Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
nočna plenica pri 4,5 letih 23.8.2009 16:07:40
|
|
|
|
taška30
|
Pozdravljeni, prosim za mnenja. Stvar je sledeča, hčerka bo stara 4,5 leta. Podnevi je suha od cca 2.leta, ponoči ima plenico - vsako jutro polno, ne vem če je bila suha 5x do sedaj, ne zaporedoma. S tem se jaz sploh ne obremenjujem, pač sem jo pustila, bo že. Sedaj pa je njena mlajša sestrica, ki je glede tega očitno narejena iz drugačnega testa, postala suha podnevi in ponoči in si tudi starejša želi biti brez. Torej smo poskusili (pravzaprav tašča sedaj ko je bila pri njej na počitnicah) z zbujanjem ponoči. 3x je sploh ni mogla prebudit (na kahli je spala dalje) in seveda ni lulala in pol ure zatem je bila mokra, no, naslednje 3x jo je pa res s težko muko prebudila in je lulala in potem ostala suha. Ampak ko sem včeraj to poskusila še jaz, je sploh nisem mogla zbudit (pa sem jo nesla v kopalnico na luč), imela je odprte oči, ampak videla nič, koma totalna, lulala ni, na koncu je kar jokat začela: spat bi šla. Sem jo nesla v posteljo in se trdno odločila, da je ne bom več mučila s tem zbujanjem. Problem je ker res spi ko top, z njo lahk delaš kar hočeš, pa se ne zbudi. Zdaj pa vprašam še vas: - ali naj še poskušam (glede na to, da si sama res želi it spat v hlačkah in govori naj jo zbudimo) - ali naj ji dam plenico nazaj gor in pustim času čas (ta varijanta mi je bolj humana), samo mi je zaradi nje same težko - kaj tretjega? Hvala za mnenja. Lp
|
|
|
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 23.8.2009 16:21:11
|
|
|
|
pajek
|
Mi smo lanskega septembra, ko je bila stara 4 leta dali ponoči dol plenico. Vsako noč okrog polnoči jo je mož v snu dal na kahlo, ki smo jo dali zraven postelje in je lulala vanjo. Se ja pa tudi dostikrat zraven tega še polulala. Kadar smo prespali kje drugje, smo ji dali plenico in ta je bila zjutraj vedno zelo polna. Sedaj je stara 5 let in jo še vedno tako dajemo ponoči lulat. Sva probala brez, da jo zbudiva, pa se je včasih polulala, torej mora ponoči obvezno enkrat lulat. Naredi pa najlažje to mož, jo kar dvigne in posadi na kahlo, če delam to jaz, je ne morem dvignit, potem jo pa dolgo časa budim in včasih potem celo joka. Na kahlo jo pa dajemo zato, da je ne trogamo do kopalnice, ker je tako lažje. Otroci so različni, nekateri pač rabijo tukaj več časa.
|
|
|
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 23.8.2009 17:27:37
|
|
|
|
sanasan
|
pozdravljene, poskusite tako, da kako uro pred spanjem ne pije oz. če mora piti, počakajte, da gre še vsaj enkrat lulat...jaz sem jo na začetku parkrat kar težko prepričala, ker rada pije... pri nas je pomagalo .... so se pa še zgodile kakšne nesreče kasneje občasno, npr.če je bila le malo prehlajena, malo stresa ipd. morda to večkrat ponovite, v posteljo pa pod rjuho nekaj nepremočljivega....pri nas smo začeli tako, nato je pa kar naenkrat steklo meni je takrat pediatrinja rekla, da ima časa do šole ...me je pa bilo malo strah, ker ima to leto letovanje v vrtcu in je precej občuljiva na kritiko oz.je precej stroga do sebe.. veliko sreče!
|
|
|
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 23.8.2009 17:30:02
|
|
|
|
sanasan
|
aja, pa mi smo tudi poleg postelje postavili kahlo...je prosila sama za boljši občutek....čeprav, ko smo začeli regulirat pitje, je večinoma raje tekla na wc
|
|
|
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 23.8.2009 18:35:10
|
|
|
|
anajmad
|
Jst sem dala tavečji vložek notri v hlačke. parkrat se je polulala,potem pa jo je že motlo. Lulala pa je do petih let ponoči. Zdej je pa čist normalana petnajstletnica z motnjami v puberteti.
|
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 23.8.2009 23:24:52
|
|
|
|
urška
|
moj sin je imel plenico ponoči še eno leto po tistem ko je bil podnevi že suh. tudi sama sem čakala, kdaj bo zjutraj plenica suha in se to ni nikoli naredilo. nakar sem ugotovila, da se polula zjutraj, tik preden se zbudi. eno nedeljo mi je pelnic zmanjkalo. in sem mu povedala, da jih nimamo več in da ko se ponoči zbudi me naj pokliče da greva lulat. seveda me ni in se je zjutraj polulal v posteljo. isto je bilo naslednjo noč oz. naslednje jutro. potem sem mu pa razložila, da če bo lulal v posteljo bo jogi zanič in bo moral spat kar na tleh. od takrat naprej me zbuja za lulanje, pa to še zdaleč ni vsako noč. mogoče enkrat na teden, ali pa še to ne. je pa res, da gre vsak večer tik pred spanjem lulat. pijače ne omejujem, če hoče pit, dobi vodo tudi ko že leži v postelji. in vsega skupaj se ni polulal 5x. pa tudi budila ga nisem nikoli. sploh pomislila nisem na kaj takega.
|
|
|
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 23.8.2009 23:50:07
|
|
|
|
babylove
|
A ko se polula v posteljo, se ne zbudi, ko na mokrem leži?
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 24.8.2009 7:18:15
|
|
|
|
sončnica14
|
Tudi mi imamo isti problem. Star je 4 leta in pol. Kakšne pol leta je bil ponoči že suh, potem pa je pred pol leta začel ponovno lulati in to večkrat na noč. Po lulanju se ni zbudil in je kar spal naprej v mokrem. Nekaj časa sva z možem vztrajala in po večkrat na noč preoblačila posteljo (pod rjuho je imel zaščito), nato pa smo mu spet dali plenico. Plenica je vsako jutro čisto napita. Želim si, da bi ga nekako odvadili lulanja v plenico, pa ne vem kako.
|
|
|
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 24.8.2009 7:19:31
|
|
|
|
Splišni
|
Kaj pa če bi jo zbudila kakšno drugo uro, ker očitno je v ob tem času, ko si jo, bila v fazi globokega spanca. Čeprav ne vem, mogoče možgani enostavno še niso zreli. Probaš pa lahko, če si mala želi.
|
|
|
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 24.8.2009 8:28:41
|
|
|
|
viv_
|
Pri nas je bila ta večja tudi ponoči kar dolgo s plenico. Tam nekje do 3,5. Potem smo jo dali dol in tisti, ki je šel zadnji spat, je dal še njo lulat in je bilo OK. Tam nekje po pol leta se je potem začela sama zbujat in hodit na wc ponoči. Ima pa obdobja, še vedno, se ji zgodi recimo, enkrat na pol leta, se v enem tednu polula tudi 2x ponoči, potem je pa spet pol leta mir. Tamala pa povsem druga zgodba, pri dveh leti je bila brez plenice podnevi in ponoči, brez nesreč.
|
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 24.8.2009 8:40:33
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Evo, tudi mi imamo 5-letno "poscanko". Je nehala lulat ponoči pri nekje treh letih. In je bila suha nekaj mesecev. Potem pa kar naenkrat spet lulala. In skoraj vsako jutro je polulana še sedaj. Pride kak teden, ko si želi bit brez plenice in se res ne polula. Potem pa spet jovo na novo. Budimo je ne za lulanje, ker spi kot ubita. Poskusili smo brez pitja zvečer, pa tudi ne deluje vedno. Pojma nima, kaj še lahko naredimo. Edino da čakamo, da "dozori" Pa saj včasih si mislim, da pač bo že nehala, ko bo čas. Spet drugič me pa jezi, ker že tko porabmo ogromno plenic, ker mamo še dveletna dvojčka. In menda ne bosta onadva nehala prej lilat, kot ta velika.
|
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 24.8.2009 8:55:18
|
|
|
|
delfinček76
|
Pozdravljene! Tudi mi smo imeli težave z močenjem postelje. Naša 6 letnica je močila posteljo, čeprav je imela močno željo, da bi nehala. Poskusili smo vse; zbirali zvezdice, obljublili igračo, ignorirali, ponoči zbujali (čeprav sem se odločila, da tega ne bom več počela, ker je v spanju brcala in ko sem jo prinesla do stranišča je bilo samo polno joka, lulat pa ni mogla - čisto matranje otroka in odraslega) Na sistematskem pregledu pred prvim razredom sem za težavo povedala pediatrinji, ki jo je dala na ultrazvok mehurja, ki pa ni pokazal nobene nepravilnosti, zato smo dobili ene tabletke (ne vem kako se imenujejo, sem pozabila), ki jih je vsak večer jemala pred spanjem en mesec in težava je izginila, sedaj smo že pol leta suhi tudi ponoči ! Če bi vedela, da se da tako enostavno rešiti lulanje v posteljo, bi jo že prej peljala k zdravniku, saj je bila zelo žalostna zaradi tega. Njen bratec je bil že zdavnaj suh, čeprav je dve leti in pol mlajši od nje. Če je hotela kje prespati ji je bilo že nerodno, ko je kdo prespal pri nas, sem ji morala v kopalnici na skrivaj dati gor pleničko. Sedaj pa je težav konec in smo vsi prav veseli!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 24.8.2009 10:41:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 24.8.2009 16:42:04
|
|
|
|
jer.za.
|
Tudi mi imamo podoben primer, pa sploh ne vem kako pristopiti in ga rešiti.... Namreč doma imam hčerko staro 3,5 let. Od lanskega poletja je brez plenice čez dan, tudi brez nezgod. Ko je imela ponoči plenico, je bila tudi plenica ves čas suha. Pa smo poskusili brez...in postelja je bila mokra, tudi zbudila se ni, je kar spala v mokrem.Pa smo dali plenico nazaj...plenica suha cele noči, po več mesecev skupaj, in spet pleico dol in postelja mokra. Ne vem več kaj naj, hčerka se plenice upira na vse možne pretege, jaz ponoči ne mislim vstajati(sva z možem tudi vstajala, pa tudi s tem nismo nikamor prišli). Ali je možno da ji da plenica občutek toplote? Da zato v plenico ne lula? Ima katera kakšen nasvet, izkušnjo?
|
|
|
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 24.8.2009 17:39:41
|
|
|
|
pety78
|
Kaj pa če odpreš pipo, da teče voda, med tem, ko proba lulat?
< Sporočilo je popravil pety78 -- 24.8.2009 17:42:02 >
|
[Brisano sporočilo] 25.8.2009 0:00:01
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: nočna plenica pri 4,5 letih 25.8.2009 8:23:59
|
|
|
|
honey
|
Taška30, tudi naš ima še vedno plenico ponoči gor. Podnevi je suh od 2. leta dalje, tudi čez dan, če gre spat, se ne polula. Ampak ponoči je pa druga pesem. Takrat je pa isto, kot praviš ti- spi kot top in ga ne prebudi nobena stvar. Pa tudi, če zvečer ne pije, je plenica zjutraj težka 1 kg. Pa sem že poskusila s tem, da sem ga ponoči dajala na kahlo - isto, kot pri vas. Na kahli ni lulal, čez 30 min je bila postelja mokra. Po parih dneh sem obupala, zato mu dajem zdaj nazaj plenico in mir. Vsi spimo, prej sem pa ves čas šlatala posteljo, kdaj bo mokra.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?