|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje goste hrane
16.4.2009 9:01:50   
PetraSkok
Živjo,

mene pa zanima, kdaj ste prvič začele z uvajanjem goste hrane, koliko ji bil takrat star vaš otrok in s čem točno ste najprej začele? Moja pupa je stara 2,5 meseca je v celoti na Aptamilu in ne vem, kdaj naj prvič začnem z uvajanjem in kaj točno ji naj dam.
Saj vem, da mi bo pediater še vse povedal, a vseeno me zanimajo vaše izkušnje, za katere se vnaprej lepo zahvaljujem.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje goste hrane
16.4.2009 9:35:15   
klavdex
Hej.
Imata še čas. Midva sva začela pri petem mesecu, zdaj je star sedem pa že skoraj vse je ( razen prepovedanih živil do prvega leta ). Začela sva z korenčkom, ampak res počasi, prvi dan dve žlički, drugi dan malo več in tako naprej. Kupla sem tudi riževo kašico in mu je bila kr všeč. Potem sem mu dala banano, prekuhano jabolko, cvetačo,...in tako naprej postopoma. Od začetka sem mu k hrani primešala svoje mleko, če ne dojiš ji dodaj aptamil, da se lažje navadi goste hrane. Ni ti pa treba nič hitet, do šestega meseca imajo dovolj samo mleko, če pa hočeš pa začni prej. Pediater ti bo pa itek rekel, da do šestega meseca ne smeš dati nič drugega kot pa samo mleko. Uživaj, dokler sta še samo na mlekeco, potem je veliko več skrbi.

(odgovor članu PetraSkok)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.4.2009 10:10:02   
slovenka
Petra, danes P ne priporočajo GH tam do 4,5 mesecev - počasni začetki, praviloma pa potem pri 6m, ko potrebuje kaj več kot samo mleko. Tako da je res še čas. Poznam pa tudi take, ki pri 3m že začenjajo, a s tem tudi določene stvari tvegajo. JAz nenazadnje nisem bila pripravljena zelo zgodaj na to, ker se mi je zdelo, da ni več prav dojenček, ko enkrat na žlico je. user posted image

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu klavdex)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.4.2009 10:27:10   
AnciM
Jaz sem začela zelo počasi, ko je kazal znake zanjo. Vbistvu nekako začutiš, da otrok ni več takšen dojenček kot je bil na začetku. Ni več ves neboglen ampak ga zanima svet. Nevem težko je napisat kdaj. Najbolj očitni so, da želi sedeti, da sitnari ko gleda druge kako jedo, da se steguje za žlico. Tako sva midva začela par dni pred 4m zelo počasi. Kak dan žličko dve korenčkovega soka. Kak dan kuhano jabolko. Kak dan ko je bil interes je dobil GH, večinoma pa še vedno AM. Potem do 6m sva zamenjala v celoti en obrok z GH. Zvečer je že od 4m dobival rižolino. Drugega obroka GH še nisva v celoti vpeljala, pa bo kmalu 8m. Se nama nič ne mudi. Če mu ni do GH, mu pač ni. Lačen zagotovo ne bo.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.4.2009 10:53:26   
pipic
Iskalnik ali tema o gosti hrani.Dobiš ven vse kar te zanima in še več

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.4.2009 11:44:18   
tašy
Imata še čas,jaz sem začela okrog 6meseca,najprej z hipovo prvo riževo  kašico,ki se zmeša samo z prekuhano vodo,sprva je ven pljuval a se je kmalu navadil in z veseljem odpiral usta,nato pa sem počesi začela z korenčkom,bučkami,bananami....ampak v majhnih količinah,da se je navadil in spoznal različne okuse.

(odgovor članu pipic)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.4.2009 13:29:24   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Jaz sem začela zelo počasi, ko je kazal znake zanjo. Vbistvu nekako začutiš, da otrok ni več takšen dojenček kot je bil na začetku. Ni več ves neboglen ampak ga zanima svet. Nevem težko je napisat kdaj. Najbolj očitni so, da želi sedeti, da sitnari ko gleda druge kako jedo, da se steguje za žlico. Tako sva midva začela par dni pred 4m zelo počasi. Kak dan žličko dve korenčkovega soka. Kak dan kuhano jabolko. Kak dan ko je bil interes je dobil GH, večinoma pa še vedno AM. Potem do 6m sva zamenjala v celoti en obrok z GH. Zvečer je že od 4m dobival rižolino. Drugega obroka GH še nisva v celoti vpeljala, pa bo kmalu 8m. Se nama nič ne mudi. Če mu ni do GH, mu pač ni. Lačen zagotovo ne bo.

Glede zadnjega bi samo dodala, da v teh mesecih potem ne gre več samo za lakoto, ampak user posted image potrebuje druge snovi, kot so samo v mleku, vitamine, rudnine, železo... Ne bi bilo recimo prav, da bi user posted image pri 8m spil 1200 ml mleka in skoraj nič GH. Ni dobro ne za ledvice, ne za vse ostalo.

Sicer pa PetraSkok - o uvajanju GH je posebna rubrika (pod Dojenček), tam poglej, je vse mogoče najti.

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.4.2009 14:07:48   
pipic
Če že govorimo mleku ,je tudi za AM skoraj enako
Do 1 leta pokriva materino mleko do  skoraj 80 % potreb,ki jih otrok potrebuje

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.4.2009 16:32:32   
Netopirčy81
IZVIRNO SPOROČILO: PetraSkok

Živjo,

mene pa zanima, kdaj ste prvič začele z uvajanjem goste hrane, koliko ji bil takrat star vaš otrok in s čem točno ste najprej začele? Moja pupa je stara 2,5 meseca je v celoti na Aptamilu in ne vem, kdaj naj prvič začnem z uvajanjem in kaj točno ji naj dam.
Saj vem, da mi bo pediater še vse povedal, a vseeno me zanimajo vaše izkušnje, za katere se vnaprej lepo zahvaljujem.

Se strinjam, uporabi malo iskalnik. Drugače pa ne vem, kam se vam tako mudiuser posted image  Naša je začela pri 5,5 m, pa še to samo malo, da se je navadila na drug okus. Drgač pa ja, ti bo tut patronažna prišla na dom povedat o prehrani dojenčka - o uvajanju goste hrane.

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu PetraSkok)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.4.2009 16:40:43   
AnciM
Glede zadnjega bi samo dodala, da v teh mesecih potem ne gre več samo za lakoto, ampak user posted image potrebuje druge snovi, kot so samo v mleku, vitamine, rudnine, železo... Ne bi bilo recimo prav, da bi user posted image pri 8m spil 1200 ml mleka in skoraj nič GH. Ni dobro ne za ledvice, ne za vse ostalo.

To velja, če je otrok na kravjem mleku. AM pa vsebuje vse vitamine in minerale, ki jih potrebuje. Drugače pa midva uspešno kombinirava v tistem enem obroku vse kar se da. Smo osredotočeni na vse vitamine in minerale. user posted image Se res da veliko prebrat na temo uravnovešene prehrane.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?