zmajaz
|
Ta prvo hčerkico sem 6 mesecev izključno dojila in tam nekje po 4. mesecu se je začelo njeno nočno spanje namesto daljšati spet nazaj krajšati (s spanja do 4h/5h sva prišli nazaj na do 1h), ker ji moje mleko očitno ni bilo več dovolj hranljivo, da bi prespala noč. Po dopolnjenem 6. mesecu smo začeli uvajati GH, ki je ni in ni marala. Vse, kar sem ji skuhala, sem lahko zmetala proč in že ko je samo videla žlico je bil jok. Potem sem rekla, da moram pač za začetek najti nekaj, kar ji bo všeč - in sprejela je milupino kašico. Šele nekje proti 7. mesecu je potem zvečer pojedla res že en soliden obrok, potem se je pa še malo dojila zapovrh. AMPAK: ne glede na obrok GH se njeno spanje ni nazaj podaljšalo, ampak se je (bolj iz navade kot kaj drugo) še naprej zbujala ob 1h in nato spet ob 4h/5h - isto kot pred GH. Ob 1h itak še ni bila ne vem kako lačna - se je bolj crtlarla. Ko je bila stara že 7 mesecev, njeno spanje pa se ne glede na GH ni popravilo, sem se enostavno odločila, da ji ukinem dojenje ob 1h. Prvo noč je jokala enih 10 minut (nič nisem prižigala luči, ampak sem jo samo v temi božala po trebuščku in tolažila), drugo noč še samo kako minutko, tretjo noč in še potem nekaj dni je samo napol v spanju nekaj pojamrala, takoj, ko sem jo začela božati po trebuščku, pa je zaspala dalje. Prej kot v enem tednu se je pa nehala zbujati ob 1h in je lepo spala do 5h, takrat sem jo pa dojila. Tako da pri nas uvedba GH sama po sebi ni nič pomagala. Sinko je pa zdaj star 4 mesece in sem itak začela opažati, da se pri meni enostavno ne naje več dovolj (sprazne obe dojki in še joka, ker bi še jedel), zato sem mu začela kak teden nazaj dodajati AM, v katerega primešam še malenkost riževe kašice, da je bolj nasitno in mi je takoj še podaljšal spanje za kako uro ali več (zdaj spi od 20:30 do nekje med 4:30 in 5:30, kar je super). Tako da računam, da se mi pri njemu ne bo zgodilo to, kar se mi je pri ta prvi, in se bo njegovo spanje kvečjemu podaljševalo.
|