Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 21.7.2009 22:07:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem ze nasla,klicejo lahko samo c lani Ko ima vrag male jih ima res polno
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 21.7.2009 22:18:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Lady Birdkiller najlepsa hvala,bom jutri klicala na to stevilko,ki si mi jo ti posredovala! Gre pa za pralni stroj Bosch,kupljen danes, poskusila sem 4programe, amapak centrifuga oz stevilo obratov 1200 mi da ven tako mokro perilo,da ce stistnem z roko voda kar canka ven. Imela na prejsnjem stroju tudi 1200obratov,prala pri svakinji,ki ima drug stroj tudi 1200 obratov...To kar pa tale Bosch naredi pa ni nic od nic.Perilo niti pod razno ne morem dati v susilca,ker mislim,da bi mi 4ure vse skupaj susil
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 21.7.2009 22:25:53
|
|
|
|
nena m
|
In kaj pravijo pri Boschu? A se ne da z njimi nič dogovorit? Jaz bi se na ZPS ali inšpektorat obrnila šele v primeru, da se ne bi mogla dogovorit s prodajalcem ali uvoznikom.
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 21.7.2009 22:27:06
|
|
|
|
Oceania
|
Mimogrede, saj palice ste pobrali iz stroja? Vem tud za tak primer.
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 21.7.2009 22:32:05
|
|
|
|
mamči
|
Jaz bi na tvojem mestu šla po tem vrstnem redu: - še enkrat si preberi navodila - verjamem, da si jih, samo saj veš včasih samo čisto malo sfališ in pol ne laufa - kontaktirala prodajalca, saj valda imaš garancijo - če ti oni ne znajo pomagat ti naj pošljejo serviserja - če on ugotovi, da je stroj fuč valda imaš pravico do zamenjave - in šele, ko večkrat naletiš na uhe gluhe se obrneš na zvezo
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 21.7.2009 22:35:34
|
|
|
|
Oceania
|
Če v 8.dneh odkriješ tako napako, se mi zdi da gre za stvarno napako in lahko zahtevaš nov izdelek. Ne uvaljavljat garancije. Se je pred kontaktom s trgovno dobro pozanimat na uradu. Tako vsaj poznaš svoje pravice.
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 21.7.2009 22:40:41
|
|
|
|
mamči
|
Vedno, ko je prisotna napaka moraš priložit garancijo ali račun, odvisno kaj se zahteva. Prodajalec je dolžan napako odpravit, če pa ni opravljiva pa napravo nadomestiti z novo.
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 21.7.2009 23:09:34
|
|
|
|
Anonimen
|
V glavnem se enkrat sem dala skozi kratki program in nastimala centrifugo na 1200 obratov, perilo mokro v bobnu pa je cca 3cm visine vode!!! Najprej bi se rada pozanimala o svojih pravicah in kako mora teci postopek,da ne bom dala moznosti,da se me prinese okoli! http://www.zps.si/images/stories/zakonodaja/oz-stvarna%20napaka.pdf Glede na tukaj prebrano gre za skrito napako.
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 21.7.2009 23:39:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Prehitevaš dogodke. Pokliči v prodajalno, naj ti pomagajao oziroma uredijo servis ali pa pokliči na pooblaščeni servis in povej, kaj je narobe, verjetno ti bodo svetovali že po telefonu, sicer pa pride serviser na dom. Dokler je aparat v garanciji, so servisi brezplačni. Ponavadi so pri Boschu zelo ustrežljivi. Ampak... o tvojih pravicah ti piše v Zakonu o pravicah potrošnikov. http://www.uradni-list.si/1/content?id=51154&part=&highlight=zakon+o+varstvu+potro%C5%A1nikov Imam Boschev stroj in mi ne scentifugira uredu, če perem preveč perila naenkrat (je boben napolnjen do konca) ali če perem neenakomerno vleike kose perila (npr. zadnjič sem prala en povštr in mi ni oželo do konca). Sicer pa dela kot švicarska urica. Ali si iz zadnjega dela stroja pobrala vsa potovalna varovala? Z njimi je zaklenjen boben, tako da se med prevozom ne vrti in premetava.
< Sporočilo je popravil Ankica -- 21.7.2009 23:40:50 >
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 22.7.2009 0:06:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Sama sem kupovala pred 3 al 4 leti kar Gorenjevega, pa nimam nikakršnih težav. Nok nok nok. Drugače imajo pa na Zvezi potrošnikov tudi linijo za nečlane. Meni so enkrat pomagali in sem dobila vse potrebne informacije glede mojega problema, sam ne vem več, na katero št. sem klicala takrat.
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 22.7.2009 7:14:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja mama je kupila nevem kere znamke ga odpeljali takoj drug dan na servis nekaj zamenjali delal en teden isto potem spet odpeljali čez teden dni doblsa zazaj delalo isto.Potem so ji rekli,da bodo še enkrat popravili pa je rekla,da ne naj ji dajo novga niso hoteli se obrnila na zvezo potrošnikov in so oni posredovali,ter je mogla dobit no pralni iste znamke pa dela že dve leti brez problema.
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 22.7.2009 7:28:51
|
|
|
|
talika81
|
če je pralni stroj še nov, zahtevaj zamenjavo. imaš pravico. garancija ponavadi pride v poštev takratk, ko stroj že nekaj časa uporabljaš in se nekaj pokvari, pa je še pod garancijo. jaz lahko povem mojo izkušnjo: kupila sem preko neta en aparat. ko sem ga dobila, sem ugotovila, da ne deluje tako, kot bi moral. oziroma, da sploh ne deluje. sem klicala prodajalca in mi je tudi zečel nabijat s tem, da naj pokličem servis in da se naj zmenim z njimi. pa sem rekla, da nimam kaj servisa klicat, da je aparat popolnoma nov in da ne deluje. zato zahtevam, da mi ga zamenjajo za novega. nakar mi rečejo, da jih nimajo več, ker so jih vse prodali. in mi ponujali en drug aparat za višjo ceno. pa sem samo rekla, da želim, da mi vrnejo denar in vso poštnino, ki sem jo plačala zarad naročila. če je aparat nov, se ne pustit zavajat s servisom. zahtevajte zamenjavo.
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 22.7.2009 7:31:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja baje v osmih dneh lahko zahtevaš novga,ker sem jaz kupila prenosnika in je bil star dva tedna,ko je crknil pa je rekel prodajalec škoda,če je že moral naj bi v osmih dneh,da bi mi ga zamenjali potem pa sem pač mogla na servis poslat.
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 22.7.2009 10:02:49
|
|
|
|
Miškolinka*
|
Najprej preberi navodila. Nekateri stroji imajo opcijo, da ti perilo ostane v vodi, če imaš stisnjen en gumb oz. neko nastavitev. Kopiram iz navodil:" Vrtljaji ožemanja/ črpalka stopIzpišejo se optimalni vrtljaji za izbran program. S tipko Izbor (C) lahko vrtljaje pri nekaterih modelih zvišate (1300-1800) oziroma znižate po stopnjah do “0”, ko se izklopijo vsa ožemanja. Zadnja izbira je “črpalka stop”, kar pomeni, da ostane perilo namočeno v zadnji izpiralni vodi. Črpalko stop vklopite, ko želite, da perilo ne bi bilo preveč zmečkano, če ga ne morete vzeti iz stroja takoj po končanem pranju. Posebno primerno pri pranju oplemenitenega in občutljivega perila . Ne priporočamo uporabe pri volni in ročnem pranju." Upam, da ni pokvarjen, LP M*
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 22.7.2009 10:11:41
|
|
|
|
matejchy
|
Pojdi nazaj v trgovino, pa povej kake probleme maš.
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 22.7.2009 11:14:34
|
|
|
|
sneguljčica
|
Očitno si se že kar vnaprej odločila, da te hočejo okrog prenest. Delam v trgovini in imam izkušnje s takimi - že vstopijo z jeznim izrazom na obrazu in se sploh ne da z njimi pogovarjat, tudi če jim hočeš pomagat, ker oni že vejo, kakšne pravice imajo (pa četudi nimajo nobenih v njihovem primeru). Tvoja pravica je, da ti pokvarjen stroj zamenjajo, če je sploh v resnici pokvarjen. Zato bojo verjetno prej stroj pregledali, če res ne deluje. To ti bojo povedali tudi na zvezi potrošnikov, v trgovino boš morala pa tako ali tako sama.
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 22.7.2009 11:14:43
|
|
|
|
mily
|
IZVIRNO SPOROČILO: skamp Lady Birdkiller najlepsa hvala,bom jutri klicala na to stevilko,ki si mi jo ti posredovala! Gre pa za pralni stroj Bosch,kupljen danes, poskusila sem 4programe, amapak centrifuga oz stevilo obratov 1200 mi da ven tako mokro perilo,da ce stistnem z roko voda kar canka ven. Imela na prejsnjem stroju tudi 1200obratov,prala pri svakinji,ki ima drug stroj tudi 1200 obratov...To kar pa tale Bosch naredi pa ni nic od nic.Perilo niti pod razno ne morem dati v susilca,ker mislim,da bi mi 4ure vse skupaj susil Če te prav razumem, ti zdej paniko zganjaš, ker je očitno neka okvara na novem stroju. OK, se zgodi a ne? Pa si poklicala prej v trgovino? Al boš kr prijavla na Zvezo? Meni je to čudno no in tega ne bi nikoli naredila. Pri vseh firmah se lahko naserješ in glih dobiš zanič stvar. Ampak se najprej proba rešit na normalen človeški način, ne pa tako začet pizdit!
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 22.7.2009 12:35:36
|
|
|
|
Anonimen
|
No pa gremo od zadaj naprej mily in sneguljcica: glede zveze potrosnikov,ni se slo za to, da bi jih prijavila ampak,da bi imela 100% informacije,da ce se izkaze za napako stroja kaj so moje pravice,ali moram uveljavljati garancijo ali mi morajo glede na to,da gre za takojsno vrnitev menjati za nov stroj.No in ker smo prej vse ugotovili nisem klicala na nobeno stevilko in npr odgovora tocno na to kar me je zanimanlo tudi zdaj ne vem.Pa nikoli do zdaj z bilokaksno reklamacijo nisem imela problemov,ker sem se v doticni trgovini vse zmenila na prijazen nacin. Kar pa je razvidno iz mojih postov pa je to,da sem bila sakramensko jezna na stroj,ker nov in kao ne dela v redu. Aja pa se to,a ce mislim klicat na zvezo,tam ne dobis informacij razen ,ce nekoga prijavis?To pa tudi ,ce kdo ve mi naj pove,da vem,ce bom kdaj v dvomih,ali klicem. Kaj pa je bilo???? Napisem,ko pridem s kosila,so me klicali,da je treba jest
|
|
|
|
RE: Zveza potrosnikov Slovenije 22.7.2009 13:28:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Danes zjutraj sem najprej klicala na Boschov servis,okolica Mb,ideja ni je bilo po telefonu,da bi pac prisli pogledat in ugotovili. Nakar dobimo stevilko serviserja,ki ima tako Bosch kot Candy,Gorenje vse pokriva,okolica Rogaske Slatine. Pravi,da mozno,da je fuc crpalka ter,da naj poskusimo,cev nastimat v umivalnik in zalaufat vse skupaj,dela ali ne dela.Ce ne bo delalo je kriva crpalka drugace naj se pogleda odtok.Kriv je bil odtok.Pri tej cevi v steni,je tudi neka kroglica notri,tam je bilo glih toliko umazanije oz kar se je nabralo,da voda ni porinila kroglice gor. Oprala pol prazen stroj,perilo taksno kot mora bit.Potem pa sem enega napolnila do vrha ,da sem preverila,ce je tako kot pri Ankici,da ne smem dat prevec perila.Stroj poln in spet je naredilo kot se sika Aha vidim zdaj,da vem za drugic,glede na odgovore od Florine in Talike,da v kolikor se ti nov stroj pokvari lahko zahtevas novega. Zanimivo pa,da vcasih enkateri prodajalci kao ne vedo tega a ne
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?