|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok in bivši
29.8.2009 10:48:14   
bodoča
Danes je prvič odkar sma z mojim pred 3 tedni šla narazen, da je malega peljal za čez dan, da bosta skupaj. In mi je tako težko pri srcu, da imam občutek, da bom eksplodirala. Ne vem kam naj se dam, tolk stvari bi lahko naredila po hiši, ampak nimam volje, samo sedim in razmišljam kaj delata in kako bi bila rada zraven.

Hvala bogu da grem popoldan v službo, da se bom zamotila.

Še dodatno me žre misel, da ga bo peljal k "prijateljici". Itak me je pa še zjutraj dvignil, ker sma bila na njegovo željo zmenjena, da mi ga pripelje danes zvečer domov, kar naeenkrat je pa on dobil idejo, če bi pa lahko z malim ostal pri "prijateljici" čez noč, da se ne bi gospod rabil tolk vozit sem in tja.

Mali pa itak ni imel spakirano za čez noč stvari, pa tud se mi zdi total prehitro, da malega vozi k neki ženski, ko še njega mali ni prav navajen (ker pač je v dveh letih bil zaradi službe za malim mogoče vsega skupaj dobro leto, pa še to je bilo prvo leto).

Zmedena sem vsak dan bolj, ker ne vem kaj naj si mislim, se mi joka in mi govori, da me še ljubi in da bi mogoče čez čas spet poskusla, po drugi strani pa že k drugi hodi.

Jaz bi rada en zaključek, da lahko prebolim in ne da me ima nekdo za norca, kar sem mu tud povedala.

Saj bo, samo da dan mine.

mojeustvarjanje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok in bivši
29.8.2009 10:54:53   
Anonimen
Zakaj ze mora nujno k prijateljici user posted image .
A ni prisel po sina zato, da bosta skupaj?

(odgovor članu bodoča)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.8.2009 10:59:32   
bodoča
Ja, saj to tud meni ni jasno zakj mora že takoj tja. Sem ga vprašala zakaj, pa mi je rekel, da on si tud ne mogel kaj ko bom jaz imela drugega in bo mali z njim. Ja OK, samo po treh tednih jaz ne mislim na drugega in na to kako bom malega k nekemu drugemu moškemu vozila.

Je pač tako, da ni navajen bit sam z malim, ker nikoli ni bil sam z njim in ker je egoist, ki misli samo nase in kako bo on najlažje prišel skoz.

mojeustvarjanje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.8.2009 11:01:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bodoča

Je pač tako, da ni navajen bit sam z malim, ker nikoli ni bil sam z njim in ker je egoist, ki misli samo nase in kako bo on najlažje prišel skoz.

Potem je mogoce celo bolje, da ni, ceprav je to spet ena potuha. Kaj pa vem, naj ti cim hitreje mine.

(odgovor članu bodoča)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
29.8.2009 11:02:51   
Anonimen

Ja, saj to tud meni ni jasno zakj mora že takoj tja. Sem ga vprašala zakaj, pa mi je rekel, da on si tud ne mogel kaj ko bom jaz imela drugega in bo mali z njim. Ja OK, samo po treh tednih jaz ne mislim na drugega in na to kako bom malega k nekemu drugemu moškemu vozila.

Tud ti ga še maš rada,a ne??In bi bila rada z njim.To je občutit iz tvojega pisanja.
Vsedta se skup,temeljito pogovorta in si dajta še eno možnost.Ne le zaradi otročka,zaradi vaju dveh,da bosta videla pri čem sta.user posted image Če pa res ne bo šlo,pa pojdita vsak na svoj konec.

(odgovor članu bodoča)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
29.8.2009 11:04:32   
Anonimen
Kar se pa tega tiče,da je otroka odpeljal k prijateljici,pa tud men to nebi bilo všeč.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
29.8.2009 14:34:49   
Nezy85
Tudi meni ne bi bilo všeč, da bi mojega otroka vozil k drugi, če pa je prišo po njega zato da bosta skupaj preživela dan, drugo bi bilo da bi že imel resno zvezo oz. da že dlje časa traja zveza z drugo, nikakor pa mi ne bi pasalo da ga vozi k neznani ženski, ki jo mogoče pozna največ 3 tedne!Če pa ni sposoben preživet sam z svojim sinom enega samega dneva, pol pa niti ni vredn obiskov svojega otroka!!

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.8.2009 20:35:44   
Taanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Nezy85

Tudi meni ne bi bilo všeč, da bi mojega otroka vozil k drugi, če pa je prišo po njega zato da bosta skupaj preživela dan, drugo bi bilo da bi že imel resno zvezo oz. da že dlje časa traja zveza z drugo, nikakor pa mi ne bi pasalo da ga vozi k neznani ženski, ki jo mogoče pozna največ 3 tedne!Če pa ni sposoben preživet sam z svojim sinom enega samega dneva, pol pa niti ni vredn obiskov svojega otroka!!

se podpišem,sploh pa mi je nekam sumljivo da to žensko pozna samo tri tedne..nevem,občutek pač.

< Sporočilo je popravil Taanikaa -- 29.8.2009 20:36:02 >

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.8.2009 8:13:16   
botrca

Verjamem, da ti je hudo ampak tu se gre za tvojega otroka. Meni tudi ne bi pasalo, da ga kar k prijateljici vozi. Pogovori se z njim in mu povej kaj ti ne paše.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Taanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.8.2009 23:39:16   
bodoča
No, da napisem kako se je izteklo. Dogovorila sma se, da malega pripelje najbolj pozno do pol osmih, a ko ga je pripeljal je bila ura ze skoraj pol dvet, mali mu je seveda zaspal v avtu in je potem trajalo nekje do desetih da je zaspal. Sem mu rekla, da ce se to se enkrat zgodi, se bova drugace pogovarjala, pa se je opraviceval, da je bil guzva na cesti...Pa sem mu razlozila, da mora to upostevat in it tolk prej na pot, a ne.

Kar pa se pogovora z njim tice je itak tako kot da bi steni govorila, sem se v teh tednih poskusala ze parkrat z njim pogovorit o najini prihodnosti, pa da si najdema magari neko pomoc, samo on ni niti malo zainterisiran. Jaz pa trapa ga se vedno ljubim. Pa tudi, ko sem mu rekla, da mi ni vsec, da vozi otroka tja, je rekel, da me ne briga, ker jaz bom tud enkrat peljala otroka k drugemu, ko ga bom imela. Ja OK, ampak po treh tednih? Predvidevam pa da je itak tudi to za lase privleceno, da jo pozna samo tako kratek cas.

Ma, samo glavo mi mesa, po eni strani mi rece ljubim te se vedno in toci krokodilje solze zraven, uro po tej izjavi pa ga klicem, ce se lahko se enkrat pogovorima in mi rece, da ne more, ker je na poti k njej.

Pa kaj naj si mislim o bedaku, jaz bi rada bila samo srecna, ne pa da me pusca v negotovosti.

Ceprav tudi ce pride nazaj, dvomim, da bi mu po tem se lahko zaupala.

Mislim, da je resnicno cas, da zacnem zivet po eni izmed mojih najlubsih pesmi; I Will Survive.

mojeustvarjanje

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.8.2009 7:21:44   
mojamura
bodoča, nikar ne izgubljaj energije in moči, da bi se trudila pogovorit s svojim bivšim o vajini zvezi. On je izgleda le otrok ujet v telesu odraslega. Si predstavljam , da ga še ljubiš, da to ne odide kar tako. Ampak hvala bogu, da čas zaceli rane in čas poskrbi tudi za to, da bodo čustva do njega vsak dan manjša. Vem pa kako si se počutila, ko je prišel po otroka ....sem bila v tvoji koži. Res pa, da ga moj bivši ni peljal k drugi ženski. To bi bil res višek. Komaj sta 3 tedne narazen in že druga ženskauser posted image in potem si on še drzne rečt, da boš tudi ti mela enkrat drugega, pa ga bo otrok videl....je right ampak ne po treh tednih. Zdaj vidiš, kako zelo te je ljubil oz. te še ''ljubi''user posted image

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.8.2009 7:25:41   
rija

Pa kaj naj si mislim o bedaku, jaz bi rada bila samo srecna, ne pa da me pusca v negotovosti.

Glej bodoča...tip je navadna rit...ki s tabo manipulira, da delaš tako, kot on hoče.
Nič te ne pušča v negotovosti....TI nočeš videti da te ne ljubi.

Ker če bi te, bi naredil vse, da te obdrži in bi ne hodil k drugi. In bi bil po ločitvi vsaj nekaj časa sam. Če bi te ljubil. Takrat bi vama dal še eno priložnost, bi šel do terapevta in na luno in nazaj.....tako to je...ta pa te samo izkorišča.

In da vozi otroka po treh tednih k drugi je samo izraz njegove nesposobnosti, da stvari uredi sam.

Ogromno podobnih primerov je zadnje čase v moji okolici....tipi se spakirajo k nekim neobremenjenim punčkam, ostanejo tam dva, tri mesece....ker jim je fajn, jih one nič ne sekirajo, potem pa z repom med nogami pridejo fehtat, če se lahko vrnejo v "pekel", ki jim je šel prej tak na živce...

Mislim....jaz res ne vem, kaj je to zadnje čase....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.8.2009 11:01:49   
ZmajTolovaj
Rija, ne bi se mogla bolj strinjat.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.8.2009 11:10:40   
Anonimen
jst bi rekla, da njega pozab pa si prihodnost, srečno, načrtuj sama.

kar se pa otroka tiče - glede na to, da si se z njim odločla met otroka, se ti je verjetno zdel primeren za očeta in ta primernost ne more zdej kar minit in izginit, zato ker so vajine poti razšle. in če se boš vtikovala v njun čas, boš samo sebi v skledo pljuvala, pusti naj si otrok sam ustvari mnenje, ne odteguj in ne črni mu očeta, ker ga bo tko koval v zvezde, ti pa boš najslabša...to da po treh tednih otroka že vozi k prijateljici, je tudi meni malo mimo, ampak se vsaj kaže njegov oravi jaz, tudi pred otrokom. otrok, še tako mali, opazi take stvari, čeprov se nam zdi da nimajo pojma in da ne dojemajo pravilno. dojemajo mogoč samo malo drugače, ampak še zmeri dojemajo.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
31.8.2009 16:24:10   
bodoča
Punce hvala vam za odgovore in Rija, res je, jaz sem tista, ki si zatiska oči in noče verjeti, da me ne ljubi več.

Na to, da bi ga črnila pred otrokom pa res ne pomislim, ker vem da ni mali nič kriv in ker vem da ima on malega rad. Glede tega ali je primeren za očeta pa se bi dalo razglabljat. Dejstvo je pač bilo tako, da si je on lepega dne zaželel otroka in ker sem si ga želela tudi jaz, sva se odločila zanj, vendar sem po rojstvu spoznala, da si on pod besedo oče predstavlja nekaj drugega kot jaz. Jaz sem predvidevala (in med nosečnostjo je tudi on rekel da bo tako), da mi bo pomagal kdaj pri previjanju, hranjenju, da bo šel kdaj na sprehod z nama, se bo z malim igral,...on pa je pričakoval, da je dovolj če za otroka finančno poskrbi in mu kdaj kaj kupi, ter se ukvarja z njim, ko so prisotni drugi (takrat ga je namreč zelo rad nosim in cartlal,...). Zadnje čase pa mu je tako ali tako šlo vse na živce, ko je gopod prišel domov iz službe je bil mali vesel da ga vidi, se je hotel igrat z nijm in noret, on bi pa počival, ker je utrujen,...Pa še je imel podobnih fint.

Sicer pa sem ponoči, ko nisem mogla zaspat šla delat seznam plusov in minusov za najin odnos in me je potem realna slika na papirju kar presenetila. Bilo je namreč 13 minusov in 3 plusi.

mojeustvarjanje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.9.2009 0:56:07   
polma

Punce hvala vam za odgovore in Rija, res je, jaz sem tista, ki si zatiska oči in noče verjeti, da me ne ljubi več.

Na to, da bi ga črnila pred otrokom pa res ne pomislim, ker vem da ni mali nič kriv in ker vem da ima on malega rad. Glede tega ali je primeren za očeta pa se bi dalo razglabljat. Dejstvo je pač bilo tako, da si je on lepega dne zaželel otroka in ker sem si ga želela tudi jaz, sva se odločila zanj, vendar sem po rojstvu spoznala, da si on pod besedo oče predstavlja nekaj drugega kot jaz. Jaz sem predvidevala (in med nosečnostjo je tudi on rekel da bo tako), da mi bo pomagal kdaj pri previjanju, hranjenju, da bo šel kdaj na sprehod z nama, se bo z malim igral,...on pa je pričakoval, da je dovolj če za otroka finančno poskrbi in mu kdaj kaj kupi, ter se ukvarja z njim, ko so prisotni drugi (takrat ga je namreč zelo rad nosim in cartlal,...). Zadnje čase pa mu je tako ali tako šlo vse na živce, ko je gopod prišel domov iz službe je bil mali vesel da ga vidi, se je hotel igrat z nijm in noret, on bi pa počival, ker je utrujen,...Pa še je imel podobnih fint.

Sicer pa sem ponoči, ko nisem mogla zaspat šla delat seznam plusov in minusov za najin odnos in me je potem realna slika na papirju kar presenetila. Bilo je namreč 13 minusov in 3 plusi.

In tako bo tudi ostalo. Bodi močna, ker te bo sicer sukal na gumici da se ti bo mešalo.Igra mačke z mišjo, saj veš. Ne, on te ne ljubi, on ne bo drugačen, ne zna in ne zmore bit nekdo drug...pozabi! Na žalost imam slabe izkušnje s prvim zakonom, lahko pa ti rečem-po 6h letih je bolj bogat, ima večji avto, pa je še vedno isti mali nesposobni fantek,kot se je izkazal in VEM, da se ne bo nikoli spremenil. HB-on na svojem, jaz na svojem!

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.9.2009 22:05:20   
Anonimen
Se strinjam z ostalimi. Me pa take zgodbe vedno znova razžalostijo.
Bodi močna, da prebrodiš to. Držim pesti zate in za tvojega malega.user posted image
Sicer me pa zanima, koliko časa bo ta njegova prijateljica vesela obiska tvojega malegauser posted image
Pa kaj je s temi dedciuser posted image

(odgovor članu polma)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
2.9.2009 22:05:54   
Anonimen

Pametno.

(odgovor članu bodoča)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
10.9.2009 11:56:34   
bodoča
Da ne bom se ene teme odpirala, bom kar tukaj vprasala. Torej situacija je taksna kot je, jaz se pobiram in se spet smejim, kar se mi zdi super. Mali moj je tudi vredu in ni opazit da bi se drugace vedel, kar me zelo veseli.

Zdaj pa me zanima nekaj, da vidim vasa mnenja. Bivsi me nagovarja, da bi mali ostal pri njem cez noc, prespala bi pa pri novi prijateljici. OK vse lepo in prav, se mi zdi prav, da bi rad bil z malim. Samo ne morem pa se znebit neprijetnega obcutka ob misli, da bi moj otrok spal pri neki tuji zenski, ki je ne poznam in sem zato bivsemu rekla, da bi jo jaz rada prej spoznala, predn bo mali spal tam.

A pretiravam? Ali je dokaj normalno, da bi jo rada spoznala? Kako bi/ste ravnale druge?

mojeustvarjanje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.9.2009 12:01:36   
Rožica I
Popolnoma enako kot ti. Tudi zaradi tega, da bo otrok čutil, da je vse ok, saj boste med seboj normalno komunicirali.

Verjamem, da ni lahka situacija, ampak očitno imaš razčiščene stvari in veš, da delaš v dobro svojega otroka user posted image .

ROŽICA

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.9.2009 12:18:48   
katipi
Sebe dobro poznam in v primeru, da bi moj partner, oče mojih otrok, odšel in me zapustil, mu še dooooolgo NE BI pustila, da najine otroke vozi k svoji novi, kaj šele, da bi ostali čez noč! NI GOVORA!

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.9.2009 12:39:57   
ta.nja
Živjo

Bodoča ti poznaš mojo zgodbo, smo skoraj na istem. Midva sva se dogovorila da lahko otrok spi čez noč pri njemu, vendar samo če ga bo imel pri svojih starših. Tudi jaz mu ne bi pustila otroka da spi kar takoj pri njegovi prijateljici. Ni govora!!

Lp

Anejko bejko

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.9.2009 13:03:09   
pety78
A pretiravam? Ali je dokaj normalno, da bi jo rada spoznala? Kako bi/ste ravnale druge?

Upam, da veš, v kaj se spuščaš. Da ti ne bo zaradi tega še težje, ker jo boš imela na očeh, očitala ji boš, da je ona kriva za razpad, ... Predstavljala si jo boš, kako se igra s tvojim otrokom in jeza v tebi bo vrela in vrela, takrat pa potem starši naredijo marsikatero neumnost, da bi se maščevali drug drugemu, ne pomislijo pa na čustva otroka.

Poglej, moja mami in ati sta se ločila, ko sem bila še čisto majhna. Mami se je znova poročila, prav tako ati. In veš kaj, moja mami in njegova žena sta se razumeli, šli smo drug drugim na obisk. Ko sta šla ati in njegova žena v Avstrijo, sta se vedno oglasila pri nas doma...Tudi ati in moj oči (očim) sta zelo dobro komunicirala. Pač prijateljski odnos, vse zamere pozabljene.

Hočem reči, da če človek odpusti, lahko normalno človeško funkiconira naprej. Jaz imam z obema mojima bivšima dober in lep odnos. Če se kdaj srečamo, gremo na pijačo. Sicer je pa to zelo redko, ker sem čisto na drugem koncu pristala.

Predlagam ti, da še malo počakaš, da res preboliš tvojega bivšega, potem pa se nekoč res spoznaš z njo, ko v njej ne boš videla več svoje sovražnice temveč občasno skrbnico tvojega otroka. Res, ni lepšega, kot da ločeni starši tako lepo funkcionirajo.

Verjemi, da boš tudi ti nekoč spoznala moškega, ki te bo osrečil.

Kar se pa tiče spanja preko noči. Jaz bi se odločila predvsem od očeta otroka, kako je skrben, koliko mu lahko otroka zaupam, .... pa kako si otrok to želi. Da ne bi ponoči klical mamice.

(odgovor članu ta.nja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.9.2009 13:05:08   
pety78
Poglej, moja mami in ati sta se ločila, ko sem bila še čisto majhna. Mami se je znova poročila, prav tako ati. In veš kaj, moja mami in njegova žena sta se razumeli, šli smo drug drugim na obisk. Ko sta šla ati in njegova žena v Avstrijo, sta se vedno oglasila pri nas doma...Tudi ati in moj oči (očim) sta zelo dobro komunicirala. Pač prijateljski odnos, vse zamere pozabljene.

Pisala sem pa v pretekliku, ker nimam več atija. Da ne bo zgledalo, kot da se pa sedaj ne razumejo več.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
10.9.2009 13:57:22   
Anonimen
Če je namen ženske emancipacije bil v izenačenju ženske z moškim, eskaliral in izrodil pa se v še en seksizem in šovinizem, potem lahko komot rečemo, da smo zavest o pravi svobodi in iskrenem sožitju "nas" in "vas" poslali v tri **** mile materine.

Se opravičujem za grde besede.

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?