srečka nosečka
|
Ni moja navada, da pošiljam pritožbe, ampak tokrat jo bom. Velikokrat sem poslala zahvalo, ker so uslužbenci na različnih koncih bili prijazni in ustrežljivi, ampak tokratna zadeva mi je pa dvignila pritisk. Mami je bila na ZPIZ-u, kjer je urejala nadomestilo za nego za pokojnega očeta, ki je umrl je dva in pol meseca nazaj. Itak, da so to uredili in odobrili, oče ni dočakal, ampak OK, ne gre za to. Glupa baba, oprostite, drugače ji ne morem rečt, je mami povedala, da moramo priti vse tri nekaj podpisat. Valda jo mami vpraša, če moramo prit skupaj in ona pravi NE. OK, grem jaz prva tja in želim podpisat, da se strinjam, da ta znesek nakažejo mami. Pa mi FUL prijazen gospod pove, da moremo priti vse skupaj tja istočasno. OK. No, včeraj je šla tja mami, do te glupe babe in ta jo nadere, ponižije, ji očita, da naj se sramuje Česa ali koga naj se sramuje? Tega, da je izgubila zlatega moža? Nič ni prišla prosit, niti ji težit s svojo žalostjo, želela je samo uredit, kar je pač imela. Evo, danes se zmenimo vse tri (mami in midve s sestro) in gremo tja. Ko nas je skupaj zagledala na hodniku je pobegnila, ja dobesedno, v sosednjo pisarno. Me smo šle do njenega prijaznega sodelavca in vse uredile. Mami je bila tam tako nervozna, da se je samo sesedla v pisarni. Ko smo končale, potrkam na vrata sosednje pisarne, se predstavim in ta babura - šprint ven iz pisarne , v arhiv, kamor pač nisem mogla vstopit. Jaooooo, me je spet dvignila. Nič, sem šla za 5 minut ven in spet nazaj. Evo sem jo dobila v pisarni. Se ji lepo predstavim in ji ji povem, da si tega ne dovolim, da se tako obnaša do moje mame in ne do drugih. Še najbolj pa ne prenesem tega, da kdorkoli koga žali in ponižuje. Zraven je bila še njena šefica, ki ni niti pisnila. Najjo se nitem drrla, niti je nisem žalila, vse v mirnem tonu, ki ga ona z mojo mami ni zmogla. Zdaj pa mi povejte, a je smiselno, da spišem še kakšno pritožbo zoper to referentko? Res sem ogorčena in hkrati žalostna zaradi takšnega obnašanja, ker si mislim, da moja mami ni edina, ki je deležna takšne "pozornosti".