|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spanje enoletnikov čez dan
7.5.2009 10:54:29   
luckyy
Naš skoraj 14-mesečnik čez dan ne dobi dovolj spanja in je posledično utrujen, nejevoljen. Nikakor ne ujameva pravega ritma, ki bi trajal.
Po nekajkratnem prebujanju ponoči ponavadi pristane v moji postelji in nato nemirno spi do sedmih zjutraj. Po zajtrku (ponavadi je to le 1 dcl mleka, več noče) greva na sprehod, poje žemljico in nato še sadno malico pred spanjem (npr. banana in jabolko). Spat gre med enajsto in dvanajsto uro. Spi le dobro uro. In potem je popoldan zaspan, si mane oči in zeha. Če ga poskušam dati spat okrog tretje ure je to ponavadi neuspešno, kasneje pa niti ne poskušam, saj me skrbi da potem ne bo mogel zaspati zvečer. Zvečer gre v posteljico okrog osmih in lepo zaspi. Do prvega zbujanja, ki je bilo včeraj že ob devetih.
Imate kakšen nasvet? Kaj lahko sama storim, da bi lepše in lažje spal? Enkrat na štirinajst dni se mu posreči, da spi dve urci čez opoldan in takrat je veliko bolj razpoložen in boljše volje.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spanje enoletnikov čez dan
7.5.2009 11:47:34   
Naja31
Moj mlajši sin (13 mesecev) gre spati po kosilu (okrog 13h) in spi 2 uri.
Večkrat se zgodi,da se zbudi po pol ure ali pa po eni uri spanja prebudi,samo takrat ga nazaj uspavam, ker vem, da se ne zbudi zaradi tega ker bi se naspal,ampak se prebudi ne vem zakaj.

Še 14 dni nazaj je bilo drugače, saj do kosila ni zdržal buden, in je potem omagal malo pred 12h,spal eno uro, in potem popoldan valjda ni še enkrat spal in je okrog 18h bila vedno huda kriza, da je komaj večerjo pojedel. Ampak nekako se je sam zdaj naravnal na ta ritem, pa tudi pred kosilom ga jaz niti ne poskušam dajati spat, tudi če je hudo zaspan.

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.5.2009 12:50:07   
petrolejka
Z našim 14-mesečnikom so bili podobni problemi glede spanja. Zvečer je lepo zaspal, se zbudil ob 21h, 22h...jokal... Zjutraj je spal v vozičku že ob 10h (30 min), nato še okoli 15h (30 min). Ko je dopolnil 12 mesecev se je vse skupaj umirilo. Zjutraj vstaneva okoli 7h, pojeva malo sadja, sledi kašica, sprehod, malica in ob 12h postelja. In spi 1,5h - 2h. To je do večera vse. Sem mislila, da tega ne bom nikoli doživela user posted image . Nekako sva ujela ritem. Včasih je zaspan in cmerav že ob 11h in ga dam takrat spati. Tudi brez malice. Jo poje kasneje. Vztrajaj pri določenem ritmu. Če se ti zbudi v postelji po 1h, ga poskusi uspavati. Ulezi se zraven, ga božaj in globoko dihaj - alla joga dihanje user posted image . Ti se boš umirila in mali. Srečno!

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
7.5.2009 13:42:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
7.5.2009 13:52:55   
Žaži
Jaz sem ga okoli enega leta dajala spati med 12h-12.30h in je hitro zaspal, ker je bil že zaspan, spal je dve uri minimalno in šel zvečer brez težav spat ob 20h.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.5.2009 14:06:14   
Netopirčy81
Mi vstanemo od 7-8h. Pofruštkamo, gremo mal na sprehod. Po malici pa sledi malo igre in seveda opoldansko spanje pred kosilom. To je do 14h. Naša ma k sreči tak ritem (zaradi rutine varstva pri moji mami), da gre najkasneje ob 12ih počivat, spi pa do kosila. Po kosilu gremo spet ven, kjer se fajn zjaga, včasih (ko jo grem iskat domov), mi zaspi v avtu za ene pol ure in včasih nadaljuje še doma. Zdaj ta teden gre spat okoli 20ih in spi tam do ene 2h, ko se zbudi ker je žejna in potem spi do zjutraj.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.5.2009 14:45:07   
pajkica
Mi smo pa stari 15 mesecev, pa rabimo veliko več spanja. Zjutraj se zbudi okrog sedmih, pa gre okrog desetih nazaj spat, za kakšno urco, lahko tudi več, popoldne pa spet okrog dveh zaspi za kako urco, lahko tudi dve. Pa gre zvečer normalno spat ob osmih, lahko pa tudi še prej in prespi celo noč brez zbujanja.

Zdaj pa ne vem, ali je to normalno, ali so si res tako različni?
Probleme imamo seveda v vrtcu, ker tam ga nekako potegnejo do dvanajstih, ko gredo vsi spat. Potem pa mi pravijo, da je jokal in bil siten in se je hotel pestvati, ampak tak je on vedno ko je zaspan. Jokav, samo nosil bi se,... pa jim pravim, da naj ga dajo spat že dopoldne malo, pa pravijo, da se bo že navadil user posted image
Pa ne vem a ga je res treba tako matrat. Če bi ga dali malo dopoldne in potem po kosilu spat kot zadnjega bi po moje ravno tako spal. Pa še boljše volje bi bil.

Sem poskusila čez vikend tudi doma, da bi šel spat šele ob dvanajstih, ampak nama nikakor ne uspe. Je tako siten, da ga z nobeno rečjo ne zamotim, niti s tem, da greva ven. Matrat pa se mi ga zdi brezveze. Očitno pač rabi malo več spanja.
Bom pa mogla zrogovilit tudi v vrtcu, ker se mi ne zdi prav, da ga ne dajo spat, če pa se mu spi.
Kaj mislite imam prav user posted image

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.5.2009 14:51:25   
amaya
Moj ima tudi 14 mesecev in spi le enkrat, ampak konkretno.

Zjutraj tja do 7, 7.30, potem greva pohajat, malo pred 12 juhica pa spat...pa spi tja do 14-15 ure...torej 2-3 ure. Zvečer pa ob 20 nina nana..pa spi celo noč. Ta ritem smo ujeli, ko je imel antibiotike in zgleda, da se je kar primil. Meni je super, ker tako lahko kam greva in mi ni potrebno domov laufat ga spat dajat. V vozičku pa žal ne spi, ampak v posteljici!

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.5.2009 21:47:21   
novopecena
naš fante je star 13 mescev in spimo 1x na dan. zbudi se okoli 7.-7.30 do cca 11.30-12h pol pa ob 20h spet šlafa

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.5.2009 6:55:14   
diva 4
Moja hči je spala čez dan zelo malo.2X po 20 minut max. 30minut.Sin pa je spal od 12.00 pa do 15-16 tudi.Sem ga večkrat morala zbuditi, saj je ob 19.30 šel spet spat.Poskusi opustit spanec po malici, pa ga daj spat po 12 uri.

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.5.2009 21:47:07   
Majabo
ooookkkk
vidim da imam problem :-)

imam enoletnika, ki še vedno
a)ponoci slabo spi
b)vstanemo že ob 6ih
c)okoli 9e je ze super siten in rabi spanec

spi različno, od pol ure do ure in pol in od tega je odvisno kdaj bo popoldan zopet rabil spanec
lahko ob enih ali pa sele ob stirih
totalno brez ritma

bi morala jaz kaj narediti da to popravimo??? skrbi me kako bo v vrtcu, ki ga bo zacel obiskovati s 15imi meseci

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.5.2009 9:21:47   
CatJa
Moj enoletnik vstane med šesto in polsedmo zjutraj, ob osmih popije mleko in ob devetih običajno že spi. Če takrat še ne spi, ima okoli desete sadno malico in zaspi po njej. Naslednjo rundo potem zaspi okoli dveh, treh popoldan in spi do kakšnih štirih. In potem komaj zdrži do osme zvečer. Ga bo treba pa do septembra nekak navadit na eno spanje - po kosilu, tako kot bo v vrtcu.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.5.2009 20:17:00   
livia
Jaz ti svetujem, da si prebereš knjigo Brez joka v sanje. Meni je ful pomagala. S prvo hčerko sva imeli velike težave s spanjem čez dan. S pomočjo te knjige sem spoznala faze spanja in povzela nekaj nasvetov o spanju in uspavanju.
To, da gre spat med 11 in 12 se mi zdi ok, saj imajo tak ritem tudi v vrtcu. Mogoče mi je malo pozna ura 20. Mogoče je takrat že preveč zaspan, pa se zato zbudi. Probaj ga dat prej spat. Naši hodila ob 19 - 19:30h spat.
Fajn bi ga bilo navadit na popoldansko spanje 1x na dan, a naj bo to daljše. Uro in pol do dve uri. Kaj če bi probala z vozičkom, pa ko se ti zbudi ga spet malo poguncaš, da zaspi nazaj. Ko se bo navadil na določen termin spanja ne bo problem ga premaknit v posteljico. Vsaj pri nas je tako.
Srečno.

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.5.2009 20:30:34   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: luckyy

Naš skoraj 14-mesečnik čez dan ne dobi dovolj spanja in je posledično utrujen, nejevoljen. Nikakor ne ujameva pravega ritma, ki bi trajal.
Po nekajkratnem prebujanju ponoči ponavadi pristane v moji postelji in nato nemirno spi do sedmih zjutraj. Po zajtrku (ponavadi je to le 1 dcl mleka, več noče) greva na sprehod, poje žemljico in nato še sadno malico pred spanjem (npr. banana in jabolko). Spat gre med enajsto in dvanajsto uro. Spi le dobro uro. In potem je popoldan zaspan, si mane oči in zeha. Če ga poskušam dati spat okrog tretje ure je to ponavadi neuspešno, kasneje pa niti ne poskušam, saj me skrbi da potem ne bo mogel zaspati zvečer. Zvečer gre v posteljico okrog osmih in lepo zaspi. Do prvega zbujanja, ki je bilo včeraj že ob devetih.
Imate kakšen nasvet? Kaj lahko sama storim, da bi lepše in lažje spal? Enkrat na štirinajst dni se mu posreči, da spi dve urci čez opoldan in takrat je veliko bolj razpoložen in boljše volje.

Zakaj to ne odpraviste, če sama veš, da pol ne spi dobro pri tebi v postelji?

sej možnih je še veliko vzrokov, če se zbuja ponoči. lahko, da mu je vroče, da hodijo zobki ven, al pa le bioritem.

po moje se bo uredilo samo od sebe. kaj pa če bi ga dala dopoldne okoli 11ih samo malo spat za ene pol urce in pol ga zbudiš, pa ga daš malo več spat nekje ob dveh, pa da spi vsaj do treh in pol, pa bo mogoče lažje zdržal do večera.

pri nas v jaslih jih dajo dopoldne za pol urce spat, jih pol zbudijo in pol grejo spat po kosilu.

No sej naš tudi ne spi dosti. čez cel dan samo uro pa pol in to od šeste jutraj, al pa še prej , pa do sedme zvečer.

Ma ta starejši je bil isti in se niti ne trudim več, da bi kej več zaspal, ker nam ne rata. No ma vseeno je dobre volje in pol nam je ok.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu luckyy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.5.2009 20:39:02   
Anonimen
Naša 11 mesečnica spi včasih še vedno pol ure pred kosilom, če vstanemo pred 8 zjutraj. Drugače pa gre spat popoldne ob 14-15 in spi eno uro, včasih malo več.
Ker pa zadnje čase spimo po več kot 12 ur na noč, zdrži brez problema do kosila in potem spi polno uro, včasih več kot 2 uri. Preskočimo dopoldansko spanje.
Hodi spat pa vsak dan ob 20-ih, včasih omaga že na flaši ob 19-ih.

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
18.5.2009 10:15:23   
luckyy
Hvala vsem za nasvete! user posted image
Naš fant že en teden spi od dve do tri urce čez opoldan, in tudi ponoči se skoraj ne zbuja več. Ne vem kaj ga je mučilo pred tem, saj pravzaprav nikoli ni toliko spal kot sedaj. Še kot dojenček je spal samo po pol urce. Upam, da bo ta ritem obdržal, saj je zdaj veliko boljše volje, ko hodi naspan po tem svetu. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.6.2009 23:02:48   
run111
Nasi trije 10 12 in 15 letnik so pa VSI ZE VSOLI AMPAK VSEEN HODJO VSI popoldne spat pocivat za tri urce so ze navajeni!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu petrolejka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.6.2009 12:15:35   
slovenka
Naša od 8mes starosti hodi samo še enkrat spat čez dan, noč pa prespi šele zadnja 2 tedna - sedaj je stara 11mes. Spi pa čez dan običajno 2 uri, če se je zgodaj zbudila pa tudi 3 ure. Če se prej zbudi - recimo po eni uri, ji dam dudo in zaspi naprej, če bi jo vzela iz kinderpeta, bi bil sam jok še pol ure... sicer skače ob ograji, ampak jo je treba položiti nazaj, pokriti in dati dudo - potem pa običajno spi tako dolgo, kot da se je šele po tej prekinitvi  začelo spanje. Ponoči pa spi običajno od 20h do 7h, zadnje čase smo pa tudi že pred 7h pokonci user posted image   user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu run111)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.6.2009 19:26:35   
nia5
Moja enoletnica navadno spi enkrat čez dan, razen izjemoma 2x, če prvo rundo spi malo(pol urce). Običajno gre spat okoli 12-ih in spi 1-2 urce in potem zdrži do 20 ali 21-ih, danes pa je recimo spala le pol urce, torej do pol enih in sem jo ob štirih mogla dat spat in mi je hudiček spal do pol šestih user posted image , bomo pa pač dolgo pokonci user posted image , včasih jo pač malo vrže iz ritma.

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.6.2009 20:13:28   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: pajkica

Mi smo pa stari 15 mesecev, pa rabimo veliko več spanja. Zjutraj se zbudi okrog sedmih, pa gre okrog desetih nazaj spat, za kakšno urco, lahko tudi več, popoldne pa spet okrog dveh zaspi za kako urco, lahko tudi dve. Pa gre zvečer normalno spat ob osmih, lahko pa tudi še prej in prespi celo noč brez zbujanja.

Zdaj pa ne vem, ali je to normalno, ali so si res tako različni?
Probleme imamo seveda v vrtcu, ker tam ga nekako potegnejo do dvanajstih, ko gredo vsi spat. Potem pa mi pravijo, da je jokal in bil siten in se je hotel pestvati, ampak tak je on vedno ko je zaspan. Jokav, samo nosil bi se,... pa jim pravim, da naj ga dajo spat že dopoldne malo, pa pravijo, da se bo že navadil user posted image
Pa ne vem a ga je res treba tako matrat. Če bi ga dali malo dopoldne in potem po kosilu spat kot zadnjega bi po moje ravno tako spal. Pa še boljše volje bi bil.

Sem poskusila čez vikend tudi doma, da bi šel spat šele ob dvanajstih, ampak nama nikakor ne uspe. Je tako siten, da ga z nobeno rečjo ne zamotim, niti s tem, da greva ven. Matrat pa se mi ga zdi brezveze. Očitno pač rabi malo več spanja.
Bom pa mogla zrogovilit tudi v vrtcu, ker se mi ne zdi prav, da ga ne dajo spat, če pa se mu spi.
Kaj mislite imam prav user posted image

Jaz ti dam čisto prav, ne vem zakaj ga mučit če ne gre. Ti jih je uspelo prepričati za spanje? Upam, da ne bo tako tudi v našem vrtcu, ker naš tudi dopoldne spi vsaj pol ure, če ne je totalno tečen.

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?