|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nuhalna svetlina in odločitev
23.5.2005 16:09:22   
mtd
oja,
sem zadnjič malo razmišljala, ob kaseti V maternici (HVALA, TESA!!!) kaj bi bilo, če bi mi nuhalna svetlina pokazala bolnega otročka (Downov sindrom)
ne vem, kako bi se z možem odločila

kaj pa ve? ima katera kako mnenje o tem? sicer je grozna tema, pa vseeno
ali pa če je mogoče že katera šla skozi ta pekel odločitve??
hvala in da se nam nikoli ne bi bilo treba odločiti!!!!!:angel:
Neposredna povezava do sporočila: 1
23.5.2005 16:11:49   
Anonimen
Nisem šla skozi to, če bi pa bila v taki situaciji, bi se odločila za splav.

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.5.2005 16:14:22   
Anonimen
To je pa težka tema.
Ne vem res ne vem,kaj bi storila.
Imam bivšo sošolko obe sva obiskovali zdravstveno šolo.
Ona se je odločila da donosi in rodi.Sine je dawn.Blazno simpatično in priljubljeno bitje.Na veliko deli ljubezen in objeme okolici.Zanj so vsi ki ga ogovorijo dobre duše in jih ima rad.
Obiskuje šolo z prilagojenim programom.Edini problem ki ga ima maica z njim je ta ,da ga ne morejo in ne morejo pripravit na dijeto.Je preveč in ni dobro zanj.
Res ne vem kako bi jaz odreagirala in kaj bi storila.

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
23.5.2005 16:24:47   
kofetek2010
čez 2 dni imam NS in če bo kaj narobe, se bom odločila za splav :( vendar upam, da bo vse OK :)

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.5.2005 16:26:28   
india
Hja, hvalabogu, da nisem bila nikoli pred tako odločitvijo. Res pa je, da sem že o tem razmišljala in 100% bi otroka obdržala. Mislim, damu ne bi imela pravice odreči življenja.
Kakorkoli,otrok je moj!:miska:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.5.2005 16:26:44   
teta beta
Jaz se za splav po vsej verjetnosti ne bi odločila. Ampak lahko je biti pameten, če nisi v taki situaciji. Tega pa res nikomur ne privoščim.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.5.2005 16:28:10   
mtd
pš,mamica, držim pesti!!

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.5.2005 16:38:52   
Anonimen
Čist nič ni narobe z vašimi otročki...zdrave mi bodite.:nosecka:

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.5.2005 17:06:34   
india
Samo pozitivno razmišljajte, pa bo vse lepo in prav!:rozica:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.5.2005 21:02:52   
zoya_
Jaz bi se odločila za splav. Mislim, da pri vsem tem preveč trpi otrok, starši in pa vsi okoli, ker ne vedno, kako naj se obnašajo.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.5.2005 21:35:09   
Pia73
Z možem sva se odločila, da bi naredila splav. Če ne bi tako razmišljala verjetno sploh ne bi šla na NS.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.5.2005 7:14:00   
CIPRESA
Meni je pa tole že malo smešno, ne dolgo nazaj ste odgovarjale na temo ali otroka krstiti ali ne pa kako mu odvzamemo vse pravice da se sam odloči. Pri tej temi pa bi se vse odločile namesto otroka in to za "ubijanje" nevem no mogoče sem slišati malo nesramna in upam da bom imela v življenju to srečo da bodo moji otroci vedno zdravi. Če pa bo prišlo do tega pa S KAKŠNO PRAVICO SE LAHKO JAZ ODLOČIM VZETI OTROKU ŽIVLJENJE?

V sorodstvu imamo punco, ki se je rodila prizadeta, ne razmišlja kot mi, in ne more postati nevem kaj ampak vsak trenutek ko je z nami sem srečna in vesela da je med nami, da se njena mama ni odločila za splav.

LP CIPRESA:nosecka:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.5.2005 8:21:14   
Anonimen
Ne morem odgovarjat na to vprasanje, dokler nisem postavljena pred dejstvo...in mislim, da nikoli ne bom.

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
24.5.2005 8:38:21   
pravljica
zame sama odločitev ne bi bila težka...definitivno splav...ja, otrok ima pravico do življenja, ampak z NS je dobil tudi možnost, da se mi "pametno" odločimo namesto njega...in razlog, da bi jaz preveč trpela zaradi splava se mi zdi sebičen...jaz sem pri tem tudi edina, ki bi "trpela", kje so pa vsi ostali?
otrok ne bo vedno star 1 leto, niti 5, niti 15...kaj bo z njim, ko bo star 30, 40, 50 let? kaj bo z njegovo sestro in njenim življenjem? kaj bo z ostalimi sorodniki? tu ne gre samo za mojo ljubezen in njegovo "prisrčnost in nedolžnost"...niti malo se mi ne zdi fer do drugih, da bi jih ob moji odsotnosti zadolžila da skrbijo zanj in ne zdi se mi fer do njega, da bi za to mogla nekomu tujemu plačat

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.5.2005 8:46:45   
KIRA
mtd, jaz glih zato nisem šla. niti pri prvi bebici, niti sedaj. če bi slučajno bebica imela downa, se še vedno lahko odločim. v skrajnem primeru, jo lahko dam v posvojitev, če že ne bi zmogla skrbet zanjo ali se s to okvaro sprijaznit.
na splav pa ne bi mogla iti. že zato, ker sva s takimi težavami in po dolgem čakanju in upanju prišla do svojega otroka..preveč sva dala skozi, da bi sedaj šla na splav.. zame sta obe moji bebici prava čudeža!
komaj čakaš, da spočneš novo življenje, pol se ga pa naj odkrižaš zaradi nekega testa... zame ne pride v poštev. že zato, ker ti testi niso 100% zanesljivi. moj G je rekel, da v 40% postavijo napačno diagnozo. se pravi, da je lahko bebica zdrava, pol pa na splav... NE. zame to ni opcija.
sedaj pa še manj, ko sem videla kaj vse že zna in kako se razvija. tista oddaja o maternici je zelo nazorna in poučna.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.5.2005 12:48:00   
kalimero
Na srečo nisem bila postavljena pred tako odločitev. Če pa bi bila, bi se odločila za splav.
Cipresa, tvojo sorodnico poznam. Kdo zdaj skrbi zanjo? Bi rekla, da bo vedno obveznost brata in sestre, je res? Vem, da znajo biti taki ljudje pravi sončki, so pa tudi velika odgovornost. Ki jo seveda moraš sprejeti. Tudi jaz bi jo, če bi bila na tem. Ampak če bi lahko tako zgodbo vnaprej preprečila, bi se odločila za to možnost - čeprav z zelo težkim srcem.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......