|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jeza-trma-jok 4 mesečnice
9.9.2009 21:07:05   
jancika
Naša frajla bo naslednji teden stara 4 mesece. Ker dude ni imela najrajši, se je hitro zamotila z rokicami v ustih. Občasno je začela vleči tudi palček. Želeli smo jo zamotit in ji kupili 2 ropotuljici. Lahko jih drži v rokah, vendar še ima probleme s tem, da da v usta tisti del, ki bi ga ona rada. Najprej spušča prav glasne glasove (tako kot odrasli ko se pri nečem matramo) potem pa se začne prav trmasto in glasno jokat. Jok je neutolažljiv. Opažam, da je to tudi pri drugih stvareh, npr. ko ji ne uspe dat rok v usta, ker ima pred sabo neko oviro, včasih pa tudi za prazen nič. Sicer je zelo dobrovoljna, rada se smeji, vendar je naenkrat kot vreme tam v aprilu. Jok je pa čisto poseben, tako da vem, da ji drugega ne manjka.
Zanima me, če imate podobne izkušnje. Zdi se mi malce prehitro, da bi se taki dojenčki tako jezili kot naša, predvsem pa tako trmasto jokali. Res ni nedolžen jok. Tašča, ki ima z dojenčki kar nekaj izkušenj, pravi, da take trme še ni dala skozi. Problem je tudi v tem, da jo je potem zelo težko potolažit, ker se enostavno ne pusti zamotit z drugo stvarjo.
Zaenkrat sem dala te ropotuljice na stran, pa ne vem al je prav, al ne. Bi mogla pustit, da se jezi in da bo minilo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jeza-trma-jok 4 mesečnice
9.9.2009 21:14:50   
PC Baby
Lahko je bit pameten pri otrocih drugih, ampak mislim, da bi morala pustit, da se malo sama pomatra in da ropotuljico v usta tako kot želi. Trma jo bo pomoje minila, ko bo videla, da ni reakcije na njeno ihto.

(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: jeza-trma-jok 4 mesečnice
9.9.2009 21:25:14   
jancika
Nisem napisala, ampak jaz ji pustim, da daje v usta ali pa mimo, kakor ji paše in kar ji paše. Je pri tem ne omejujem ali popravljam. Ampak ona očitno s tem kam in kaj vtakne ni zadovoljna. Pri tem se začne trest...

(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: jeza-trma-jok 4 mesečnice
9.9.2009 21:36:19   
PC Baby
Mah, mislim, da če ne bo reakcije na trmo s tvoje strani ji tudi ne bo več dolgo zanimivo zganjat trmo.

(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: jeza-trma-jok 4 mesečnice
9.9.2009 21:41:56   
jancika
Sej ne bi bil problem jo pustiti, če bi mal cmivkala, ali pa jokala nekak "normalno". Kot sem rekla, jok pri tem ni nedolžen. Ona začne tako jokat, da je čisto rdeča, da se ji zaleti in da pogosto sploh ne pride do zraka. Takrat jo enostavno moramo dvignit, da se odkašlja in toliko pomiri, da ni nevarnosti, da se ji kaj zgodi. 

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: jeza-trma-jok 4 mesečnice
9.9.2009 21:49:36   
Splišni
Uf, ta bo še imela svoje volje za izvoz. Faca, ha, ha.

Drugače je moj tudi bil približno tak. Tudi se je pri dveh mesecih ali pa že prej, če si ga nisi pri začetku joka TAKOJ mar vzel, tako zelo začel jokat, da ga je bilo težko potolažit. In tudi popzneje je sevega močno izražal svojo voljo. Taki so eni, nimaš kaj. Karakter. To prinese s sabo. Ni pa to nujno dobro.


(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: jeza-trma-jok 4 mesečnice
9.9.2009 21:50:35   
urška
včasih starši pozabimo, da je prvo dojenčkovo čustvo jeza. in se začne razvijat nekje pri treh mesecih se mi zdi (mal sem že pozabla). in to ni nič narobe. 

(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
9.9.2009 21:53:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: jeza-trma-jok 4 mesečnice
10.9.2009 8:36:42   
hedviga
aha ja....poznamo user posted image user posted image user posted image
Naš "tamali" (je 10 minut mlajši in 2 kg težji) ima takele napade tudi od nekje 4 meseca al še prej. običajno kadar je na trebuhu in bi rad...ma kdo pa ve kaj. Najbrž bi rad že hodil pa tekel in se igral, pa mu telo še ne dovoli. Najprej sem bila do amena zafrustrirana, pa besna in jezna, pa žalostna ker se je drl kot bi bil na pol mrtev, no pa sem se že kar malo navadila. Je pač kolerik, se ve, da ne po mamici user posted image Verjetno bomo s tem imeli še kar konkretnih težav. Špelca pa zaenkrat ni te sorte ampak...je pa tista tiha voda, ki nabira in nabira potem ko ima pa slab dan je pa ...no, joj kaj naj rečem. Pravijo da je jeza, ihta posledica nerazvitih povezav v možganih in menda nič ne pomaga, če smo jezni ipd, pomaga če otroka skulirano stisnemo k sebi, rečemo: vem, vem in ga pomirimo (je bil pred kratkim nekje članek na to temo). Na tak način naj bi ga učili kako reagirat na stresne situacije... ma, ne vem, če sem dobro povzela, ampak kakor težkoooooooooooooooooooooooo je to, se trudim da me ne zjezita. user posted image

< Sporočilo je popravil hedviga -- 10.9.2009 8:47:43 >


_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: jeza-trma-jok 4 mesečnice
10.9.2009 21:02:49   
pokica_
user posted image Takole stanje je tud pr naši bajti. Nimaš kaj...men je še zdaj včasih hudo, sem jezna, prav besna že včasih,...ko se tko dere, ko se pa nima kaj...ampak, kaj drugo kot potolažit in ga vzet v roke ni. Edino to pomaga, ...preko rame ga moram dat, le tako se pomiri, drugače ne.
Se je pa to začelo že pr 1 mescu mislim da. Najbolj grozna situacija zaenkrat je to, da ko je zlo zlo lačen, sploh noče jest, odriva flaško in se dere kot jesihar...takrat mu pomolim njegov palec v usta(dude nima) in cuza ter se malo pomiri, med nošenjem...pol šele čez en cajt lahko normalno je. Še hujše je pa, ko je ura za hranjenje...in ni lačen...takrat je pa jesihar in še več....user posted image  
Glih prej je bla taka situacija...je trajalo pol ure, da je lahko mirno zaspal. In seveda lačen, k ni hotu jest.

Jst sprva nisem mogla verjet, da je to lahko sploh normalno, taka ihta in jok....ampak vidim, da nisem edina....hvala bogu!!! Si lahko oddahnem. Očitno bo res velik kolerik.
user posted image


_____________________________

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: jeza-trma-jok 4 mesečnice
10.9.2009 21:14:47   
veronikab
Še ena taka se javlja. Pri nas se je začelo pred 2 tednoma. Najprej se nama je še zdelo luštno, ko je začel cviliti, češ glej kaj se je novega naučil, danes pa je to cviljenje predvsm znak, da se ga loteva veliko nezadovoljstvo in huda jeza.

Danes je imel tak izpad, da sem ga na koncu morala 30 min nositi po stanovanju, da se je vsaj toliko pomiril, da je lahko normalno zadihal. Pa da ne povem, da ga sedaj, ko vsak dan svoje telo vedno bolj obvlada, še komaj zadržim v objemu.user posted image user posted image user posted image Močan postaja in moram priznati, da me ja kar malce strah, da se mi bo enkrat kar po tleh vrgel.

Najhuje je pa zvečer, ko naš gospodič po novem nikakor ne bi šel spat. Tako sedaj imamo vsak večer borbe, da ga spravimo v posteljlo.

_____________________________

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: jeza-trma-jok 4 mesečnice
15.9.2009 11:51:22   
ninca19
tud pri moji petmesečni punčki je isto. ko kaj ne gre kot bi ona hotla se začne tako jokat, ne jokat, vreščat, da se vstrašim da bo nehala dihat. postane cela rdeča, kašla kot da se bo zadušila... v glavnem, panika.
to se recimo največkrat zgodi, ko se obrne na trebuh, na hrbet pa se še ne zna. in ko se na trebuhu namuči je takoj jok. ali pa ko nerodno prime ropotuljico in ne dobi mehkega dela v usta, isto. verjetno na tak način pokaže, da jo nekaj muči. tudi ko noče bit v vozičku, je takoj dretje.
jaz sem se tega že navadla in jo včasih pustim, da se malo sama namuči, če pa postane prehudo, pa ji pomagam in je vse ok.


_____________________________

Nina

(odgovor članu veronikab)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: jeza-trma-jok 4 mesečnice
16.9.2009 23:25:17   
levica
mogoče pa jo matrajo zobki. naš jih je 5 dni preden je napolnil 4 mesece že dobil (dva). Takrat je prišla taka jeza najbolj do izraza. sem mu pa kupla ravno ropotuljico ovčko in ključe od chicota, ki jih je komot prijel in dal v usta, ter si z njo masiral dlesni.  super se je obnesla tudi tetra plenička ki si jo je sam dal v usta in masiral. Še vedno ko se je malo prveč drgnil je jokal, ampak mora skozi to. jst nebi jemala ropotuljic in bi pustila naj se zjoče. našemu full pomaga če zapojem kakšno pesmico pa se kar hitro zamoti in pomiri.

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?