|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otekanje nog
30.5.2005 8:52:46   
Tejčika
Pozdravček vsem,

danes sem zakorakala v 22 teden. Uf kako hitro mine.
Ta vikend so se začele moje težave,...do sedaj je bilo namreč vse idelano. V soboto pa se zbudim za nenormalno zatečenimi nogami. oteklina sploh ne mine,...
A je lahko to kaj nevarneg?
A ma katera od vas te probleme?
Kaj naj storim?

Lepo se imejte in čuvajte svoje sončke :kuza:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   otekanje nog
30.5.2005 8:58:30   
Seven*
Zmeri si pritisk, ce imas moznost. Ob oteklinah nog je to NUJNO!!! Ce bo pritisk vec kot 135, moras takoj na pregled k zdravniku.

(odgovor članu Tejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   otekanje nog
30.5.2005 9:00:45   
Tiamo
Hy,:zaspan:

lahko je normalno ali pa ne!

Jaz sem v 30 t in mi noge zatekajo 1 mesec. Zadnji teden mi tako zatečejo, da sem kot niski konj. :sloncek: Obujem lahko samo natikače, 2 številki večje. Zdaj imam zatečene že od jutra, prej sem jih imela samo pozno popolne in zvečer.

Pri zatekanju nog (kakor sem jaz prebrala) je panika takrat, ko to spremlja visok pritisk in beljakovine v urinu. Tako, da je najbolje, da omeniš G.

Lp Tia74

(odgovor članu Tejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   otekanje nog
30.5.2005 9:09:40   
Dari
A ima katera kak dober nasvet kako omiliti zatekanje? Kakšni obkladki, čaji, ...

Lp :metulj:

(odgovor članu Tejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   otekanje nog
30.5.2005 9:12:40   
Anonimen
Najprej je treba vedeti vzrok zatekanja, ker četudi morda oteklino s kakšnimi obkladki omiliš, je lahko vzrok nevaren.

(odgovor članu Tejčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   otekanje nog
30.5.2005 9:14:02   
Andy13
Edino kar mi je poznano je počitek in noge v zrak, ponoči kako blazino, da so noge malce višje od telesa, pomagal bi tudi kak obkladek z ledom (led v lončku zaviješ v krpo in si drgneš po nogah). Sprva je malce neprijetno, vendar pomaga.

Lp, Andy

(odgovor članu Tejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   otekanje nog
30.5.2005 9:24:10   
Tiamo
Meni nič ne pomaga.. vseeno je ali imam noge v luft, ali jih namakam, ali si dajem obkladke...:((:((

Lp

(odgovor članu Tejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   otekanje nog
30.5.2005 9:32:35   
Seven*
Sama sem bila v bolnici 1 teden zaradi zatekanja. V prvi nosecnosti. Upam, da se ne ponovi. Vecina nosecnic zateka, je pa odvisno od krvnega pritiska in beljakovin v urinu. Takrat pa je panika!

(odgovor članu Tejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   otekanje nog
30.5.2005 9:54:06   
Tiamo
Seven se spomniš v katerem tednu so ti zatekle oz. kdaj si bila v bolnici? Kaj so ti pa v bolnici delali?

Lp Tia74

(odgovor članu Tejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   otekanje nog
30.5.2005 10:06:29   
Anonimen
Jaz tudi tam nekje od 30. tedna tako zatekam. Danes sem se že zbudila z zaobljenimi gležnji!
Sem pa vmes bila 10 dni v bolnici (zaradi drugih težav) in sem imela gležnje kot srnica (prav z veseljem sem jih gledala dol čez trebuh, ker so bili edina koščena stvar na meni, hehehehe). Očitno je res vse v tem, da veliko počivaš (v bolnici pa itak nimaš kaj drugega za delat, zato so bile noge ves čas v zraku!). Sem se že sprijaznila s tem, da bom do konca zatekala...saj ni več tako daleč.

(odgovor članu Tejčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   otekanje nog
30.5.2005 10:41:39   
Lana_s
Meni otekajo od približno 34-tega tedna in je iz dneva v dan hujše. Stopala imam že skoraj okrogla, pomaga pa mi nič, nobeno namakanje, obkladki. Ležat pa se mi v tej vročini tudi ne da, razen ko je že sila (ko mi že noge drevenijo), se takrat vležem.
Tak kot ti je že ena napisala, če imaš povišan pritisk, preveč beljakovin v urinu se pojdi kar pokazat.

LP:rozica:

(odgovor članu Tejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   otekanje nog
30.5.2005 16:27:16   
Seven*
Noge so mi zacele orng zatekat v kaksnem 30 tednu. V bolnici sem bila 14 dni pred PDP. Dobila sem neslano dieto in hipoproteinsko dieto. KAO!! Ker ni bilo nic od tega. :)-:)- Pa pritisk so mi merili 3x na dan. Pa hodila sem na CTG in UZ. Vsak dan.

(odgovor članu Tejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   otekanje nog
30.5.2005 20:52:48   
CIPRESA
Seven koliko pa si imela takrat pritiska. Ker jaz ga imam tam do 130/75, če pa prisopiham po stopnicah in si ga takoj izmerim je pa tudi 135/75. Noge imam pa otečene že od 25t dalje in je kar znosno, če držim noge gor.

(odgovor članu Tejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   otekanje nog
30.5.2005 22:01:49   
Seven*
Imela sem tudi 145/90. Pritisk si moras meriti ko si spocita, ne takrat ko garas. :) Dokler v urinu ni beljakovin, ni panike..

(odgovor članu Tejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?