karmen83
|
Mi smo imeli take probleme, da od 4 meseca naprej sama sploh ni mogla kakat, sem revici vsakič morala pomagat pa ji krčit nogice, gledat otroka, kako se takole muči, je res grozno Probali smo vsega boga, pomagalo ni nič, niti sladkane kamilice, še svečka vedno ni pomagala. Pa smo zadevo porihtali, res je trajalo nekaj mesecev, ampak zdaj že dva meseca lepo sama kaka (skoraj vsak dan oz. najmanj vsak drugi dan), tako da se je splačalo. Pri nas smo delali tako: ful sem jo (in jo še vedno) silim z vodo ali čajem (kamilice, janež). Vsaj 1x na dan dobi kašico iz zmiksanih prevretih (ampak res ful prevretih) suhih sliv in soka (no, to zdaj že malo ukinjava, tako da sliv vsak dan ne dobi več), pa tudi jabolko in banano ji zmiksam zraven, čeprav na začetku smo z bananami bolj šparale, ker naj bi zapirale. Veliko sadja mu daj, da dobi vlaknine, pa tudi kak navadni jogurt mu ne bo škodil, če nima kakšne alergije na izdelke iz kravjega mleka. Pomagale naj bi tudi sveže borovnice (ali kuhane), samo suhih ne, ker zapirajo. Pa pri nas je ful pomagal tudi sirup Lactecon (tekoča laktoza - mlečni sladkor), ki sem ji ga najprej 2x na dan dajala v mleko ali vodo, zdaj pa že počasi ukinjava. Poskusi, pri nas je pomagalo, pa upam, da se tudi tvoj ubošček reši zaprtja, ker je to res muka tako za otročka kot tudi za mamico. Držim pesti, da vama uspe čim prej to porihtat - veliko sreče