Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Jaz bi predlagala, da če se bo kaj zbiralo, da se potem v večji meri ali zbira denar, ali pa kakšna druga oblika pomoči in ne samo obleke. Recimo kakšne čevlje za otroke, pa tudi odrasle, pripomočke za otroke, zvezke in knjige za šolarje, torbe, svinčnike, barvice.... Zdaj, ko bo največja kriza, se bo ravno začela šola in mislim, da bi jim bili v največjo pomoč, če bi se zbiralo kaj za šolarje ali vrtčevske otroke. Mogoče pozna kdo kakšnega sponzorja, ki bi bil pripravljen kaj za Murine otroke dati v obliki šolskih potrebščin ipd. Mač betr ajdia. Ceprav mi tole ne potegne. Prali in sivali so denar, zdaj pa naj pridno ljudstvo zbira za zvezke. Saj mi ni tezko, samo neumno se mi zdi. Veri mač neumno, MIč saj so oni tudi pridno ljudstvo. Za delavce Mure lahko samo rečem: kapo dol, koliko so pretrpeli že za tistimi stroji. Za vodstvo, pa lahko rečem.... obesit za jajca, vse po vrsti. Meni je žal za delavce, ampak dokler ne bodo menjali celega vodstva, ne dam za Muro nič, ker itak ne bo šlo delavcem. Bom pa dala za delavce, da bodo lažje preživeli jesen, ker jih preveč poznam in predobro razumem. To so ljudje, ki ne znajo stokat, ampak delati. Jaz se ne bojim za njih, ker bo Murin delavec znal preživeti, ker se je moral že nekaj časa boriti in se učiti ponižnosti in biti tiho. Ti ljudje bodo šli delat kar koli, da bodo preživeli družino. IN ker jim želim samo olajšati zadevo, da jih ne bo po žepu udarila še 1x "država", ki zahteva te in te zvezka, pa ne vem kaj še vse za šolo, sem mislila, da bi raje za to se zbral denar ali material. pa tudi kakšnega sponzorja za te zadeve se da lažje najti, kot pa sam denar zbrati.