom. Sobo zrači zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Stran vse dekice, plišaste igračke in podobne praholovce. To je trenutno najaveč kar lahko sama narediš za malo pred potrdivijo in končnih testih.

< Sporočilo je popravil mala maja -- 11.9.2009 9:46:11 >

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.9.2009 11:55:57   
Anonimen
pri nas je bilo skoraj identicno kot pri vas mala maja.
sele ko smo prisli na urgenco (po besedah zdravnikov zadnji moment predno se je zadusil) je dobil diagnozo alergijska astma! In to pri njegovem 1!!! letu.

no, in z diagnozo smo dobili tudi zdravila in navodila. Tako , da je zdaj (6 let) skoraj zdrav. pac vsako dnevno se napumpamo s flixotidom, ki preprecuje napade tezkega dihanja in stanje je za 90% boljse kot pred leti.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.9.2009 11:57:56   
Anonimen
ja,glede ventolina.....
meni je bilo nerodno kar naprej hodit k pediatru po ventolin. le kaj si bo mislil, da ga jemo. tudi pri nas je bil v akciji vsak danuser posted image

in tocno verm kaj ste prestajali, ker sem bila na istem!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.9.2009 12:27:35   
m_m
madela claritine mamo še od vodenih koz, a je to isti? Takrat je blo res mal bolš... par dni je jemala žličko da manj srbi. a tak zgleda testiranje? Sem mislila da manjšim otrokom na hrbtu pikajo. Pa misliš da pri starejših otrocih pokaže bolj točno? Da ji ne bo treba večkrat hodit. Bo pa enkrat neizogibno...

mala maja ojej, bogi mali. naša je parkrat bruhala od močnega kašlja, sem mislila da je brohitis al pa oslovski kašelj. k dežurnemu še nismo šli, je pa takoj naslednji dan po bruhanju P pogledal pa ni opazil nič kaj posebnega. teh zdravil ne poznam, smo jemali bolj za blaženje kašlja.
Bom pa pometala vse pliše v vrečko, tega se nisem spomnla user posted image  kakšen vodni sesalec pa je to s hepha filtrom? Mi imamo navadnega, ampak po uporabi vedno zračim. spi s pleničko, ki jih nonstop perem, temu bi se težko odrekla. O ionizatorju že dolgo razmišljam v kombinaciji z vlažilcem. kakšnega pa imate?

miska mccute a pa je ta kašelj trajal samo ponoči?

< Sporočilo je popravil m_m -- 11.9.2009 12:28:03 >

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.9.2009 12:44:17   
mala maja

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

ja,glede ventolina.....
meni je bilo nerodno kar naprej hodit k pediatru po ventolin. le kaj si bo mislil, da ga jemo. tudi pri nas je bil v akciji vsak danuser posted image

in tocno verm kaj ste prestajali, ker sem bila na istem!

meni tudiuser posted image , samo sedaj pa pridem ponj ker rok uporobe pretečeuser posted image user posted image

m_m vodni sesalec mislim da nima hepha filtra imajo ga navadni. Kupi ali vodni ali pa sesalec s hepha filtrom.
Lahko jo draži tudi plenička, oziroma prašek s katerim je bila plenička oprana. Mi imamo sušilca in baje je sploh dober za alergike, ker vse kar pralni stroj ne spere, spiha sušilec. Pa obvezno je potrebno prezračevati sobo zjutraj ali zvečer, ker je veliko manj prašnih delcev v zraku kot čez dan.
Inozatorja mi nimamo. Ga pa bomo verjetno morali kupit, ker so vsi trije moji fantički alergiki + možek. In sedajle imamo prav pestro. user posted image Celo noč jih poslušam kako kašljajo. In baje res pomaga inozator.
Pri nas čim je takole vreme, pa da se začne megla vsi kašljajo. Potlej se pa seveda vsi ventolin rabijo. Pumpice pa kar podpišem, da vem katera je od keregauser posted image user posted image So se mi tud že stepli ker je tamali vzel od tavečjega pumpico, može pa vzame tisto ki je pri rokiuser posted image .
Drugače pa komaj čakam da se preselimo, ker živimo nad pletilsko delavnico, po telh imamo itison (pa se mi ne da za eno par mesecev kupovat laminat), da ne govorim o prahuuser posted image user posted image in potlej upam da bo boljše. ker tam imamo parket user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.9.2009 13:06:01   
mala maja

IZVIRNO SPOROČILO: m_m
[mala maja ojej, bogi mali. naša je parkrat bruhala od močnega kašlja, sem mislila da je brohitis al pa oslovski kašelj. k dežurnemu še nismo šli, je pa takoj naslednji dan po bruhanju P pogledal pa ni opazil nič kaj posebnega. teh zdravil ne poznam, smo jemali bolj za blaženje kašlja.

no naš je tudi bruhal. Sprva so mu dajali AB Sumamed, amapak ko ga je dobil ve dveh mesecih že 3-jič je pediater rekel dovolj.Od takrat smo ga vozili takoj k zdarvniku k se je začel davit. Mi je predlagal sam pediater, da naj ga kar pripeljem da bodo sploh vedeli kaj mu je, pa kako se začne...zelo smo mu pomagale tudi vetilacije ventolina. kaj če bi prosila naj jo dajo na ventilacije in polej boš takoj videla razliko.
aja pa naš tudi na v ZD nikoli kašljal. pa sem enkrat sestri rekla da se mi zdi kot da sem panična, amapk je povedala da pač v ZD zračijo na drugačen način, in da je pač tam drugačen zrak in da je pri vseh alergikih in asmatikih tako.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.9.2009 13:13:57   
madela
m_m,to je ta claritine ja.Samo preveri datum uporabnosti preden ga boš dala.
Kar se tiče alergološkega testiranja je boljše,da so otroci starejši,ker takrat bolje pokaže,ker je v krvi že več protitelesc,ki se borijo proti določenim stvarem. In ne,nikakor ne pikajo v hrbet.

So ti pa tudi ostale punce dobro svetovale,kar se tiče sesalca in plišastih igračk. Namreč le ti zadržijo zelo dosti prahu in pršic,ki so lahko vzrok alergijam. Ob prevelikih težavah z alergijami se kasneje zna pojavit tudi alergijska astma,tako da bolje preprečit kot zdravit.
Ima pa moja hči identične težave,kot tvoja punca,ampak samo pozimi. Začele so se nekje v starosti 5 let.Zdravniki so ji predpisovali zdravila z astmo,na koncu je dobila celo medrol( zelo,zelo močno zdravilo),kljub temu da ji ni nič pomagalo in da sem cel čas govorila,da otrok ne diha težko,ampak ima samo zelo suh,dražeč kašelj.
Na koncu sem sama ugotovila,da ji škodi suh zrak,ki ga je povzročala centralna kurjava in pršice.Zdaj poskrbim za vlažnost zraka(sem kupila vlažilec) in je dosti boljše.

Midva s sinom pa sva oba huda asmatika in je razlika v kašlju očitna. Pri astmi gre za kašelj,ko komaj loviš sapo in ponavadi se slišijo glasni piski,ko končno le lahko zajameš malo sape. Kašelj je tudi izredno utrujajoč in otrok je videti zelo bolan ob vse tem.

V glavnem,če se punca ob kašlju ne duši in ji ne piska v pljučih verjetno še ne gre za astmo,ampak bilo bi fajn,da vseeno zahtevaš pregled pri alergologu,ker tudi do tega lahko pride.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?