|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje in uvajanje goste hrane
20.4.2009 9:21:37   
alena*
Stari bomo 4 mesece. Pri nas zagovarjajo polno dojenje do 6. meseca, ampak meni se zdi, da je otrok lačen, čeprav imam dovolj mleka. Razmišljam, da bi začela z žitnimi kašicami od 4. meseca starosti. Katero kašico priporočate oz. s čim naj začnem? Naj povem še, da ne mara flaške, tako da bo flaški ne bo šlo, smo probali že vse možne flaške in načine, pa noče.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje in uvajanje goste hrane
20.4.2009 10:11:35   
Najaa
Sama presodi, če je že pripravljen na GH. In če je, mu daj.
Jaz upam, da mi bo ratal čim dlje časa dojit, čeprav že kar zmankuje na trenutke.

Priporočam ti pa, da začneš z zelenjavo in mu sama doma kuhaš. Vsaj za začetek.
Pri prvi sem začela s korenčkovim sokom. Nasl. dan korenčkova kašica in potem sem korenčku dodajala npr. krompir, bučko...

(odgovor članu alena*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.4.2009 10:26:54   
šivilja
Ja, pri nas tudi zagovarjajo polno dojenje 6 mesecev, pri drugi mi je to uspelo, pri prvem pa ne. Gosto hrano sva začela jesti po dopolnjenem petem mesecu.
Vsekakor pa najprej poskusi z zelenjavo, ne pa z žiti (problem glutena). Midva sva začela s kuhanim naribanim korenčkom, nato sem dodala krompir... Otrok teudi sam pokaže, če si to že želi. Naš je kar vzcevel po prvi žlički korenja. Količine pa morap večati zelo postopoma, najprej res samo eno žličko, tudi če hoče več, saj lahko pride deo prebavnih težav.

Srečno

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.4.2009 19:19:19   
Veselka21
Jaz sem tudi bila prepričana,da bom dojila, da 6. meseca. Potem je bila pa lačna in sem ji opoldne in zvečer začela dajat Milupino riževe kašico (brez glutena, se meša z vodo). Sem se prej posvetovala s patronažno. Am pa ni hotela pit. Sem ji pa od prvega obroka dajala z žličko in je takoj pojedla 1/4 doze, a smo kmalu sli na polno. Na začetku sem jo potem še podojila. Tak sistem smo imeli do ca 5,5 meseca. Potem sem začela z zelenjavo in sadjem.

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.4.2009 21:51:57   
sanelaa
Mi smo začeli s korenčkom, nadaljevali z jabolkom, potem še malo krompirčka in bučke, vse doma skuhano in spasirano.

Zdaj smo stari 6m pa čez dan že poje tudi kakšno kupljeno jabolčno kašico, zmaže celo, zvečer pa se najprej podojima, potem dobi pa še po flaški milupine riževe kosmiče.

(odgovor članu Veselka21)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.4.2009 0:28:11   
Maja T.
Če je le možno, še malo počakaj. Mi smo začeli s 4, 5 m., samo naša še ni bila čisto pripravljena na GH.

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.4.2009 8:12:49   
Jelcy
Jaz sem tudi dojila, pa smo z uvajanjem zaceli po 6.mesecu, pa ni bil nikoli lacen, je pa kar konkreten fant. Tudi kasneje pri 7.mesecih je v glavnem zivel od mojega mleka, ker kar je pojeldel je blo vec zunaj kot v ustih. Sele pri 8.mesecih je jedel vse obroke Gh in je dejansko "zivel" od te hrane.
Zakaj pa se ti zdi da je lacna? Pa tako na easy je samo dojituser posted image

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.4.2009 14:03:30   
alena*
Ma kar naprej se hoče dojit, včasih tudi vsako uro, tako da ne vem.

(odgovor članu Jelcy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.4.2009 15:24:39   
pikapolonica03
Mi smo imeli na začetku tudi velike težave z dojenjem. Že, ko je bila stara 4,5 mesecev sem začela z uvajanjem raznih kašic, ki sem jih doma sama pripravila. Veliko informacij sem dobila na www.paparica.si, kjer sem prebrala o samem razvoju otroka, kot tudi kdaj začeti z uvajanje, kako se uvaja, je tudi nekaj receptov,... tako, da priporočam v branje.

(odgovor članu alena*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?