loremi
|
Jaz imam tudi na novo akvarij, no približno leto in pol je star. Notri imam neonke (10), tetre (6) in dve vrsti čistilcev (3), 70 l akvarij, filter in grelec kupljen z akvarijem, oprema s peskom in rastlinami že v trgovini. Vodo menjam 1x mesečno. Če se jo premalokrat menja, lahko ribice začnejo poginjat, ker imajo premalo kisika (to se lahko tudi opazi, ko plavajo na površje in izgleda, kot da bi na površini vode hlastale zrak), no to je en od možnih vzrokov. Sem pa preredko dodajala gnojilo rastlinam, se jim sedaj pozna, da so precej lepše. Sem pa zaskrbljena, ker mi je nedavno poginila ena neonka, bila je majhna, odkar jo imam. In se sama pri sebi sprašujem, kaj je narobe, kaj sem naredila narobe . vode sicer takrat res nisem zamenjala 6 tednov (sem imela zdravtvene težave in sem komaj sama zase poskrbela) in ne vem, če je to že takoj možen vzrok (ostale ribice ne kažejo znakov, da bi karkoli bilo narobe). Moram dodat, da sem terte dokupila letos pri predhodni moji poizvedbi (akvazin, aqanubis), katere ribice pašejo skupaj in ugotovila, da so izredno hitre pri hranjenju in tako neonke kar nekako plašno lovijo hrano. Celo premišljujem, če niso zaradi tega podhranjene, je to možno ? Pa še, jezna sem nad tistimi malimi polži, spet novo zalogo teh malih polžev sem dobila z nakupom nove rastline in se razmožujejo kot za stavo. Skoraj vsakodnevno jih pobiram ven, pa se kar ne neha . To se verjetno da odstranjevat pač le z rednim odstranjevanjem.
|