|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nima obstanka
4.8.2009 13:23:43   
klara2007
naša 2 leti stara nagajivka je prava migica. nikjer nima obstanka niti minutke. vse je ok sam glede hrane je problem. skoraj je treba po celi hiši za njo caplat pa ji nosit hrano.
včasih ji dam kaj v roke ali pa na mizo da se mal zamoti sam to ne bom mogla skoz počet.
kaj narediti da bo vsaj jedla brez divjanja??
hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nima obstanka
4.8.2009 13:30:43   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: klara2007

Naša (20 mesecev) mora nujno sedeti v Antilopu, ker iz njega ne more ven zlezti, zraven pa jo je treba animirati. Karkoli, kar jo zamoti. Npr. ji damo kaj v roko, da mora zapirati, odpirati, da kaj skriva, da gledava knjigico, da sem jaz klovnesa... Osebno menim, da je to še vedno bolje, kot pa da letam za njo s hrano v roki ali pa da je lačna in posledično tečna.

PS: Tudi psihologinja nam je svetovala, da ji damo igrače v roko med hranjenjem, da se bo že kasneje tega odvadila.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.8.2009 13:43:52   
tanci29
pri nas je isti problem, saMO DA Č IMA KAJ V ROKI HITRO NA TLA SPUSTI IN PIČI DALJE...trenutno ne pusti tudi da mu jaz dajem za jest sam pa ne zna in nikakor ne pusti pokazati kako se uporablja žlica...tolk zdej pustim da mu jaz nataknem na vilico in potem sam nese v usta...ampak še to ene petkrat in je konec...do pred treh tednov smo imeli igrače in zabavanje sedaj to ne pali več...teža je pa tudi na minimumu in nasmesto gor gre doluser posted image ...pomagala ti nisem, sem pa kar malo boljše volje ko vidim da nismo edini s takimi težavami

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.8.2009 13:45:08   
eva1
Naša dva sedita že od vsega začetka med hranjenjem na stolu...tako kot jo boš sedaj naučila, tako bo! Ti si tista ki postavlja meje , ne otrok!
Si zamisliš, da se ji zaleti med hranjenjem, ko leta po stanovanju-tko pač ne mora bit...jst še ko jesta bonbon vztrajam da takrat ne tekata okoli ampak sta pri miru, ker še prehitro se  kaj zgodi!
Kaj naredit-preprosto dat v stolček za hranjenje in naj sedi ko se je..če ne želi jesti že ni lačna, bo pa drug obrok dobila ko bo čas za to, samo vmes nč hrane..se bo že navadla, da ko se je, se je in pika...en red pa mora bit, pravjo!

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.8.2009 7:24:55   
zinkazi
Ti se moraš odločiti kako naj je. Ali je glavne obroke takrat kot vidva. Ali vidva sedita pri mizi, ko jeste? 
Povej ji, da sedite za mizo, ko odide od mize ne je več. Ko bo spoznala, kaj od nje pričakuješ, bo to tudi sprejela. Jo boš pa nekajkrat dala nazaj sedet. Ti moraš biti bolj vztrajna kot ona. Vsi otroci v vrtcu zelo hitro jedo in pijejo samo pri mizi, pa čeprav jih je veliko, ki jim doma tega ni treba.

Otroško srce je zaklad

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.8.2009 7:29:44   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

IZVIRNO SPOROČILO: klara2007

Naša (20 mesecev) mora nujno sedeti v Antilopu, ker iz njega ne more ven zlezti, zraven pa jo je treba animirati. Karkoli, kar jo zamoti. Npr. ji damo kaj v roko, da mora zapirati, odpirati, da kaj skriva, da gledava knjigico, da sem jaz klovnesa... Osebno menim, da je to še vedno bolje, kot pa da letam za njo s hrano v roki ali pa da je lačna in posledično tečna.

PS: Tudi psihologinja nam je svetovala, da ji damo igrače v roko med hranjenjem, da se bo že kasneje tega odvadila.

pri nas je enkao. ma niti pod razno, mi ni všeč, da se z žličko za otrokom leta. en res mora bit, vsaj glede spanja in hranjenja, ker oni to rabijo.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.8.2009 7:38:17   
rija
dokler je pasal v antilop, ni bilo problema, je znal presedeti tudi uro v njem in jesti, se igrati. kakor hitro pa smo ga dali ven, nekje pri 2,5 letih, pa je eno samo letanjeuser posted image torej ne velja vendno tisto, kot je ena napisala, da kaj ga naučiš, tako je.

vendar mu zadnje čase ne dovolim, da zapusti mizo,dokler se vsi ne najemo. včasih ga znam tudi zelo trdo posaditi na stol, ker sicer ne skonta, da mislim resno. pa en ubitačni pogled zraven, pa se nekak zmenca do konca obroka.

< Sporočilo je popravil rija -- 5.8.2009 7:39:00 >

...vox populi...

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.8.2009 13:36:37   
eva1
Ja rija tako kot jih naučiš tako je...moj "tavelik že nekje od 2 leta je na normalnem stolu...sedaj je star 4 leta in pol in seveda sprobava kdaj it dol, pa on nebi jedu, je vse bolj zanimivo..ok sej ti ni treba jest, ampak boš sedel dokler ne pojemo vsi...in seveda pol tut on poje...enostavno nima časa za jest..ampak ne popustim..jaz tudi sedim in jem, ne letam okoli, ne gledam TV , ne berem ko jem...pri tamali 2 in pol pa isto...zaradi mene ni treba jest...tut ona ni več "zaprta" v trip trapu že nakaj časa, ampak točno se ve, da se pri kosilu sedi dokler vsi ne pojemo!
Sej učimo se vse življenje..neki red pa mora biti, če v vrtcu vsi znajo sedet in jest potem tudi doma, samo doma vedo da lahko mamico mal okol prnesejo...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.8.2009 18:51:16   
ZmajTolovaj
Jaz pri obrokih FUL težim, po moje skor najbolj od vsega. Ker mi gre tudi najbolj na jetra zmišljevanje pri mizi in zmrdovanje okoli hrane, nedisciplina pri prehranjevanju itn. Skupaj se vsedemo in pojemo, sicer gre lahko prej od mize, ko poje, tudi če midva še jeva, valda, ampak dokler ne poje svojega, nema odlazka. OK, ni treba do konca pojest, če ne more, ampak ko se gre enkrat od mize, je konc - ne pa pol še zmišljevat pa čez 5 minut bombon al pa kake podobne finte.
Verjamem, da imajo nekateri ful probleme s hranjenjem, pri nas je relativno izi, ker je precej ubogljiva in ZELO ješča, tako da ni bilo problemov. Samo en red pa mora bit, no. Mogoče sem preobčutljiva, ampak pri hrani pa res ne toleriram afnarij.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......