|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odvajanje pleničke na morju
11.7.2009 14:36:45   
jaša2
Pozdravljene!

Naša mala je stara 2 leti in 2 mesca in jo smo jo začeli odvajat od pleničke, zdaj ko je že bolj toplo(naj bi blo user posted image ), pa lahk po travi tud samo v hlačkah kdaj skače okrog hiše... Pa moram rečt, da nam kr fajn uspeva. zadnje dni se vedno bolj pogosto sama spomni in gre po kahlico user posted image , včasih pa ji seveda še uide, normalno.

me pa zanima, kako ste od pleničke odvajale na morju oz. na plaži. mi gremo čez 1 teden na morje in sem malo v dilemi, a vzet na plažo s sabo kahlico, al kaj? glede na to, da bo nagica... če se bo kr tam nekje na plaži polulala in pokakala nas bodo seveda čudno gledliuser posted image .

prosim za vaše izkušnje, predloge...

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odvajanje pleničke na morju
11.7.2009 15:39:57   
kajalin*
Tvoja je že velika,ti bo povedala ko bo šla lulat in kakat.Mojo sem odvajala in uspešno odvadila pri 16m,pa smo bili tudi na morju in je nakazala,da jo lulat ali kakat.Js nisem imela nbenih problemov čeprav je bila še majčkena,ko poslušam druge mamice sem prav vesela da nam je uspelo tako hitro:)Srečno!

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2009 16:00:49   
kajalin*
Nism ti odg.,na plažo ne rabiš nosit kahlice,daš jo lulat za kak grem al pa na wc-seveda če bo prav čas povedala;)

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2009 17:20:16   
MTFP
IZVIRNO SPOROČILO: kajalin*

Nism ti odg.,na plažo ne rabiš nosit kahlice,daš jo lulat za kak grem al pa na wc-seveda če bo prav čas povedala;)

Joj ravno lani poleti sva se zgražala nad eno familijo ki je otročka vozila lulat v borov gozdiček ob plaži. 20 m zraven so imeli pa WC. Poleg tega da na vročini to smrdi, je bilo še najbolj za videti, ko so se popoldne družinice selile višje v gozdiček ker so lovili senco - in so se eni ravno tja postavili in se je nihov malček veselo igral na tistem lulanju...
Saj me pol tok nebi zmotilo, če nebi imeli čisto blizu zelo urejene WC-je. Sicer res za plačati, ampak zato pa čiste, dišeče in urejeneuser posted image user posted image user posted image

Drugače je pa moja prijateljica imela na plaži nagega sinčka, ker ni hotel pleničke. In malček je počepnil sredi lokalčka na plaži in se pokakaluser posted image user posted image user posted image user posted image . Je bil prehiter, da bi mu lahko preprečila. No sedaj mi je smešno, njej pa je bilo takrat nerodno. Je pač pospravila pa je bilo. So se tudi ljudje na srečo smejali in ne zgražali. Zna biti le neprijetno če je kakec čisto mehak, ali pa če je v lokalčku nekdo z izredno slabim želodcem.... .

Tako, da moje čisto osebno mnenje je, da lahko tvegate kakšno nezgodico.... drugače pa imate na plaži kopalne pleničke, ko pa niste na plaži pa je brez njih...

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2009 17:43:44   
Anonimen
veliko sreče pri odvajanju (od plenice)!

smo lansko poletje mislili odvaditi našega fanta, je bil star toliko kot zdaj vaša, a smo imeli plenico še vso jesen in zimo potem in je prišla pomlad in nov bratec,... takrat pa je sam od sebe dal plenico dol in začel lulati in kakati kot odrasli!user posted image
zdaj imamo še vedno kakšen dan plenico (ker noče nikamor drugam lulati in kakati kot v plenico) in spet upam, da bomo do vrtca, ki se začne jeseni tudi te dneve odpravili.

sem ugotovila, da je pri nas otrok tisti, ki pove, kdaj je zrel za kakšno stvaruser posted image  (saj, prej je točno vedel, da ga lulat in kakat, še povedal je včasih, a kaj, ko se ni hotel premakniti iz plenice,...)

je pa tako, da mu je mnogo mnogo bolj všeč zaliti travico ali grmiček kot pa ciljati v školjko (kljub temu, da ima za nagrado odplakovanje),... se trudim, da ne bi lulal in kakal tam, kjer se ostali zadržujejo in igrajo,...
in na morju je najbolj užival, če se je polulal v vodouser posted image ... na srečo smo bili sami na plaži in s tem nismo moralno ogrožali ostaleuser posted image

(odgovor članu jaša2)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.7.2009 19:46:45   
jaša2

Tako, da moje čisto osebno mnenje je, da lahko tvegate kakšno nezgodico.... drugače pa imate na plaži kopalne pleničke, ko pa niste na plaži pa je brez njih...

saj...kopalne pleničke...smo jih imeli že lani, pa tud jih bomo še letos najbrž uporabljali, ampak....sem mislila, da glih na plaži ji ne bi težila s pleničkami...
pa bo že!! saj ni tak grozen problem, samo so me zanimale vaše izkušnje in mnenja.

hvala!

Žensko srce je kot globok ocean, poln skrivnosti...

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2009 20:36:46   
K_a_t_i
Mi smo bili 10 dni nazaj na morju in smo našega 2 leti in 4 mesečnika brez problema odvadili od pleničke (prej ni bil nikoli brez). 2-krat se je polulal v hlačke, 2krat pokakal in to je bilo to - 12 dni od 15h je lepo povedal da ga lulat (za kakat je bil malo večji problem - je povedal, ko je že "ven lezlo" - zdaj pa tudi to gre super).
Plaža je pa res najmanjši problem glede lulanja! Pač daš otroka lulat tako, da lula v morje. Lahko tudi blizu morja pa potem poliješ z vodo. Za kakat se pa mi tudi nismo sekirali - ko je blo treba it je bilo treba it - res ni enostavno potem iskati WCjev (če imaš sploh srečo in so - pa običajno so itak ogabni - da bi pa vsake pol ure wc plačevala mi pa niti na kraj pameti ne pade). Skratka, ko je rekel, da ga kakat, je počepnil in se pokakal. Za njim smo pa vse počistili. Mogoče komu "butasta" primerjava - samo sej je isto, kot če se psiček podela, samo da tukaj še bolj dosledno počistiš.
Mene je bolj skrbelo kako bo, če se polula v avtu, ali pa v lokalu na oblazinjenih stolih. Ampak, kot rečeno, smo imeli srečo in se nam to ni zgodilo. Tako da - kar pogumno!
K.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.7.2009 12:59:56   
živa
Meni se tudi zdi brez veze komplicirat s plavalnimi pleničkami. Naj lula v morje.

MTFP, glede lulanja v borovem gozdičku - a ti veš, koliko psov se je najbrž že pri vsakem drevesu polulalo? Itak se posuši. Mene to ne moti.

Lp,

živa

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.7.2009 10:35:12   
livia
Mi smo lulali vse povpreg v času odvajanja. Ko kuža, za vsakim vogalom. Na plaži naj kar v vodo lula ali pa ob robu plaže, pa malo gor zalij z vodo, da vam potem ne smrdi.

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.7.2009 15:26:10   
nežka
Meni se pa zdi fino, da vzameš kahlico s sabo, zato da se bo navadila iti na kahlico, ko jo lulat. Pri našem je bilo tako, da drugam sploh nii mogel iti, šele na kahlici se je zares dobro polulal in kakal.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.7.2009 8:44:38   
barni
Mene pa zanima, kako sploh izgleda to navajanje na kahlico ali pa na stranisce?

Mi smo pred kratkim za naso 20-mesecnico nabavili kahlico in oni nastavek za WC.

Sicer ji je kahlica zanimiva, tudi nagica se je ze vsedla gor, pove, da tam ona lula, samo v resnici pa ne lula.

Ne vem tocno, kako naj sploh zacnem s to kahlico, naj jo imam doma kar brez plenice popoldan (dopoldan sem tako v sluzbi) in potem naj ji stokrat povem, da ce jo lulat naj gre na kahlico ali kako?

Pokazala sem ji ze, da je to kahlica, ce razume da je to za lulat ne vem, saj pravim ona pove da tam ona lula, samo ko sedi gor, pa nic ne spusti notri. SIcer je logicno, da ne, ce jo jaz kar po svojem filingu gor posadim, morda jo pa takrat sploh ne tisci. V bistvu sploh ne vemo kolikokrat lula na dan tako majhen otrok...
skratka, pojma nimam, kako naj pristopim k stvari.

Jo pa zelo zelo moti, ce je mokra. Ce se zunaj polije z vodo ko se igramo, moramo obvezno preobleci, ker skos tezi, da je mokra in da je treba dat dol. Ali naj probam na to foro, da jo pustim brez plenice, pa naj se polula v hlace in potem razlozim, da ce lula, da mora v kahlo?

Nc jasn prav res!

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.7.2009 8:50:57   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Skratka, ko je rekel, da ga kakat, je počepnil in se pokakal. Za njim smo pa vse počistili. Mogoče komu "butasta" primerjava - samo sej je isto, kot če se psiček podela, samo da tukaj še bolj dosledno počistiš.
Mene je bolj skrbelo kako bo, če se polula v avtu, ali pa v lokalu na oblazinjenih stolih. Ampak, kot rečeno, smo imeli srečo in se nam to ni zgodilo. Tako da - kar pogumno!
K.

Aja, seveda, ker v avtu bi ti smrdelo direkt pod nos, na plaži in okoli je pa vseeno, če smrdi, četudi polivaš z vodo in ne vem kaj še. Mislim, pa dajte no, a res vaši otroci lahko lulajo in kakajo, kjer jih je volja? Tudi doma, na lastnem pragu recimo naredite kupčke? user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.7.2009 8:54:23   
Splišni
Jaz sem najprej imela malo odvajanje v mislih na morju (pri slabih dveh letih in pol), pa me je potem, ko so klobase kar letele od njega, to si kar naenkrat nekje pred šotorm na drek stopil, vse minilo in smo lepo naštelali plenico nazaj gor in je bil celo morje v plenici. Povsod. Seveda tudi na plaži.

Aja, na plaži je v začetku, ko smo še malo ušpali, da bomo kar brez plenice, hodil lulat pa v kabine, kakal pa na plaži ni. Samo med šotori in stoli ... Ampak res ne moreš na plaži lulanje polivat, kaj šele kakanje, to res ni higienično, ker vsega ne moreš odstranit. Če se greš kakšno ekstremno drgnenje, je ta čas "pridelek" že drugje ... res nima smisla.

Kakšen mesec po tem, ko smo prišli z morja, sem mu pa (še stredi avgusta) potem vzela pleničko, parkrat se je še polulal, kakšne dvakrat do trikrat, in začudeno opazoval, kako se luža okrog njega širi, in očitno dojel, da to dela on z lulanjem. zato se ni več in nismo imeli res čisto nobenega problema. Ni pa nikoli hotel na kahli sedeti, niti enkrat. Takoj je šel na WC.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 24.7.2009 8:57:06 >

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.7.2009 8:56:16   
kasso

na plaži naj gre lulat v morje...to bo zanjo zanimivo in boš videla, da se po plaži ne bo polulala. Za kakat pa najbližji wcuser posted image

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.7.2009 8:59:50   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: barni
Ne vem tocno, kako naj sploh zacnem s to kahlico, naj jo imam doma kar brez plenice popoldan (dopoldan sem tako v sluzbi) in potem naj ji stokrat povem, da ce jo lulat naj gre na kahlico ali kako?

Če ji moraš stokrat povedat, to se pravi,d a se strokrat polula v hlačke, je BV oz. še prezgodaj, pač še ni dojela.

Jaz sem našemu enostavno dala plečničko dol pa spodnje hlačke gor. In potem, ko se je polulal (parkrat se je zgodilo), sem mu rekla, ooo, poglej, ko lulaš. No, drugič pa prej povej,a preden začneš, in bova šla na stranišče. In je res v enem dnevu skopčal. Otrok mora biti samo dovolj zrel, pa gre to zelo hitro.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.8.2009 10:33:29   
Darca_k
Jaz imam podobno izkušnjo. Kot najprej mislim, da mora biti otrok dovolj 'zrel' da že ve, kot drugo pa se morajo starši odločiti, da sedaj pa gre zares (isto kot pri dojenju).
Mi smo bili junija na morju (in se kao odločili, da ne bomo več lulali  v pleničke). Na plaži je sicer še šlo, če ga je lulat, je šel v poseben kot v morje in je vedel, da je tam kao njegovo 'stranišče', vendar ko smo šli ven ali pa ko smo bili v apartmaju, pa sva z mojim komplicirala s pleničkami (kaj pa če se polula na kavč, ki ni najin, na blazine.... bla bla bla). Odvajanje: na pol uspešno.

Potem pa smo prišli domov in sem se naslednji dan v vrtcu zmenila, da od jutri dalje ne bomo imeli več pleničk, razen ko gre spat. In tako smo zjutraj lulali na kahlico, v vrtcu se je sicer v naslednjih dneh 3x polulal, doma je popoldan bil brez pleničke (večkrat smo šli na kahlico poskusit ali bo lulal), 1x se je sicer v hlače tudi pokakal - ampak ga to ni motilo (očitno za kakec še ni pravi čas). Skratka sedaj že tri tedne uspešno lulamo samo v kahlico ali školjko (tudi če ima gor pleničko, reče lulat in letimo, zadrži, če smo kje na sprehodu in takoj ko stopimo skozi vrata reče lulat)... Za kakanje pa mi reče naj mu dam pleničko, se umakne v svojo sobo, pride ven pokakan in me prosi da ga previjem. Pa verjamem, da ga bo tudi to minilo...
Če gledam zase - verjetno je bil pravi čas, pa odločiti se je bilo potrebno, da gre zares...

Tako, da če boste videli, da otrok sodeluje... kar vztrajajte in ne komplicirajte, če pa mu bo to muka, pa je mogoče bolje počakati še kakšen teden ali dva... Pa veliko uspehov!

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
10. Teden pisanja z roko: Ko spomini zadišijo
Pridružite se jubilejnemu 10. Tednu pisanja z roko, ki bo potekal med 20. in 24. januarjem 2025. Letos z osrednjo temo »...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?