|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mišice medeničnega dna
11.5.2009 19:59:34   
daisyb
živjo,

kako ste kaj pridne pri izvajanju vaj za krepitev mišic medeničnega dna? tiste, ki ste že rodile in izvajale vaje....je kaj koristilo? jaz se vsakih nekaj dni spomnim na vaje...se mi zdi, da sem prav šibka in mi sploh ne gredo od rok. kaj pa masaža presredka..katera olja ste uporabljale?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mišice medeničnega dna
11.5.2009 21:08:06   
Jančika_
Po drugem porodu sem imela malo povešeno nožnico in sem s Keglovimi vajami zadevo spravila skoraj na normalno stanje. Ker je velika možnost, da se stanje v vsaki nosečnosti poslabša, jih delam že zdaj, ko se spomnim. Da bi pa kaj pomagalo pri porodu, pa ne vem. Nekako nisem imela pravega občutka, da bi jih lahko toliko kontrolirala, da bi kaj zaleglo. Presredka nisem masirala.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.5.2009 6:42:18   
anika87
(pobrskaj in poišči temo keglove vaje, ki sem jo odprla jaz, boš tudi tam prebrala kak odgovor, čeprav se mi zdi, da je bilo malo odziva...)

Jaz jih delam že zdaj, ko se spomnim, sem v 32. tednu. Res pa je da nisem dosti pridna, kar pozabljam... včasih pozabim tudi 2-3 dni, drgač jih pa delam v postelji zveče ko grem spat, pa zjutraj ko se zbudim. Vmes pa se redko kdaj spomnim.

Jaz sem pa nekje prebrala, da naj bi tudi pomagale ob porodu v tej smeri, da imaš pač bolj prožen presredek in da zmanjša možnost raztrganja.

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2009 12:43:07   
giotti
Jaz tudi probam delat, ko se spomnim. Sem se pa to naučila že na jogi, vaja je stara več tisoč let in se imenuje Ashvini mudra, ima pa njeno izvajanje pri jogi drugačne pomene ... Rodila pa še nisem, zato ne morem povedat izkušnje.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.5.2009 14:14:34   
katka11
jest sem sigurna da pomaga, za kasneje, da vam ne uide vsakic ko poskocite ...user posted image

giotti!
ojla!!!
sori, sele zdele sem zasledila, da si tud noseca!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
CESTITAM!!! se spomnis, mal sem vcasih pojamrala na forumu zanositev...
lepo in zdravo nosecnost ti zelim.
in kako si? so slabosti minile, ce si jih sploh imela?

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.5.2009 14:32:10   
giotti
Jaaaa, katka11, I remeber you user posted image Ravno ko si obupala, se je zgodilo, a ne? No, meni pa se je zgodilo, ko sva ubrala resnično natančen "znastveni proistop" brez odstopanja z O testki in merjenjem temperature, totalno in absolutno načrtovano. Ni kaj, vsak ima svojo zgodbo user posted image . Ne, slabo absolutno nič, samo brez apetita sem in to še vedno. Sadje je izjema, samo ga zdaj še ni user posted image Menda bodo pri nas češnje že čez en teden, pravi mami. Ampak menda do 20. tedna sploh ni panike tudi če se niti grama ne zrediš, tako pa pravi slavni Pušenjak. Vidim, da tudi ti zelo lepo napreduješ. Predpostavljam, da boš rodila septembra? Srečno user posted image

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.5.2009 9:16:55   
katka11
super giotti, da se tko dobr pocutis. men je blo kr fajn slabo, bruhala sicer nisem, no ampak je ze vse pozabljeno. jaz sem v 21 tednu pa sem se zredila 1,5 kg in srcno upam, da bo slo tko naprej. mal se pac mors potrudit, da jes, zaadi deteta, da dobi kar rabi, drugac pa ni panike. ena moja kolegica se je zredila 7 kg v celi nosecnosti s tem, da je mel mali ob porodu 5200 g, pa ce pristejes se vse ostalo vidis, da je v resnici shujsala...
drugac pa zdej lahko mal bolj sprosceno, ko nama je uspelo, receva nima veze kako, sam da je ratal in 3x hura za naju, pa drziva pest, da rata cimprej se vsem ostalim borkam na sosednjem forumu.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.5.2009 11:21:49   
fusia
Keglove vaje zagotovo koristijo in je res fino da jih delaš čimveč. Meni je žal, da jih nisem več, saj sem imela (in še imam) po porodu hude težave z inkontinenco. Sedaj sem ponovno noseča in zadeva se spet slabša.

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.5.2009 19:43:26   
dreja79
Toplo priporočam izvajanje Keglovih vaj. Pri prvi nosečnosti se nisem poglabljala v tem stvari ( noseča sem bila 7 let nazaj), nisem telovadila, se sprehajala, skratka nič. Po porodu pa imam že šest let hude težave z uhajanjem urina, ko kihnem, zakašljam, tečem,itd.
Sedaj v drugi nosečnosti sem se odločila, da naredim nekaj zase in sem začela obiskovati pilates za nosečnice. Po sedmih obiskih že opažam izboljšave. Če nimam prav pretirano polnega mehurja, mi voda ne uhaja več v prej naštetih primerihuser posted image

Tako, da se res splača kaj naredit v tej smeri, ker vam ne bo žal.

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.5.2009 20:21:33   
Anonimen
Kdaj pa jih je priporočljivo začeti izvajati? Pa je kul z unimi kroglicami??

(odgovor članu dreja79)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.6.2009 18:37:15   
Ksantipa77
Trening mišic medeničnega dna

Mišice medeničnega dna (v nadaljevanju MMD) ležijo na dnu trebušno-medenične votline in imajo številne funkcije. Dajejo podporo številnim organom, preprečujejo neželeno uhajanje urina in blata, prispevajo k stabilnosti hrbtenice in medenice ter so pomembne za spolno doživljanje. V času nosečnosti lahko pride do slabše zmogljivosti MMD zaradi povečane teže maternice in številnih hormonskih sprememb, kar se lahko kaže kot neželeno uhajanje urina in blata, težave pri spolnih odnosih itd. Zaradi teže in napora, ki ga morajo MMD med nosečnostjo in porodom prenesti, je zelo pomemben trening mišic medeničnega dna, s katerim zagotovimo dobro zmogljivost mišic.

Vir: Ringarajin Vodnik po nosečnosti

Prelistaj Ringarajin Vodnik po nosečnosti - v njem lahko najdeš veliko koristnih informacij in nasvetov

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.6.2009 20:33:20   
Ksantipa77
Trening MMD lahko počnete kjerkoli in kadarkoli ter v vsakem položaju. Morda je bolje, da si pri izvajanju teh vaj vzamete čas zase in se popolnoma osredotočite na svoje telo, saj je zelo pomembna kakovost izvedene vaje. Trening MMD izvajate tako, da si predstavljate zadržati curek urina in uhajanje vetrov iz črevesja. Občuti se kot »stisniti in dvigniti« področje okoli zadnjika in nožnice. Ne zadržujte dihanja. Včasih so priporočali izvajanje teh vaj med samim uriniranjem, danes pa je to strogo odsvetovano, saj pri tem prihaja do refleksa urina v ledvica, zastajanje urina v sečnem mehurju in do drugih nevšečnosti.

Prelistaj Ringarajin Vodnik po nosečnosti - v njem lahko najdeš veliko koristnih informacij in nasvetov

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.6.2009 15:23:30   
giotti
Ksantipa77, hvala, ZEEEELO koristna informacija!

Neposredna povezava do sporočila: 13
18.6.2009 19:18:29   
Ksantipa77
Navodila za izvajanje teh vaj:

Vaje izvajajte v 3 nizih dnevno, 3-do 4-krat na teden, vsakokrat po 8-12 počasnih maksimalnih krčenj MMD z zadržkom 6-8 sekund, z vmesnim 4-sekundnim počitkom med vsako vajo, pri čemer opozarjajo, naj se program izvaja individualno glede na posameznika zaradi različne zmogljivosti teh mišic. Za povečanje moči in vzdržljivosti teh mišic je treba vaje izvajati približno 5 mesecev vsak dan, za trajne učinke pa celo življenje.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.6.2009 22:52:11   
Ksantipa77
Osnovna vaja za globoko trebušno mišico

Številne hormonske spremembe povzročijo v času nosečnosti večjo raztegljivost sklepnih vezi, posledično večjo gibljivost sklepov in zmanjšano stabilnost, kar z nepravilnimi in čezmernimi obremenitvami sklepov privede do bolečine v hrbtenici in medenici. S treningom trebušnih mišic zagotovimo večjo stabilnost sklepov in zmanjšamo možnost za nastanek bolečine. Ta mišica je kot steznik in opora hrbtenici in medenici.

Navodila za izvajanje te vaje:

Namestite se  v levi bočni položaj, sproščeno dihajte in ko boste pripravljeni z izdihom, popek ( oz. spodnji del trebuha) rahlo in nežno potegnete proti hrbtenici in istočasno stisnite MMD. Zadržite nekaj sekund in ponovite vsaj 5-krat z vmesnimi premori, pri tem ne zadržite dihanja. Ko boste bolj natrenirane, se približujte cilju, da ta stisk zadržite 10 sekund in ga 10-krat ponovite.

Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?