|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rezultati nuhalne
2.6.2009 21:17:45   
Anonimen
Pozdravljene, pravkar sva prišla s pregleda, rezultati so menda porazni, oba sva popolnoma izgubljena glede tega, pa vas prosim če mi lahko kako pomagate....
(21) : 1:8
(18) : 1:31
(13) : 1: 16

Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rezultati nuhalne
2.6.2009 21:37:48   
aprilčica07
A ti dr ni nič povedal glede rezultatov? jst sem imela tudi porazne izvide, pa mi je takrat tam dr vse razložila kako in kaj in kaj to pomeni.... kolkor ti lahko jst s svojim znanjem pomagam, so ti izračunali za vse navedene napake precej visoka tveganja. To pomeni, da imaš vstopnico za vse nadaljne preiskave, se pravi ali biopsija resic ali pa amnicenteza.. obe preiskavi sta zihr in potrdita ali pa zavržeta sume na kromosomske napake. Izvidi nuhalne so samo izračuni na podlagi določenih meritev, to še nič ne pomeni.. Moje priporočilo je, da prespiš vse skupaj, se z partnerjem pogovoriš kako dalje in pol greš do svoje g, ki ti da vse napotke za naprej..

Srečno!

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.6.2009 21:39:23   
sabina84
Lp. Samo to so vam rekli,da so rezultati porazni? Niso svetovali krvne teste,mogoče bi te preskočli pa kr na amniocintezo? Nevem druzga kaj svetovat. Upam da se vse uredi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.6.2009 22:10:50   
pegi1
krvni testi so v njenem primeru brezpredmetni, kajti lahko max do 10x izboljsajo (ali poslabsajo) prvotni rezultat. v najboljsem primeru bi npr. se vedno imela tveganje za ds 1:80, kar je se vedno rizicna meja.
zato bos verjetno direktno sla na biopsijo horionskih resic ali amniocintezo.
zapomni so: da res so tvoji rezultati tveganja slabi, ampka TO JE SAMO VERJETNOSTNI IZRACUN (loterija)! ne dejanski rezultat. dejanski rezultat bo pokazala nadaljnja preiskava. zaenkrat se ne delaj panike, pri zelo veliko nosecnic s slabimi rezultati se na koncu vse dobro iztece.
koliko mm pa so ti izmerili vratno gubo oz NS?je bila nosna kost vidna?

(odgovor članu sabina84)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.6.2009 23:02:56   
ribica.
tudi jaz sem imela enake rezultate kot ti. Se pa strinjam z ostalimi, da to še nič ne pomeni, ker je to res verjetnosti račun. Razen, če so ti poleg nuhalne povedali še kakšno drugo slabo novico. POtem je upanje manjše. Pri nas je bilo nažalost tako.

(odgovor članu pegi1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.6.2009 10:21:24   
bskrle
Napisala si premalo,a  res zdravnik ni nič razložil?
Želim vse dobro.
Najbolje, da vprašaš še Pušenjaka. 

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.6.2009 10:34:23   
summer410
pozdravljena....jaz tudi nisem imela dobrih rezultatov na DHT....in mi je ginekologinja takoj napisala napotnico za  razgovor na genetiki in amniocentezo, ki je 100%...
tvoji rezultati res niso blesteči..vendar ni razloga za paniko....ki sem jo tud sama zagnala.....umiri se....tvoji rezultati so dovolj nizki da dobiš napotnico za amniocentezo ki jo izvajajo po 16 tednu...

veliko user posted image user posted image user posted image user posted image in bodi mirna

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.6.2009 10:36:26   
summer410
pa še to....moja prijateljica je imela 21, kot si napisala 1:2 in ji je amniocenteza pokazala, da je vse vredu.....

ko sem jaz dr. Pušenjaka vprašala za mnenje, mi je razložil, da je to 0,12% možnosti(pr tebi zdaj) in da najbolje da grem na amniocentezo....

(odgovor članu summer410)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.6.2009 17:19:25   
Anonimen
Tvoji rezultati pomenijo, da imaš verjetnost za trisomijo 21 (=Downov sindrom) 1:8..... torej, 1/8 ali cca 12% verjetnosti, da ima otrok downov sindrom. Ali pogledano drugače, cca 88% verjetnosti, da je z njim vse OK. Na podoben način si lahko izračunaš verjetnost za ostali dve kromosomski napaki (1/30 je cca 3%; 1/16 je cca 6%).

Ali je otrok kromosomsko res kaj okvarjen ali ne, ti bo povedala edino biopsija horionskih resic (se dela do cca 14. tedna) oziroma amniocenteza (ki se dela po 16. tednu).

Če želiš torej to za 100% preveriti, pojdi z izvidi NS čim prej k svojemu ginekologu, da ti da napotnico za eno od teh dveh preiskav. Biopsija h. resic ti da rezultat par tednov prej, ker se jo dela prej, kot AC.

Pri nuhalnih svetlinah, ki so zelo velike (mislim da nad 3 mm), je tudi nekoliko večja erjetnost srčnih napak, kljub temu da je kromsomska zgradba otroka normalna. Če imaš tako veliko svetlino, potem te bodo dodatno poslali še na UZ srca otroka tam okoli 20. tedna, ne glede na rezultate BHR/AC.

Srečno!

(odgovor članu summer410)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
4.6.2009 7:04:52   
Anonimen
Hvala vsem za odgovore.
Sem že dobila napotnico, jutri imava posvet, v ponedeljek pa naj bi že šla na horionsko biopsijo.
Očitno me čaka kalvarija preden bom kaj izvedela... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
4.6.2009 8:14:06   
aprilčica07
anonimen: bodi korajžna, ns je samo verjetnost, ni še nič gotovega, zato ne obupat.. sem sama dala čez to, zato vem kaj ti govorim... sicer sem bla na amnio, ampak sistem in logika je ista... srečno!user posted image user posted image user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?