|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako pogosto olje?
11.8.2009 21:49:51   
soncica01
nekaj me zanima - moja punčka, stara že pol leta, ima opoldanski obrok v celoti z GH. Doma ji kuham, uvajam ji tudi počasi že meso. Zanima me, ker sem ji do sedaj vsak dan dala k temu obroku tudi eno čajno žličko olivnega olja ali ni to morda preveč?

Ne vem, koliko dajati olje otroku pri kosilu, kadar je recimo krompir, pa meso, pa kakšna zelenjava je zraven. Lahko dajem to vsak dan po eno žličko oziroma kako ve to delate?

Vnaprej vsem hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako pogosto olje?
11.8.2009 22:33:23   
luan
Jaz če se je le dalo nisem uporabljala nobenega olja.
Čajna žlička olja naj bi bila max pri odraslem na dan, kako je pri otroku pa res ne vem.Moje mnenje je, da če je to olivno hladno stiskano olje in mala nima težav v smislu drisk, zakaj pa ne ?

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.8.2009 22:34:58   
sonček33
Jaz uporabljam hladno stiskano repičino olje...ne ravno vsak dan, ampak kar pogosto... ga pa na obrok uporabim cca pol žličke

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.8.2009 6:40:12   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: luan

Čajna žlička olja naj bi bila max pri odraslem na dan, kako je pri otroku pa res ne vem.Moje mnenje je, da če je to olivno hladno stiskano olje in mala nima težav v smislu drisk, zakaj pa ne ?

Otrok ni odrasel človek! A sploh poznaš zakonitosti otroške hrane? Pa tudi ne vem od kje tebi, da ne sme odrasel več kot 1 žličko na dan pojest olja. A veš, da obstaja več vrst maščob in da so celo ene zdrave in niso prepovedane, temveč celo priporočljive?
Otrok rabi maščobo! Odvisno je tudi koliko ostale hrane z maščobo poje, koliko mleka, skute, jogurtov, mesa..... V maščobi se tudi topijo vitamini A,D,E,K in že zato je potrebno uvesti maščobo. Maščoba tudi gradi oz razvija možgane.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 12.8.2009 6:47:05 >

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.8.2009 7:55:26   
Tisana
Nam je dietetičarka na PK rekla, da ji v zelenjavni obrok vsak dan dodamo eno čajno žličko olja (olivnega, repičnega, sončničnega).

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.8.2009 9:28:54   
Katy78
Dokler sem mu zelenjavo samo kuhala in dokler nisem dodajala mesa, sem mu vsak dan dodala malo olivnega olja. Zdaj mu pa zelenjavo popražim na čebuli in olju in ga potem posebej ne dodajam več, pa tudi kadar ima na jedilniku meso, olja posebej ne dodajam. Drugače pa: ja, maščoba je potrebna, ker se tudi vitamini v telo bolje absorbirajo.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.8.2009 17:13:13   
luan

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: luan

Otrok ni odrasel človek! A sploh poznaš zakonitosti otroške hrane? Pa tudi ne vem od kje tebi, da ne sme odrasel več kot 1 žličko na dan pojest olja. A veš, da obstaja več vrst maščob in da so celo ene zdrave in niso prepovedane, temveč celo priporočljive?
Otrok rabi maščobo! Odvisno je tudi koliko ostale hrane z maščobo poje, koliko mleka, skute, jogurtov, mesa..... V maščobi se tudi topijo vitamini A,D,E,K in že zato je potrebno uvesti maščobo. Maščoba tudi gradi oz razvija možgane.

Kaj ti pol ni jasno?Še enkrat preber kaj sem napisala, pol pa komentiraj.Res pa, da nisem šla v detalje.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.