|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NEspanje 4 mesečnice
9.7.2009 5:06:15   
Anonimen
Prvi otrok je danes star 2leti in skor 4 mes, pa ne prespi noč. Ko je bil mejhn je najprej zamenjal noč in dan, nato smo ga komaj prepričali da je noč za spanje, ne za žur. Kljub vsemu se je zbujal na 2 uri, včasih na uro. Se podojil in zaspal nazaj. Sedaj v drugo sem rekla, da slabše že ne more biti od vstajanja 100x na noč... pa sem se tooooolk uštela...

Na začetku smo že prespali prvo rundo 4-5 ur, potem se je pa zbujala tam na 2,5-3,5 ure. Luksuz zame, ki tega nisem bila vajena od sina. Danes je slika popolnoma drugačna. Celo noč se premetuje, stoka, prdka in doji. Ko se začne zvijat, če se ne podvizam je jok in stok (seveda se potem zbudi še sin). In to se kr naprej, ampak ne pretiravam kr naprej se zvija, obrača, brca, napenja... delam lahko kar hočem pa med enim in drugim takšnih stokanjem mine max. 1 uro, če je sreča mila, drugače pa tud pol ure ni miru. Posledično je skoz na zizi, skoz je, mleka je dovolj, dude ne mara, po flaški potegne 1-2x in to je to. Včasih pomaga, da jo dam na rame in položim na drug bok, včasih pomga zizanje, včasih nič. Prvi sin je vsaj med obroki spal, tale pa skoz neki. Ma tud sekunde ne spi pri miru, pa tud več k pol ure skup težko? Pa je že tako lepo spala....? Nisem več pametna, pomoč, nasvet pa bi mi prišel prav...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NEspanje 4 mesečnice
9.7.2009 5:08:23   
Anonimen
Mogoče še to za info... zvečer "zaspi" ob 20-22ih, pa se zbudi ob 7ih, čez dan spi 3-4x pol 30-45min, le redkokdaj če spi zraven mene dlje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: NEspanje 4 mesečnice
9.7.2009 8:48:22   
jolly123
Samo če je prej lepo spala, pa se sedaj zvija in prdka mislim da jo to prebuja. Ne vem, sicer absurdno no ampak mogoče jo pa le ne bi smela tolikokrat dojit ponoči, da jo ne bi še bolj napenjalo. Ne vem probaj, boš sama najbolje vedela. Ker pridejo vmes taka obdobja, ko jim nekaj dogaja, pa to traja en cajt pol pa kot bi odrezal spet po starem. Koliko časa ti pa spi tako? 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: NEspanje 4 mesečnice
9.7.2009 10:39:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123
Koliko časa ti pa spi tako? 


Že cca. en mesec. Če ji pa ponoči zizo ne dam je pa takoj konec spanja user posted image Dude pa noče, flaške tud ne, ponoči sploh ne, podnevi pa popije požirek, dva, pa še to samo če ji ponudim vodo, čaja pa noče. Nobenega. Kakšen dan je bolje in še kr spi, večino dni pa je kr neki no...

(odgovor članu jolly123)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: NEspanje 4 mesečnice
9.7.2009 12:21:33   
jancika
Pri nas se je v prvem mesecu podobno dogajalo. Jamra sicer še sedaj, pa zajoče kdaj pa kdaj, tako da spanje je precej nemirno. Edino kar smo uspeli je, da imamo daljša obdobja, ker smo dude od mam in aventa, ki jih nikakor ni hotela, zamenjali z nukovo. Ta je pa sedaj zakon.
Verjetno pri vsakem podoju premalo poje in ni dovolj sita, da bi zaspala. Poskusi jo "prisilit" da čim več poje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: NEspanje 4 mesečnice
9.7.2009 17:33:12   
Katy78
Kaj pa če bi izločila mlečne izdelke iz svoje prehrane? Ker če jo zvija in napenja, mogoče pa kravjega mleka, ki ga ti zaužiješ, ne prenaša? Poskusi za kakšne 3 tedne, potem bi se že moralo videti, če je KM krivec za stokanje, napenjanje in zvijanje.

(odgovor članu jancika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: NEspanje 4 mesečnice
9.7.2009 18:19:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Kaj pa če bi izločila mlečne izdelke iz svoje prehrane?


user posted image Pol pa najboljš da neham jesti... oziroma ne smem nič več. Že tako sem na strogi dieti zaradi žolčnih kamnov. user posted image Ampak, če bi bili krivec mlečni izdelki potem dvomim, da bi jo začelo šele sedaj zvijat? Ali pač? Ma čez dan je k rožica, ponoč ga pa serje na veliko. Tudi čez dan ko spi, spi nepremično.

IZVIRNO SPOROČILO: jancika
Verjetno pri vsakem podoju premalo poje in ni dovolj sita, da bi zaspala. Poskusi jo "prisilit" da čim več poje.

Sem tudi sama tako mislila, zato jo res okoli polnoči, ko grem spat podojim iz obeh dojk in lepo pije ponoči, ni pa spanje nič boljše. GH ji še ne bom dajala, ker sem že pri starejšem sinu šla na to finto, da mogoče je pa lačen ker se zbuja, pa ni bilo učinka.

Ma v bistvu ji ni ne vroče, ne hladno, sita je, kupček podre, ni pokakana,... vse je ok, ampak nekaj jo muči? In ne spi nič lepše tudi če jo vzamem k sebi, ker pri sinu je vsaj to vžgalo user posted image

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: NEspanje 4 mesečnice
9.7.2009 18:53:25   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: =jasna=

Ampak, če bi bili krivec mlečni izdelki potem dvomim, da bi jo začelo šele sedaj zvijat? Ali pač? Ma čez dan je k rožica, ponoč ga pa serje na veliko. Tudi čez dan ko spi, spi nepremično.



Ja, verjetno bi bile težave res ves čas če bi bilo krivo kravje mleko. Sicer pa ja, dojenčke lahko začne zaradi alergije na KM zvijat kasneje, ne od začetka. Našega mulčija je začelo med hranjenjem napenjat nekje pri 3 mesecih, je bilo kar hudo, pojedel je zelo malo. Pa nas je P poslala na testiranje za alergijo. Mi je bilo tudi čudno, kako po 3 mesecih, ampak je rekla, da alergija lahko izbruhne po določenem času uvajanja alergena v telo. Mi je bilo zelo čudno, ker nas so že v porodnišnici dobesedno zalivali z mlekom in mlečnimi izdelki pa je bilo vse ok. No, pri nas alrgija ni bila potrjena, napenjanje pa je izzvenelo po dveh mesecih. Še danes ne vemo, zakaj se je pojavilo in tako kot se je naenkrat pojavilo, je naenkrat tudi izginilo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: NEspanje 4 mesečnice
9.7.2009 19:18:43   
jolly123
Tudi pri nas je minilo to obdobje napenjanja in premetavanja in stokanja samo od sebe. Pa sem že mislila, da bom živčnega fasala, ker nisem nič spala, ker je bilo nonstop neki. Jaz ti vseeno svetujem, da v tem obdobju omejiš nočno hranjenje res na minimum. Ker če sem ga še bolj zalila z mlekom češ lačen je, je še bolj stokal in prdel. 

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: NEspanje 4 mesečnice
9.7.2009 19:56:17   
bina30
Tudi moj sin je star 4m, ampak imamo ta obdobja jokanja in stokanja in prdkanja čez dan, ponoči spi. S prvim sinom je blo vse tako easy, sedaj pa se lovimo.
pri nas zgleda tako, da kriči, ko je lačen, ga dam na zizo in je nekaj časa, potem se začne zvijat in prdat. Podirava kupčke itd in je naprej. Ko se naje, je nekaj časa dobro, potem pa jok in kriki. In jaz več ne vem kaj naj naredim in ga spet dam na zizo. Tam mu je fajn in se pomiri, nekaj poje, vendar je potem še huje. Sedaj sem se odločila, da ga bom manj hranila, oziroma se bom držala vsaj na 2,5 do 3h. Po moje imajo v želodčku preveč in jih tišči, hrana se ne prebavi...
No, dva dni sedaj to počnem (vmes dobi malo čaja, da ni žejen) in je boljše.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: NEspanje 4 mesečnice
10.7.2009 22:42:30   
roberta
da bi jo pri 4 mesecih zvijalo je že kar malo prestara. hm... morda si probaj preko dneva stisnit svoje mleko (za začetek 0,5 dc) in malo rizolina notri dat (tko, da bo se cisto tekoce). mogoce pa sam hoce ze mau bolj konkretno jest?! zgolj ugibam. jaz sem prvega otroka izključno dojila 7 mesecev in je bilo ok, drugemu pa sem začela dajat svoje mleko z rižolinem s 5 mesecem starosti, ker je bilo tako kot pri tebi: jok nostop, na zizi nostop, premetavanje nonstop, nič od spanja. pa je bilo potem bolje, je začela spat na 3 ure user posted image . očitno je bila samo lačna in ji mleko ni bilo več zadosti. tako sem si stiskala mleko skoraj 2 meseca (do konca 6 meseca) in ji notri dajala rižolino, potem pa sem prešaltala na 1 obrok/dan z polnozrnato kašico od milupe za lahko noč.

morda je za probat. če se boš pa res lotila tega pa samo še ta nasvet: daj ji kar po žlici, pri 6 mesecih pa bo že pila iz kozarca. nobenih flašk...

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: NEspanje 4 mesečnice
13.7.2009 0:37:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123
Jaz ti vseeno svetujem, da v tem obdobju omejiš nočno hranjenje res na minimum.


Ja, ampak če ji ne dam zize se prebudi. Dude noče, flaške tud niti ne. Pol mi preostane samo še to, da jo nosim po rokah... in potem zopet ta začarn krog... Če jo samo trepljam, božam ni dovolj. In če se prebudi smo za 2 uri "pečeni", predno zaspi nazaj.

bina28 - Mi čez dan nimamo teh težav, samo ponoči.

roberta - Krčki so že mimo. Smo jih pa imeli. Ne vem kaj jo tolk črviči. Kaka res ne vsak dan, ampak na 2-3 dni pa. Je pa polno dojena, tako da pravijo da takšnim otrokom ni panike, če ne kakajo vsak dan. Ima pa res malce bolj gost (ne pa trd) kakec kakor se spomnim, da ga je imel sin. Bom probala še bolj ji tisto flaško uturit.
Da bi si stiskala mleko in ji dala rižolino notr odpade, ker flaške noče, pa naj bo notr karkoli. Z Gh bom pa začela pri 5-ih mesecih (ker grem potem na operacijo in bi rada da do takrat ima vsaj kakšen obrok GH, da me ne bo preveč skrbelo, ker flaške ne mara). Ampak mislim, da ni lačna. Pri prvem sinu je bilo isto - ni spal, pa GH ni pomagala. Ampak tako zvijal in stokal pa se ni.

_ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _ _ _ _ _

Sem razmišlala, da bo pa res krivo to njeno kakanje. user posted image Ji bom probala po žlički (in seveda po flaški) dat čimveč vode, čaja, pa bom videla če bo kaj bolje. Pa upam, da mine čimprej in samo od sebe kkakor pri jolly123.

(odgovor članu jolly123)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: NEspanje 4 mesečnice
13.7.2009 22:46:06   
brusnica
Morda se sliši neumno, ampak vseeno: naj ti nekdo zmeri (bioenergetik), da ni na tistem mestu žarčenja oz. prestavi posteljico na drugo mesto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: NEspanje 4 mesečnice
14.7.2009 21:56:34   
sanelaa
To je tudi moj sin delal, začelo pa se je  po dopolnjenih treh mesecih. za vsako ko je zastokal, jamral, karkoli, sem valjda vstala in ga dala na zizo. To sem delala mesec in še malo, na vsako uro ponoči, da sem misla da se mi bo zmešalo.

Ko mi je pa prekipelo, sem pa odrezala in ga nisem začela več dvigovat. pač sem ga pustila v postelji da je jamral, stokal, tudi jokal. Dve noči je blo hajli hajlo, tretjo noč je ćudežno spal od 21 do tretje zjutraj, in tako je tudi potem ostalo.
No, zdaj pri 8m pa že spi celo noč.

(odgovor članu brusnica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: NEspanje 4 mesečnice
15.7.2009 13:51:46   
portugalka
mi smo in imamo še vedno iste težave
tega sem se lotila s pomočjo krasne knjige Brez joka v sanje
priporočam v branje in veliko težav bo kar izginilo
mi napredujemo zelo
držim pesti
lp

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?