Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 26.5.2009 7:26:11
|
|
|
|
marty5
|
Osnovno pravilo vsakega samostojnega finančnega svetovalca je, da se varčevanje in zavarovanje loči. Vsako ima svoj namen. Mi smo življenjsko zavarovani za primer smrti (premije so nizke, zavarovalna vsota pa dokaj visoka), varčujemo pa drugje (skladi ipd). Tako da osebno nisem pristaš teh raznih naložbenih življ. zavarovanj. Najbolje ti bo svetoval kak neodvisen agent, svetovalec.
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 26.5.2009 8:19:54
|
|
|
|
Sončni žarek
|
IZVIRNO SPOROČILO: marty5 Osnovno pravilo vsakega samostojnega finančnega svetovalca je, da se varčevanje in zavarovanje loči. Vsako ima svoj namen. Mi smo življenjsko zavarovani za primer smrti (premije so nizke, zavarovalna vsota pa dokaj visoka), varčujemo pa drugje (skladi ipd). Tako da osebno nisem pristaš teh raznih naložbenih življ. zavarovanj. Najbolje ti bo svetoval kak neodvisen agent, svetovalec. Jaz tudi nisem pristaš naložbenih življenjskih zavarovanj...... Varčevanje v skladih...... kok pa maš profita do sedaj? Kok ti pa poberejo za stroške? Kaj pa dodatna zavarovanja- npr. v primeru bolezni.....nezgodna invalidnost?
|
|
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 26.5.2009 8:31:06
|
|
|
|
Onasiss
|
Zdaj imaš že takšna naložbena življenska zavarovanja, ki vključujejo tudi nezgodna zavarovanja. Hkrati "varčuješ" in še zavarovan si. Je treba vse preverit, kar se pa skladiv tiče, je pesem popolnoma drugačna.
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 27.5.2009 11:19:56
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: anakarin No naslov pove vse. Pa me zanimjo komentarji. Sem pregledala skozi RR ampak so primerjave med drugimi zavarovalnicami. In ja kaj se bolj splača ŽZ ali dodatna pokojnina? Glede donosnosti se ti vsekakor bolj splača ŽZ kot dodatno pokojninsko zavarovanje. Varčujemo tako, da razpršimo vlaganja, kar enostavno pomeni, na več koncev po malo.
|
|
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 27.5.2009 11:23:52
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: marty5 Osnovno pravilo vsakega samostojnega finančnega svetovalca je, da se varčevanje in zavarovanje loči. Vsako ima svoj namen. Mi smo življenjsko zavarovani za primer smrti (premije so nizke, zavarovalna vsota pa dokaj visoka), varčujemo pa drugje (skladi ipd). Tako da osebno nisem pristaš teh raznih naložbenih življ. zavarovanj. Najbolje ti bo svetoval kak neodvisen agent, svetovalec. Življensko zavarovanje vključuje tako zavarovanje za čas trajanja pogodbe kot varčevanje, saj na koncu dobimo privarčevan znesek + donos. Drugo je pa nezgodno zavarovanje, ki je res le zavarovanje za primer nezgode, smrti...
|
|
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 27.5.2009 11:54:48
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: mlea Zdaj imaš že takšna naložbena življenska zavarovanja, ki vključujejo tudi nezgodna zavarovanja. Hkrati "varčuješ" in še zavarovan si. Je treba vse preverit, kar se pa skladiv tiče, je pesem popolnoma drugačna. Aja še to: tudi navadna ŽZ lahko vključujejo nezgodno zavarovanje, razlika med navadnim in naložbenim je v vlaganjih. KLIK
|
|
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 27.5.2009 22:51:43
|
|
|
|
Anonimen
|
KASSO se spoznaš na to . Ma še vedno brskam razne informacije. Pozabla sm, da sm že nezgodno zavarvana. Nekatere imajo že vključene, nekatere ne. S+Rabim še čas.
|
|
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 28.5.2009 8:57:35
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: anakarin KASSO se spoznaš na to . Ma še vedno brskam razne informacije. Pozabla sm, da sm že nezgodno zavarvana. Nekatere imajo že vključene, nekatere ne. S+Rabim še čas. Nekaj malega še, ker sem večino pogojev pozabila. Pred leti sem delala dobro leto kot zav. agent za zavarovalnico Triglav.
|
|
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 28.5.2009 13:58:51
|
|
|
|
Sončni žarek
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: anakarin KASSO se spoznaš na to . Ma še vedno brskam razne informacije. Pozabla sm, da sm že nezgodno zavarvana. Nekatere imajo že vključene, nekatere ne. S+Rabim še čas. Nekaj malega še, ker sem večino pogojev pozabila. Pred leti sem delala dobro leto kot zav. agent za zavarovalnico Triglav. Sem te takoj posumila sam poznaš pogoje sam ene zavarovalnice...... jaz jih moram skoraj za vse........
|
|
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 28.5.2009 15:42:46
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: anakarin KASSO se spoznaš na to . Ma še vedno brskam razne informacije. Pozabla sm, da sm že nezgodno zavarvana. Nekatere imajo že vključene, nekatere ne. S+Rabim še čas. Nekaj malega še, ker sem večino pogojev pozabila. Pred leti sem delala dobro leto kot zav. agent za zavarovalnico Triglav. Sem te takoj posumila sam poznaš pogoje sam ene zavarovalnice...... jaz jih moram skoraj za vse........ ja res je no, jaz pa nisem noben profi
|
|
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 28.5.2009 16:58:37
|
|
|
|
Anonimen
|
In ja kaj se bolj splača ŽZ ali dodatna pokojnina? Odvisno kaj bi rada. Sicer pa pri dodatnem pokojninskem upostevaj tudi to, da ti zmanjsuje osnovo za dohodnino.
|
|
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 4.6.2009 8:03:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Na podlagi še enkrat ogledanih raznih forumov in brošur s strani bank, zavarovalnic in ostalih finančnih hišah, sm se odločila, da bom za prvo nardila ŽZ-merkur. Nato čez par let (odvisno od situacije v službi) se bo vidlo če bom še kaj dajala na stran. Zaenkrat mislim da je dovolj eno varčevanje na banki in eno ŽZ na zavarovalnici.
|
|
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 4.6.2009 8:18:10
|
|
|
|
Onasiss
|
Še enkrat se pozanimaj kako imajo z odkupom police (ali pa zmanšanjem premije) , če se ti kaj zalomi, ker imajo različne zavarovalnice različne pogoje, eni v nekaterih pogojih ja, eni pa pod nobenim pogojem.
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 30.6.2009 14:34:54
|
|
|
|
malamuca
|
Kar se tiče žz je najboljša zavarovalnica Generali. Tam imajo najboljše pogoje in nobenih problemov ne delajo z odupom ali prekinitvijo.
|
|
|
|
RE: ŽZ med triglavom in merkurjem ali dodatni... 30.6.2009 14:52:06
|
|
|
|
Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: marty5 Osnovno pravilo vsakega samostojnega finančnega svetovalca je, da se varčevanje in zavarovanje loči. Vsako ima svoj namen. Mi smo življenjsko zavarovani za primer smrti (premije so nizke, zavarovalna vsota pa dokaj visoka), varčujemo pa drugje (skladi ipd). Tako da osebno nisem pristaš teh raznih naložbenih življ. zavarovanj. Najbolje ti bo svetoval kak neodvisen agent, svetovalec. Se zelo strinjam. Riziko življenjsko zavarovanje za primer smrti, invalidnosti, sploh če imaš otroke in kak kredit oz. dolgoročne obveznosti, varčevanju pa so namenjeni drugi produkti. In čimbolj razpršeno.
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?