Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 25.7.2009 9:51:30
|
|
|
|
rija
|
jaz sem izbrala AC....ker so rezultati bolj ziher. so mi pa prav tako ponudili obe možnosti, vendar so tudi genetiki predlagali ac.
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 25.7.2009 10:00:33
|
|
|
|
pegi1
|
AC ni nic bol ziher... meni je takrat pusenjak predlagal horionsko biopsijo, ker je prej in v primeru slabega izzida, lahko nosecnost prej prekines, kar je bolje zate.. postopek je enak, traja par minutk, igla za horionsko je malce debelejsa, zato dobis lokalno (pri AC ni anestetika), in po zakljucku pri AC dobil 3 dni staleza, pri horionski pa 1 teden.
|
|
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 25.7.2009 10:01:56
|
|
|
|
rija
|
jaz sem samo napisala, kaj so meni rekli. sem bila ravno tako pri pušenjaku.....in on pač zagovarja hurionsko zaradi tega, ker se jo da narediti prej. pegi, kaj si imela ti?
< Sporočilo je popravil rija -- 25.7.2009 10:03:13 >
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 25.7.2009 10:17:30
|
|
|
|
pegi1
|
jaz sem se potem takrat odlocila za horionsko.
|
|
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 25.7.2009 10:21:57
|
|
|
|
Luskan
|
...horionsko biopsijo, ker je prej in v primeru slabega izzida, lahko nosecnost prej prekines, kar je bolje zate.. no, to je glavni razlog, da se bolj nagibam k HB
< Sporočilo je popravil Luskan -- 25.7.2009 10:22:51 >
|
|
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 27.7.2009 9:18:35
|
|
|
|
summer410
|
jaz sem bila na AC, zaradi tega ker sem bila prepozna za HB......priporočam ti HB...samo zarad tega ker je hitreje:)
|
|
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 30.7.2009 16:32:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Imam eno vprašanje o AC, če mi katera znba pomagati - želela bi kakšno, ki ima izkušnje s tem. Dobre 14 dni nazaj sem v Lj porodnišnici delala AC. Rekli so da bodo izvidi 2-4 tedne po opravljenem posegu. zanima me, ali te prej kaj pokličejo ali ne? ali te pokličejo, če je kaj narobe, ali tudi v primeru kadar je z otrokom vse OK? (vem, da pokličejo če je s plodom kaj narobe) ti tedni čakanja me ubijajo in bi se rada malo potolažila hvala
|
|
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 30.7.2009 16:33:53
|
|
|
|
rija
|
če je kaj narobe pokličejo, sicer ne. jaz sem izvide dobila 19 dan.... ubija pa.....prekleto ubija....
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 30.7.2009 18:22:14
|
|
|
|
Anonimen
|
šele sedaj vidim, da sploh nisem napisala... torej pomeni, da je pri nas nekaj narobe, ker so me klicali?! sploh ne morem verjet, enega otročka s kromosomsko napako že imamo, sedaj pa to... veliko poguma sem rabila, da sem se odločila za to nosečnost, sedaj pa... bom počakala na jutri, ko imam pogovor v LJ hvala, rija
|
|
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 31.7.2009 9:13:52
|
|
|
|
summer410
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Imam eno vprašanje o AC, če mi katera znba pomagati - želela bi kakšno, ki ima izkušnje s tem. Dobre 14 dni nazaj sem v Lj porodnišnici delala AC. Rekli so da bodo izvidi 2-4 tedne po opravljenem posegu. zanima me, ali te prej kaj pokličejo ali ne? ali te pokličejo, če je kaj narobe, ali tudi v primeru kadar je z otrokom vse OK? (vem, da pokličejo če je s plodom kaj narobe) ti tedni čakanja me ubijajo in bi se rada malo potolažila hvala jaz sem dobila izvide po 27 dneh.....tako da je kr mučno čakanje.....in ja .....nažalost definitivno pokličejo v 14 dneh,če je kaj narobe......ampak ni nujno, da je kaj hudega
|
|
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 31.7.2009 9:15:10
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen šele sedaj vidim, da sploh nisem napisala... torej pomeni, da je pri nas nekaj narobe, ker so me klicali?! sploh ne morem verjet, enega otročka s kromosomsko napako že imamo, sedaj pa to... veliko poguma sem rabila, da sem se odločila za to nosečnost, sedaj pa... bom počakala na jutri, ko imam pogovor v LJ hvala, rija resnično upam, da bo vse ok....
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 31.7.2009 9:23:19
|
|
|
|
aprilčica07
|
Jst sem izvide dobila po 25 dneh od posega.. rekli so nam, da če je karkoli narobe pokličejo v približno 14 dneh.. držim pesti, da se vam bo dobro izteklo
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 31.7.2009 14:02:10
|
|
|
|
Anonimen
|
HVALA vsem za odgovore in spodbudne besede - žal se ni izšlo. če se ne bi odločila za UPN, bi imela doma 2 otroka s kromosomsko napako, za kar se pa nisem mogla odločit. boli k , jokam, ampak ne bi prenesla, je bilo prvič preveč hudo. če bo komisija odobrila, grem naslednji teden na UPN
|
|
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 31.7.2009 14:08:15
|
|
|
|
rija
|
anonimna....kot si že sama ugotovila, je to v tem trenutku zate najboljša rešitev. pa tudi najbolj boleča....žal. upam, da bo v tretje boljše.
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 31.7.2009 14:21:26
|
|
|
|
summer410
|
anonimna
|
|
|
|
RE: Horionska biopsija ali amniocenteza? 31.7.2009 14:57:58
|
|
|
|
aprilčica07
|
anonimna
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?