Gina
|
Koliko kvadratov pa imaš tega? Če boš zasadila s trajnicami, moraš v vsakem primeru potem za te rožice skrbet in jih plet in rahljat zemljo. Če hočeš da je samo spomladi lepo, potem lahko daš v zemljo tudi čebule. Te se precej same razmnožujejo. Cena trajnic je res izjemno zrasla. Sploh mi ni jasno, kako je možno, da si še jeseni dobil trajnice za maksimum 3 eure, ta hip pa jih imaš od 3-5 eur komad. Sama sem kupovala na več koncih. Veliko tudi pri golob klančičevih. 90% njihovih sadik lepo dela ta hip. So me pa zadnjič ravno tam pošteno razjezili, ker mi je mož kupil za rojstni dan ene trajnice, pa so mu dali take, ki so imele gor plesen ali kaj vem kaj (jaz jih vsekakor ne bi vzela, če bi mi jih skušali prodati). Ko jih je nesel zamenjat, pa so se jezili, da je to normalno, da ostrožnike napade vse sorte in niso bili navdušeni za zamenjavo. No, saj so potem vseeno zamenjali, ampak kaj se imajo za jezit, če škart robo dajo naprej, če jo greš zamenjat naslednji dan? Ne glede na dogodek imajo precej kvalitetno robo in so relativno poceni. Oni imajo tudi lepo spletno stran, lahko si vse ogledaš, kaj bi rada imela, so pojasnila zraven kaj kakšna rožica potrebuje za rast, kakšne razmere. Tudi grmovnice niso napačna stvar. Enostavne za vzdrževat in naredijo lepo obliko, ter so lepe ko cvetijo in kot zelene. Imam pa tudi jaz eno ornk brežino, na novo nasuto, pa precej obsežno. Najbolj verjetno bom dala tja kar iglavce (plazeči brin, razne druge lepe primerke), pa malo kombinirala s par grmovnicami. Vidiš, vse je odvisno od veliko dejavnikov, predvsem pa od tvojih želja in potreb, ter čas, ki ga nameravaš temu posvetiti.
|