|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nekaj vprašanj
11.5.2005 16:05:54   
krokodil
LEP DAN VSEM SKUPAJ
ZANIMA ME NEKAJ STVARI IN SICER:
-KATERE PLENICE STE KUPILE ZA NOVOROJENČKA ALI SO PAMPERS NEW BORN OK
-KOLIKO MODRČKOV STE KUPILE ZA DOJENJE
-KATERI ČAJČEK STE KUPILE ZA NOVOROJENČKA IN KJE
-KAKO STE OBLEKLE ALI BI OBLEKLE NOVOROJENČKA POLETI NPR. PRI 30IH STOPINJAH
-ALI STE RABLE BLAZINO ZA DOJENJE
-KDAJ STE DOBILE DENAR NAMESTO PAKETA OD CSD KOLIKO ČASA PO ODDANI VLOGI
- KAKO JE V PORODNIŠNICAH POLETI ALI JE VROČE, NAMREČ ROK IMAM 30.7. IN ME JE STRAH POLETNE VROČINE , KAKO STE JO PRENAŠALE
PUNCE HVALA ZA ODGOVORE IN PAZITE NASE
LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nekaj vprašanj
11.5.2005 16:18:52   
piščanc
-pampers new born, samo smo bili majhni, lahko so tudi pampers mini
-3
-hipp komarček
-bodi z dolgimi rokavi, dolge žabice
-ne, različni povštri
- pri nas csd oddaja vloge 1. v mesecu in nakazuje 15.
- rodila sem pozimi

(odgovor članu krokodil)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nekaj vprašanj
11.5.2005 16:23:55   
zi&mm
Pozdravček,

na nekaj vprašanj ti lahko odgovorim;
- midva sva kupila kr pampers new born; upava, da jih začneva že drug teden uporabljat ;)
- 2 modrčka mislim, da sta na začetku čisto dovol, pol pa vidiš sproti;
- bebe čajček in kamilico (naj bi jim dajali po potrebi in po žličkah)
- glede oblekic pa ne vem, sem še :nosecka:
- vlogo sem oddala konec marca; 14.sprila pa so že nakazali denar čeprav so rekli, da zna potrajat

Upam, da sem ti vsaj kaj pomagala; sama sem tudi :nosecka: sicer imam pdp 18/05 tako da se kr lepo pripravljam na novo življenje z :duda:

Lp,

:nosecka:Mili (le še 7dni :sloncek: )

(odgovor članu krokodil)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nekaj vprašanj
11.5.2005 16:28:32   
Anonimen
- na začetku smo imeli Pampers newborn, pa so bile kmalu premajhne, ne kupuj na zalogo. Pa nam tudi niso odgovarjale pampers, pa smo potem menjali

- imela sem 2 modrčka za dojenje

- nobenega čajčka, vedno sem ji dajala vodo, ki je najbolj zdrava in nesladkana

- če ni na prepihu ali vetru ga imaš lahko v kratkem bodiju

- ne

- ne spomnim se ampak preden sem rodila

- odvisno od porodnišnice

(odgovor članu krokodil)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   nekaj vprašanj
11.5.2005 16:48:53   
Talči
Juhu, krokodil, medve pa imava na isti dan rok... Kje boš rodila?

- PLENICE - svetovali so mi, da so najboljše Fixies new born 2-5 kg, ker niso tako plastične (na otip so bolj papirnate) in so menda tudi brez lateksa. Ravno predvčerajšnjim sem jih kupila 1 paket (20 kosov). Ena sodelavka mi je rekla, da je njena punčka po Pamperskah dobila izpuščaje (rdeče pikice), ki so potem izginile. In ko je ponovila Pamperske, so se spet vrnile. Baje pa so dobre tudi Babydream od Müllerja, jih je uporabljala ena druga sodelavka. Pa še bistveno cenejše so.

- zaenkrat imam en modrček, najmanj enega bom še nabavila. Poleti se to kar hitro suši, pa še veliko bomo prale, tako da po mojem mnenju več ne bo potrebno. Kupila pa sem si tudi blazinice za dojenje Babydream (Müller, 359 SIT za 30 kosov).So najcenejše od vseh in so mi jih tudi priporočale.

- čajček - ne vem. V materinski šoli so rekli, da ti čajčki nič kaj ne pomagajo, da naj raje pazimo, kaj bomo jedle.

- oblekice - v materinski šoli so nam rekli, da so v porodnišnici na oddelku bebice samo v majčki in plenički, če je ful vroče. Jaz sem nabavila nekaj dolgih in nekaj kratkih rokavov. Pa dolge hlače s stopali in nekaj takih brez, vendar bomo obvezno oblekli nogavičke, ker jih na začetku rado zebe, zaradi slabe prekrvavitve. Pa tanko kapico na glavico (za klobuček se mi zdi bučka, ki leži, še premajhna). Ne vem, kakšno bo kaj vreme, ampak preizkusiš lahko tako, da preveriš, ali mu/ji je na prsih oz. na hrbtu hladno ali prevroče. Rokice in nogice niso merilo.

- upam, da bom prišla brez blazine za dojenje skozi. Uporabila bom kar kakšno normalno blazino.

- na CSD grem v začetku junija. Menda do 15. julija denar bo.

- v MB imajo v porodnišnici baje na oddelku non stop prepih, če je vroče. To je povedala ena sestra sama, ko sem bila v materinski šoli. Če imajo klimo ne vem, predvidevam da jo imajo. Na Ptuju pa nimajo klime. Poletne vročine pa me sicer sploh ni strah. Mi je boljše kot zdaj, ko me kar naprej zebe...

Upam, da sem kaj pomagala (tudi jaz ful zbiram informacije). Sem si pa v materinski šoli delala zapiske, ki jih moram spravit v užitno obliko, potem jih po želji pošljem - gotovi bodo predvidoma naslednji teden, ko začnem z dopustom. V četrtek 19.05. zadnji dan delam. Komaj čakam ta dan!

No, javi mi, kje boš rodila, lahko tudi na privat.
LP
Talči

p.s. Kako pa kaj kilce?

(odgovor članu krokodil)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nekaj vprašanj
11.5.2005 17:52:26   
puncica
- imel te pampers new born in so ble čist ok
- 2 modrca, najprej pred porodom enga, potem pa še enga
- nisem dajala čaja
- kaj pa vem, kako, čist odvisno notri bodi, plišast pajac, zunaj pa pajac brez podplatov in zoknčki, pa bodi pa kapa obvezno
- ne blazine nisem rabila
- dobila paket
- ne vem ker sem redila v začetku juija

LP

(odgovor članu krokodil)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nekaj vprašanj
11.5.2005 19:10:52   
malika
pamperske so OK, ampak jaz iz izkušenj bolj navijam za Dm.jeve Baby love. So bolj mehke, pa še cenejše.

Modrca sem imela dva, zdaj sem kupila še enega, ampak dva sta bolj ali manj dovolj.

Čaja naš sploh ni pil, če bi ga, p bi mu ga sama skuhala: 5 zrn kumine, 5 zrn janeža, 5 čvetov kamilčke na 1 dcl vode. Tisti instant čaji so malo presladki, navadni filter čaj, pa je našega zapiral.

Blazine za dojenje nisem rabila-

Denar namesto paketa pa sem dobila nakazan zelo pozno. Vlogo sem oddala konec novembra, denar pa je bil nakazan šele 15 januarja (na dan poroda)

Ostalega glede poletja, pa žal še ne vem, bom zvedela konec julija :)-:bravo:

(odgovor članu krokodil)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   nekaj vprašanj
11.5.2005 19:39:44   
Gina
- mi smo kupili plenice za 3-6kg in še dobro da nismo kupili manjših, ker bi mu bile premajhne
- pamperske so zanič plenice, če ima kdo v družini alergijo, pa sploh odsvetujem
- jaz sem bila na začetku skoz mokra, tako da 2 modrčka nista bila dovolj, kasneje sem imela 4, da mi ni bilo treba ravno vsak dan prat, na roke se mi pa tudi ni dalo ob vsem ostalem delu (obvezno nesi podložke za dojenje v porodnišnico, zelo prav pridejo, pa še tako vsi modrci smrdijo po postanem mleku)
- čaja sploh ne rabiš, če dojiš, sicer sem pa imela vedno beby čaj, ali kumino in komarček:bravo:
- naš je rojen sredi maja, pa je imel poleti v glavnem bodije in tanke bombažne dolge hlače, čez dan je bil tudi samo v bodiju
- blazine nikoli nisem rabila, če sem ležala itak ne, če sem pa sedela med dojenjem pa tudi ne, ker sem pogruntala, kakšni položaji mi najbolj ustrezajo

(odgovor članu krokodil)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   nekaj vprašanj
12.5.2005 8:51:18   
Rozalija
- pamperske od 2kg naprej (je bla mejhna)
- 2, sam sem kmal dala gor navaden modrček, je bolše stal, pa itak mi je šlo na živce tisto zapenjanje
- hipp, za pomirjanje, čeprav je tud bebe čaj ok
- body s kratkimi rokavi in kr. hlače.... tko kot sebe!
- ne, itak ni dolgo trajalo, pa kombiniraš s povštri
- takoj naslednjega 15tega
- nimam pojma, odvisno od tega koliko je zunaj vroče in kam je obrnjena soba

(odgovor članu krokodil)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   nekaj vprašanj
12.5.2005 12:11:06   
iva01
- ene pleničke pampers new born

-3 modrčki za dojenje, pazi da ti nedojo premajhni,te kupi nazadnje jaz sem enga kupla v 7,5 mesecu nosečnosti pa mi je bil premajhen že pred porodom,ne pozabi na vpojne blazinice za v košarce, priporočam od johnsona

-čaj od Hippa komarček

-bodi in žabice, vidiš po sebi če je tebi vroče je tud verjetno otroku če ma mrzle rokice al pa stopalčka mu še kaj dodaš

-blazine nisem uporabljala, različni povštri,in udoben stol

-sem slišala da je poleti vroče ja , potrpi sej bo sam 3 dni sonček pa lahk izkoristiš za otroka ga mal neseš k oknu al pa kr pojstlco zapelješ k iknu ker sončni žarki pomagajo pri razkrajanju bilirubina ki ga ima otrok v sebi če ima zlatenico, bodi pozorna na njegovo polt, če rata rumen kr mal opozori sestre, ker oni sam 3 dan delajo kontrolo krvi
LP in veliko sreče:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu krokodil)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   nekaj vprašanj
12.5.2005 12:12:39   
iva01
denar pride prvega 15 v naslednjem mesecu od oddane vloge

(odgovor članu krokodil)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?