|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odvajanje od pleničk
24.7.2009 12:39:35   
kralj matjaž
Ja, saj vem da je bilo to že neštetokrat, zato prosim za potrplejnje ;))

Naš 17m, je začel nakazovati, da ga lulat oz kakat, tako da reče lulat, kaka...
Potem pa ga vprašam, če gre na kahlico oz greva v kopalnico in ga dam na kahlico in noče narediti nič. Sem ga probala dati na školjko, je bilo še slabše, je bil kar prestrašen.
Zanima me, če je to sedaj že čas, da ga pač dajem na kahlico ko reče, čeprav se potem ne polula ali me samo malo zafrkava?
Pred par meseci se je že parkrat pokakal in polula v kahlico. Se mi zdi, da on pove in bi lulal drugam, samo ne vem kam :)))

Hvala in lep poleten dan še naprej
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odvajanje od pleničk
24.7.2009 12:45:25   
ksenija12
jaz bi ti svetovala, da pocasi se navajata..nic hudega, ce ne lula, ko gre na skoljko, kahlico..glavno je, da začne razumevat, da se tam lula..mogoče 10x ne bo, bo pa 11-ič..pri nas se je najbolj obnesel tale sistem- pred zajtrkom, malico, sprehodom, počitkom sem ga dala sedet na školjko in sem rekla gremo lulat..največkrat se ni nič zgodilo in sem ga dala nazaj dol, potem pa je počasi začel razumet in mu je navada prešla 'v kri'...in je lulal...no potem je sledilo šele to, da je sam povedal, kdaj gre lulat..

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu kralj matjaž)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.7.2009 13:37:14   
kajalin*
Tudi jaz ti svetujem,prav zdaj je idealen čas,ker je poletje.Jaz sem svojo uspešno odvadila pleničke pri 16m,brez težav še fino se ji je zdelo,ker pleničke imeti na riti verjetno ni prav udobno,hmmm?Veliko potrpljenja in volje pa vama bo uspelo,držim pestiuser posted image

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.7.2009 11:43:59   
Šaki
se strinjam z anpisanim.moj je star zdj 2 leti in 9 mesecev in je brez pleničk od konca prejšnjega meseca.zdj tudi ponoči.torej je čisto brez.user posted image
pa sm ga že lansko leto hotla uvajat pa ni šlo tud zaradi tega ker sem bla user posted image  pa ga nism smela dvigovat.
torej počasi pa bo šlo,če ne letos pa drugo leto.

♥ moja dva zaklada ♥

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.7.2009 17:11:36   
Klaudia
Naša punca je pa stara 22 mesecev in smo ta vikend začeli z odvajanjem. Danes je bila že cel dan brez pleničk in lepo hodila na stranišče. Zdaj sem pa v dilemi ali jo jutri v vrtec peljem v plenički ali v spodnjih hlačkah? Pa ponoči najbrž še vedno rabi pleničko ane? user posted image

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.7.2009 19:50:21   
Pika Zoja
IZVIRNO SPOROČILO: kralj matjaž

Ja, saj vem da je bilo to že neštetokrat, zato prosim za potrplejnje ;))

Naš 17m, je začel nakazovati, da ga lulat oz kakat, tako da reče lulat, kaka...
Potem pa ga vprašam, če gre na kahlico oz greva v kopalnico in ga dam na kahlico in noče narediti nič. Sem ga probala dati na školjko, je bilo še slabše, je bil kar prestrašen.
Zanima me, če je to sedaj že čas, da ga pač dajem na kahlico ko reče, čeprav se potem ne polula ali me samo malo zafrkava?
Pred par meseci se je že parkrat pokakal in polula v kahlico. Se mi zdi, da on pove in bi lulal drugam, samo ne vem kam :)))

Hvala in lep poleten dan še naprej

Mi smo lani tak čas (in ob podobni starosti, sicer 3m starejši) našega brez problema odvadili od plenic. Nakazoval in povedal je enako kot opisujes, obcasno, tako da sem mu dala plenico dol, samo kr.hlace gor, pa sem ga sicer nonstop sprasevala (verjetno sem bila ze malo sitnobasta user posted image user posted image ), ce ga lulat in smo v parih dneh brez problema bili brez dnevne plenice, cez dva meseca pa tudi brez nocne (sam je izrazil zeljo, nisem forsirala, ker konec koncev je to res zgodnja starost za odvajanje od plenic).
Glede kahlice - mi smo najprej kupili kahlico, pa niti slucajno ni potegnila, zato sem ga peljala v trgovino in si jo je sam izbral (seveda je izbral najdrazjo user posted image user posted image , pojoco, kraljevi sedez user posted image user posted image ), ampak je potem brez problema hodil lulat nanj, kakal je pa se nekaj casa (mislim da 14dni) hitro zjutraj v plenico, pa je tudi kar en dan rekel, da bo ''kaka'' , sem ga posadila na kahljico in je kakal. Tako da vsaka stvar potrebuje svoj cas, preko igre in z malo vztrajnosti pa je letni cas (in tudi starost) primerna.
Mogoce ga za prvo lulanje in kakanje v kahlico nagradi (kaksen sladkis, tortica, igracka, kar mu je ljubo).

Samo tole bi se dodala: ce vam seveda ne bo uspelo, pa se nic ne sekiraj, ker ima res se dosti casa in otroci so si precej razlicni med seboj. Eni prej, drugi kasneje. Tudi pri treh letih je cisto normalno.

< Sporočilo je popravil Pika Zoja -- 26.7.2009 19:51:36 >

Neposredna povezava do sporočila: 6
26.7.2009 21:51:31   
valči
Da še jaz povem.Naša punca je stara 21 mesecev in je prejšnji ponedeljek sama začela slačit pleničko in luulat na kahlo.Predtem sem jo poskušala dajat-2 meseca nazaj sva probali in ni šlo.Ne na kahlo,samo skoz mokra je bila.10 dni in sva nehali.

Sedaj pa sama.Edino žal mi je,ker jutri je vrtec in mi je VZG. prejšnji teden rekla,da nima sedaj časda jo skoz dajat na kahlo in lovit luže.Ker je gužva,otrok veliko,vzgojiteljic malo.Sedaj mi je pa res nerodno gnjavit,pa žal mi jo je imet tam v plenici,pa doma je ne morem imet.Kaj bi ve naredile?
Je možno,da je tam v plenici,doma pa brez in bo kar suha ostala?Me je strah,da se odvadi in poleni nazaj.Je pa res fajn,ko je suhauser posted image
Kak nasvet glede vrtca!

Aja,mi je rekla zadnjič,da septembra,ko bodo skupine manjše in spet vletene,da ni problema.Do tja je pa še cel mesec...

kralj matjaž,samo počasi,boš videla,da enkrat bo,kar samo od sebe prideuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.8.2009 13:05:34   
kralj matjaž
hvala mamice za odgovore in spodbudo.
Sem mu sedaj kupila spodnje hlačke in bomo sprobali. Sem kupila tudi novo kahlico, samo še vedno noče tja kaj ustvarit :( No bom probala ta vikend, ko bo imel samo hlačke gor, mogoče pa ugotovi, zakaj je kahlica.
Lp

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.8.2009 11:16:14   
Paštetka
kralj MAtjaž, ne da se noče, ampak ne zna se pokakati. Vidva kar hodita n akahlico, tudi če ne naredi ničesar. Sebo navadila, naučila. Ker ko se vsede na kahlico je čisto drug položaj, kot ko tiska v plenico. Poleg tega imajo otroci občutek pri kahlici, da mu jemlješ nekaj vstran njegovega.
Mi imamo kahlico kar v dnevni sobi. Prvi teden je bila gola spodaj brez hlačk, tako, da je najbolj vedela kakašen je občutek ko jo je lulat in kaj se zgodi, če ne gre na kahlico. Lepo je dobila krpico in smo pucali. In na drugi dan je že lepo hodila lulat na kahlico. S sinom je bilo enako.

To še ne pomeni, da je zdaj pa suha. Ko se zaigra kje na novem kraju, potem vem, da jo bom morala preoblečt. Zato vedno s sabo vlačim 3-4 gat in in hlač. Nič hudega, če se polula. Tako se uči, navaja.

samo n eji dajat čez dan več pleničk gor, ko se 1x odločite, da jo boste odvajali!

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o januarčkih
Začetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Kaj jesti ob prehladu?
Prehlad, viroza dihal in gripa so bolj ali manj močni procesi čiščenja organizma, ki jih je dobro podpirati, ne pa zatre...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......