|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Priprava na cr in naročena na cr!
10.5.2009 8:35:31   
Anonimen
Punce živjo,

1) jutri 11.5 ob 7.30 imam pripravo na cr v lj porodnišnici in me zanima kako to izgleda in do katere ure si ponavadi konec? Pravijo, da moraš priti tešč, a vodo lahko piješ?

2) kako izgleda to da si naročen na cr, a je to ponavadi zjutraj

3) kako je z očki med cr in koliko po cr so lahko z otročkom in s teboj?

Hvala za vaše odg.

user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Priprava na cr in naročena na cr!
10.5.2009 11:15:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Punce živjo,

1) jutri 11.5 ob 7.30 imam pripravo na cr v lj porodnišnici in me zanima kako to izgleda in do katere ure si ponavadi konec? Pravijo, da moraš priti tešč, a vodo lahko piješ?

2) kako izgleda to da si naročen na cr, a je to ponavadi zjutraj

3) kako je z očki med cr in koliko po cr so lahko z otročkom in s teboj?

Hvala za vaše odg.

user posted image

1. priprava na CR traja od 7:30 pa tja nekje do 14h si frej, priti moraš na tešče, da ti lahko vzamejo kri, vodo lahko piješ, potem pa ti tudi postrežejo zajterk in kosilouser posted image
2. ponavadi te naročijo po urah CR se delajo samo v dopoldanskih urah če je napovedan!
3. oči ne trpijo med CR. CR lahko izbiraš ali splošni ali spinalni, sam jz zase vem da je bolje splošni, odločitev je tvija, prve dva dni si bolj malo z user posted image ker si na intenzivnem oddelku, potem pa ko greš v sobo pa ga imaš 24h na dan pri sebi, noter si 6dni razen če ne pride do kakšnih koplikacij, obiski so normalni ko si v sobi, tiste dva dni ko pa si na intenzivni pa so obiski omejeni na 1h in to samo mož in vajini otroci

upam da sem ti kaj pomagala pa vso srečouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
10.5.2009 14:16:20   
Anonimen
O hvala za odg.

Zanima me kaj vs eti delajo na teh pripravah, kaj bom počela tam toliko dolgo, a imaš tudi uz?

Kje so pa očetje ko je carski rez? Koliko je po cr lahko s menoj in z otročkom?

lpuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
10.5.2009 14:32:21   
tia12

O hvala za odg.

Zanima me kaj vs eti delajo na teh pripravah, kaj bom počela tam toliko dolgo, a imaš tudi uz?

lpuser posted image

Živjo!

Glede priprav nevem, ker sem jaz imela urgentni CR. Očki med CR čakajo zunaj, moj je bil pred vrati operacijske neki časa in je gledal skozi okenček na vratih, vendar ko so ga sestre opazile je moral pobrati šila in kopita.user posted image user posted image user posted image Ko te pripeljejo na intenzivni oddelek te najprej poštimajo, nastavijo infuzijo, pristavijo otročka da se podoji. Potem pa lahk pride očka not. Moj je bil sicer pri meni takoj, ko so me pripeljali v sobo, vendar so ga sestre potem, ko so mene in tamalega štimale poslale ven.
Potem pa je bil mislm da dve urce z mano, pol je šel pa še po mojo mami in sta skupej prisla na obisk ze 3 ure po porodu. Tko je blo pri men, ni pa rečeno da bodo tudi sestre v tvoji P tako prijazne in vse to dovolile.

To je moja izkušnja v P v Novem mestu.

Zakaj pa imaš napovedan CR?

TAJ - 10.4.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.5.2009 16:28:29   
Anonimen

O hvala za odg.

lpuser posted image

na preiskavah ti vzamejo kri, vodo zmerjo pritisk, naredijo UZ in CTG in srčni utrip AKG ( se mi zdi da se tako reče) čakaš pa zaradi izvidov tako dolgo! očetje čakajo v eni od porodnih sob če želijo drugače pa grejo domov in pridejo potem ko je čas obiskov, za spinalni CR je drugače kot za splošni  CR ker si pri spinalnem zbujena in ne čutiš nič od pasu navzdol za splošni pa spiš tako da je odvisno od tega kakšen CR imaš!

tako je v P.LJ. za druge P. ne vemuser posted image

jz sem mela prvega zaradi ne napredovanja zdaj pa imam drugi CR ki pa je naročen, tako da točno kako in kaj in koliko časa po porodu je lahko očka z vama ne bi vedela ker jaz sem prvega z CR rodila ob 22h zvečer tako da je mož videl samo user posted image mene pa ne pa še splošni CR sem mela kako bo zdaj ti pa ne znam povedat ker ga imam šele konec tednauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.5.2009 21:48:00   
ssprdamj
1. Priprava na CR - perinatalni dnevni center
Zjutraj kmalu po 7. ti vzamejo kri in urin, dobis zajtrk.
Obisk internistke (v lj  dr. Megliceva)
CTG in UZ. Nato sledi kosilo in po tem pogovor z zdravnikom in dolocitev datuma CR.

2. Narocen si na elektivni CR ob 7. uri zjutraj. Sprejemna pisarna, merjenje ctg, klistiranje, odhod v porodno sobo in cakanje ... pogovor z operaterjem, babico, anestezistom. ...CR naredijo cim prej, ko imajo cas ... urgenca ima prednost. Jaz sem rodila OB 10.13, moja cimra, ki pa je prisla tudi ob 7h pa sele ok. 15h.

3. Ocka placa prisotnost pri porodu, ko prides v porodno sobo in cakas je s tabo. Tam tudi ostane, dokler si ti v operaciski in nato tja prinesejo tudi dojencka. Nas ocka je z naso pupo uzival kat uro in 15 minut. Ko te peljejo iz operacijske, ti omogocijo srecanje z ockom, ampak se nisi cist pri sebi, potem pa ocija do obiskov posljejo domov.

No, mal sem se razpisala...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.5.2009 22:00:30   
Splišni
Meni so CR naredili ob 16. uri, mož je čakal pred operacijsko,d a so mu potem takoj dali otročka. Ne vem koliko časa ga je imel. Malo. Mene je videl, ko se me odpeljali na intenzivno, ampak jaz njega nisem, ker sem bila še v narkozi. Spomnim se ga potem ob 20. uri, ko mi je od vrat rekel, da imava fantka. Potem je moral iti. Nato sem se naslednjič zbdila šele naslednje jutro.

(odgovor članu ssprdamj)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?