busklca
|
Živjo punce, Našo 6tedensko user posted image dojim in dodajam AR mleko zaradi refluksa. Ker imam doma tehtnico lahko merim količino podojev in nato prilagajam količino dodanega mleka. Njen povprečen obrok je 100-110ml (6 obrokov dnevno). Tukaj je prva težava: enkrat popije 80ml, drugič samo 40ml, tretjič spet 60ml. Poskušala sem ugotoviti, če je to odvisno od časa v dnevu ali od tega s katero dojko začnemo, pa ni nič od tega. Dokler smo bili na Novalac AR se je nam dogajalo isto. JEdel je tako zelo različne obroke, da sem pol mleka zlila stran. Je pa Novalac AR ogabnega okusa, mene je kar zvilo, ko sem ga poskusila, tako da mogoče dojenček zaradi tega poje tako različno količino-če ni prav zelo lačen, raje prej neha. Kaj pa vem, to je le moja domneva. Zdaj smo mi na Milumilu, pa moram rečt, da celo manj bruha kot pri Novalac AR-ju. Nam je očitno bolj kot refluks nagajalo mleko. Navadni Novalac mu ni ustrezal, zato je polival in smo šli na Novalac AR. Še je polival, a nekoliko manj. Potem pa sem se spomnila, da smo imeli eno kratko obdobje na začetku HIPP ovo mleko in takrat ni polival. In probam z Milumilom, ki sem ga slučajno imela doma, pa je bilo bolje kot pri Novalac AR. Ampak to je odvisno od dojenčka do dojenčka. Zdaj je bolj enakomerno, lažje predvidim, koliko bo pojedel. Ko boste rešili probleme s polivanjem, bo mogoče pri vas isto in bo takrat lažje, do takrat pa je treba potrpeti. Težava je v tem, da doma lahko potem odmerim dovolj AM, kaj pa naj naredim, če smo kje na poti ? Raje naredi večji dodatek, pa potem vržeš stran. Saj najbrž niste ravno vsak dan na poti. Potem imam še težavo s cuclji: doma drugače mleko precedim in uporabljam Avent cucelj, kjer mora bolj vlečt, tako da sama neha ko ima dovolj (tako da tudi, če ne bi imela tehntnice, bi bilo OK). Ampak čez ta cucelj neprecejeno ne teče ampak zamaši, zato za zunaj moram uporabljat NUKovega, kjer pa precej teče in punčica kar golta, kar pomeni, da nanjo ne morem "računat" da bo nehala jest, ko bo imela dovolj. Ima katera kakšno idejo, kako to rešit ? Jaz imam cuclje chicco na Aventovih flaškah. Imajo večjo luknjo in se redko zamašijo. Samo je problem, ker je Chicco zamenjal stekleničko in po novem njihovi novi cuclji ne gredo prav na Aventove flaške. Lahko probaš še kje stare cuclje izbrskat. V Italiji se še dobijo. Pa še to za tiste ki dodajate/hranite samo z AM: ali nosite s seboj narejeno mleko ali termosko z vodo in mleko v prahu ? Če nosite narejeno mleko, kako naredite, če greste ven za cel dan (mleko se pokvari?) ? Termovko in mleko v prahu. Evo, precej vprašanj, bom hvaležna za vse nasvete. Pozdravček IZVIRNO SPOROČILO: misamuk Samo tvoj dojenček precej malo poliva, če se to zgodi enkrat na dan in le nekaj mililitrov. To je po mojem normalno in ne gre za refluks. A pred AR formulo je full več polival??? Ker zaduši se lahko katerikoli dojenček, ne le tisti z refluksom, saj v začetku vsi vsaj malo polivajo. Lepo se rihtajte pa srečno.
|