|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pritožba na komisijo za bolniško
11.8.2009 19:43:05   
Anonimen
Živjo!

Noseča sem 26 tednov pa mi niso podaljšali bolniškeuser posted image . Zanima me, če ima katera osnutek kaj napisati v pritožbo, pa če je kaj možnosti da pritožbi ugodijo.
Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pritožba na komisijo za bolniško
11.8.2009 19:53:42   
blaža
Zaradi česa pa nisi sposobna za delat? Če imaš utemeljene razloge in potrjeno od tvojega ginekologa, da ni dobro za tvojo nosečnost, da delaš, da ogrožaš svoje in otrokovo zdravje, bi ti morali podaljšat. če so pa oni ocenili, da si sposobna za delat - na podlagi tvojih izvidov, bo pa malo težko kako uspet pri pritožbi.

< Sporočilo je popravil blaža -- 11.8.2009 19:54:07 >

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.8.2009 19:57:12   
luan
Zelo malo možnosti je, da bodo pritožbi ugodili.Razen, če tvoj ginekolog in osebni zdravnik nista predložila vso potrebno dokumentacijo iz katere je razvidno, zakaj naj bi prišlo do podaljšanja bolniškega staleža.

Sem pa prepričana, da imaš še kaj dopustauser posted image .Tako, da ga koristi nekaj dni in pojdi nazaj k svoji gin. in jamrajuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.8.2009 20:18:03   
Anonimen
Po malem krvavim, križ me nenormalno boli,vrti se mi skoz, tud kri ni ravno najboljša, nizek pritisk, samo do sedaj mi je napisala slabo počutje. Sm mela pa danes pregled pa mi je mal več stvari napisala na tisto potrdilo. Upam, da mi bojo ugodili, ker res ne vem kako bi delalauser posted image  
Še vedno pa ne vem kako naj sestavim pritožbo, prosim pomoččč

(odgovor članu luan)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.8.2009 20:26:23   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Po malem krvavim, križ me nenormalno boli,vrti se mi skoz, tud kri ni ravno najboljša, nizek pritisk, samo do sedaj mi je napisala slabo počutje. Sm mela pa danes pregled pa mi je mal več stvari napisala na tisto potrdilo. Upam, da mi bojo ugodili, ker res ne vem kako bi delalauser posted image  
Še vedno pa ne vem kako naj sestavim pritožbo, prosim pomoččč

najboljša ti bo osnova od tvoje G, kar ti je napisala. verjami, če ti ona ne bo pomagala, bo težko. jamraj in še enkrat jamraj pri svoji G. Če pa krvaviš je spet odvisno iz katerega razloga, čeprav je vsaka krvavitev znak, za nekaj in ni prav ok.

Če ne pa lepo sestaviš kej v tem stilu:

Dne ta pa ta sem prejela zavrnjeno odločbo za podaljšane bolniške, ki sem jo nastopila z dnem tem pa tem.
S to odločbo se ne strinjam in podajam ugovor zoper nje.

Razlog je krvavenje v 26 tednu zaradi tega in tega. ( pa našteješ še vse ostalo). Zaradi vsega kar sem naštela nisem sposobna biti na delavnem mestu oz delati.

k pritožbi prilagam še strokovno mnenje moje lečeče ginekologinje te pa te.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.8.2009 20:27:54   
blaža
Edino zaradi krvavitev, če te bojo dali na bolniško, ker zaradi pritiska ne verjamem. če bi bil ful visok, pol bi šlo, zaradi nizkega, dvomim. Da se ti vrti, to je verjetno zaradi nizkega pritiska, to tudi ne verjamem, da bojo preveč upoštevali, edino za krvavitev. Zakaj pa krvaviš?

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.8.2009 20:34:23   
ljupka
Jaz sem tudi krvavela prva tri meseca in je bila rizična nosečnost rojen je bil pri 36 tednih in sem imela celo nosečnost bolniško !Toda to je bilo 6 let nazaj zdaj so menda bolj strogi!
Men je G napisala po dve strani...natekanje ,bruhanje,krvavitev,v službi teško fizično delo...,zraven je dodala še osebna zdravnica svoje mnenje in moraš res ful jamrat!

Lani je bila moja sodelavka tudi noseča in so jo poslal delat bila je tri ure in je šla nazaj k G in je imela do konca bolniško!Mi delamo v tovarni teško fizično delo,teško je treba dvigovat in te vse boli res je nemogoče delat!Ena sodelavka je bila preponosna da bi šla na bolniško,skos je ponavljala da se super počuti pri 4 mesecu je pa splavla,ker je preveč dvignila!
Pejt za eno uro na šiht,da prekineš bolniško in pejt nazaj k G ,in ji povej ,da ne moreš delat ,pa bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.8.2009 20:35:51   
Anonimen
Blaža hvala, bom neki sestavila. Ubistvu mi ni nič rekla zakaj, je rekla, da to se pogosto dogaja pa ne vejo zakajuser posted image  Da naj počivam.Krvavim pa ponavadi takrat, če se preveč naprezam kej tazga delam...
So mi pa prvič sprožili porod zaradi krvavitve, sicer 14 dni pred PDP pa vseeno upam, da bo tudi to kej pomagalo.

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.8.2009 20:40:12   
Anonimen
Fora je v tem, da če grem za en dan nazaj v službo pa potem nazaj v bolniško gre to na račun delodajalca, to mi pa ni, delam pri s.p. pa mu ne bi rada stroškov delala. Če ne bo druge možnosti bom pa mogla

(odgovor članu ljupka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.8.2009 20:44:00   
blaža

Blaža hvala, bom neki sestavila. Ubistvu mi ni nič rekla zakaj, je rekla, da to se pogosto dogaja pa ne vejo zakajuser posted image  Da naj počivam.Krvavim pa ponavadi takrat, če se preveč naprezam kej tazga delam...
So mi pa prvič sprožili porod zaradi krvavitve, sicer 14 dni pred PDP pa vseeno upam, da bo tudi to kej pomagalo.

Ja tudi to omeni v pritožbi, da je bila npr že prva nosečnost rizična zaradi krvavenja in da so ti sprožili zaradi tega prej porod.

Ja štekam, da ne želiš, da gre na stroške delodajalca, ma oni verjetno lih to ciljajo.

Je pa zadeva taka, da ti tvoj delodajalec da bolniško, pol pa mora vložit zahtevek za refundacijo in pol mu zzzs povrne denar. ni več kot včasih.

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.8.2009 20:51:28   
Anonimen
MI ni čist jasno tole, recimo da mi podaljšajo, to bo sigurno en teden al pa še več trajalo da dobim odgovor, bolniška mi poteče 13.8, vmes bom doma, če mi pač ne bojo podaljšali bom koristila dopust pa potem na bolniško ( sm zakompliciralauser posted image ). OK, če dobim podaljšano potem se mi šteje verjetno neprekinjeno naprejuser posted image  Za katere dneve naj bi potem dal zahtevek za refundacijo? Joj, pojma nimam o tem. Hvala ti za tvoje odgovore

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.8.2009 20:56:19   
blaža

MI ni čist jasno tole, recimo da mi podaljšajo, to bo sigurno en teden al pa še več trajalo da dobim odgovor, bolniška mi poteče 13.8, vmes bom doma, če mi pač ne bojo podaljšali bom koristila dopust pa potem na bolniško ( sm zakompliciralauser posted image ). OK, če dobim podaljšano potem se mi šteje verjetno neprekinjeno naprejuser posted image  Za katere dneve naj bi potem dal zahtevek za refundacijo? Joj, pojma nimam o tem. Hvala ti za tvoje odgovore

Ja, če ti kao ne podaljšajo, bi jaz šla na dopust. za refundacijo pa je treba zaprosit samo v primeru, če greš za več kot 30 delavnih dni na bolniško neprekinjeno. to tvoj delodajalec sigurno ve. s tem se ne obremenjuj.

Če do sedaj nisi še bila več kot 30 delavnih dni na bolniški, itak ne more uveljavit refundacije, ampak on ( delodajalec) krije stroške bolniške- to je klasično. če ti bojo pa odobrili bolniško, in se ti ne bo prekinla, pa bo naneslo več kot 30 delavnih dni, pol bo on vložil zahtevek za refundacijo.

Ooj, zdej sem pa jaz zabluzla, ma tako je to.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.8.2009 20:59:57   
blaža

jaz bi na tvojem mestu klicala svojega splošnega zdravnika pa vprašala. jaz sem vse te papirje rihtala z svojim splošnim zdravnikom, on je pa zraven priložil še od G mnenje. probaj poklicat pa vprašaj kaj je za narest.

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.8.2009 21:01:23   
Anonimen
MI je že jasnuser posted image , ja zdej sm bla 2 meseca na bolniški.
Eh grem pisat pritožbo, pa una potrdila zraven pa MK bom skopirala pa ma da mi podaljšajouser posted image .
Hvala še enkrat za odgovore, pa držite pesti

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
11.8.2009 21:07:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

jaz bi na tvojem mestu klicala svojega splošnega zdravnika pa vprašala. jaz sem vse te papirje rihtala z svojim splošnim zdravnikom, on je pa zraven priložil še od G mnenje. probaj poklicat pa vprašaj kaj je za narest.

je na dopustuuser posted image , sm bla pri drugem pa mi je reku, da morm to sama rihtatuser posted image

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
11.8.2009 21:14:24   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

je na dopustuuser posted image , sm bla pri drugem pa mi je reku, da morm to sama rihtatuser posted image

ma kaj ni kdo, da ki tvojega zdravnika nadomešča? če ne se obrni pa na svojega G.

ja itak, da ti držim pesti. user posted image user posted image user posted image user posted image

meni na žalost se ni blo treba zmišljevat, da kako bi mi podaljšali, sem bla slaba da ni za govort. obe nosečnosti katastrofa.user posted image

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.8.2009 21:30:10   
Anonimen
Ma bom že, važn da mam potrdila.
Je pa tko, da se že sama skoz sekiram če je vse vredu , al bo vse uredu ....pol te pa še oni zasekirajouser posted image

če bo pa pri tebi še kakšna user posted image  ti pa želim, da ne boš mela težav in boš lahko v njej uživala

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
11.8.2009 21:43:34   
blaža

Ma bom že, važn da mam potrdila.
Je pa tko, da se že sama skoz sekiram če je vse vredu , al bo vse uredu ....pol te pa še oni zasekirajouser posted image

če bo pa pri tebi še kakšna user posted image  ti pa želim, da ne boš mela težav in boš lahko v njej uživala

hvala ma na žalost zleda da ne bomo meli več.

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.8.2009 22:06:31   
Nattasha
Ojla!

Ni 30 delavnih dni, ampak 30 dni, ni enako kot pri otrocih, kjer je naprimer do 7 leta 15 delavnih dni. Tudi pri šolarjih je 7 dni in ne 7 delavnih dni. Za odrasle velja 30 dni. Se pravi en mesec. Predlog imenovanemu zdravniku (komisija), predloži izbran zdravnik, za pritožbo, pa sem skoraj prepričana, da prav tako rabiš ta predlog, ki ga seveda izda nadomestni zdravnik, če tvojega ni, bom pa to jutri v službi preverila. Drugače pa še to. Če se ti stalež izteče, mora pred odprtjem ponovnega staleža na isto diagnozo pretečt 10 dni se pravi, če imaš diagnozo grozeči splav in se ti na podlagi odločbe komisije izteče staleš 10. 08. lahko na isto diagnozo ponovni stalež odpreš 20.08, če pa je diagnoza druga potem pa imajo prav ko pravijo, da se lahko prekine za en dan, pa potem odpre.

Glede pritožbe še to, če piše spodaj, da pritožba ne odloži izvajanja, potem moraš koristit dopust, dokler ti ponovno ne odobrijo ali pa zavrnejo pritožbo, če to ne piše nikjer ostaneš v staležu in oddaš pritožbo. Tudi če jo zavrnejo, še vedno "podaljšajo" stalež za ta čas, ko se je reševala pritožba.

LP

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.8.2009 11:45:34   
Anonimen
Nattasha kako je sedaj s tem, si se pozanimala? Jest sm sedaj napisala pritožbo sama, zraven imam potrdilo od G, ali naj sama pošljem ali naj grem do zdravnika? Čeprov mi v odločbi piše, da pritožbo pošlješ sam ali delodajalecuser posted image

Glede teh 30ih dni pa so men obračunali delovne dniuser posted image

(odgovor članu Nattasha)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
12.8.2009 23:08:55   
Nattasha
Oj!

Ja sem vprašala, in pošlješ sama, al pa to pošlje tvoja firma, sam mi je to mal nelogično. Glede delavnih dni sem res 100% prepričana da je 30 dni, no saj če kaj ne bo s staležem štimalo ti bodo itak povedali, pa boš mogla novega prinest, stari ti pa velja do prejema odločbe, tak da je vse to sam en kup birokracije...oni si to že vredu poračunajo;))))

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
17.9.2009 11:36:23   
Anonimen
Samo tolk da vam povem, da še vedno ni odgovora od komisijeuser posted image . Ma so smotani, upam, da bo potem vsaj odobreno, če je treba že tolk časa čakatuser posted image . Mal je smotan, ker mi računovodkinja zdej čaka s plačo, ker ne ve al mi naj piše dopust al bo bolniška, da ne bo potem mogla za nazaj spreminjat. In zdej ne morm za porodniško oddat...pa še dopusta nimam več velik. 
A je mela mogoče katera izkušnje s pritožbo, so se tud tolk časa obiral?
aja, sm drugač klicala pa so rekl da majo full dela in še ni na vrstiuser posted image  Jest bom šla pomoje prej rodit predn kej dobimuser posted image

(odgovor članu Nattasha)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?