|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 10:28:05   
Volga
Kako narediti? Imam pol flaše terana, nekje pol litra ali manj. kako narediti iz tega rdeča jajca? A se jih najprej skuha, potem vre v teranu, ali se kar kuha v teranu? A ga je treba kaj z vodo razredčiti? prosim za nasvete.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 10:34:54   
Anči2
Koliko jaz vem, moreš jajca v teranu kuhati in potem tudi v njem ohladiti.
na 1dl pa mislim da je eno jajce.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 10:35:02   
Anonimen
 
 
Rožnati/lila/roza pirhi:
- z vložene rdeče pese odlijemo tekončino,jo nekoliko razredčimo in v njej kuhamo ter ohladimo jajaca.Lahko pa vzamemo pol kilski paket zamrznejnih malin,jih odmrznemo,prilijemo malo vode,zmiksamo,precedimo,dodamo malo kisa in v tej tekočini kuhamo jajca.
- trdo kuhano jajce namočimo v grozdni sok z dodatkom limoninega soka
- jajce skuhamo v šipkovem čaju ali pa trdo kuhano jajce namočimo v sok vložene rdeče pese ali v borovničev, brusnični ali ribezov sok; jajce lahko skuhamo v zavrelici od kuhanja rdeče pese (500 g pese na liter vode) ali v zavrelici iz zamrznjenih malin (250 gramov na liter vode);

Rdeči pirhi:

- za rdeče teran
- jajca kuhamo v šipkovem soku ali v zavrelici iz suhih lupin rdeče čebule, vode in rdečega kisa;

Skoraj črni pirhi:
- jajca kuhamo v gostem ruskem čaju
- jajca kuhamo v pravem čaju;

Oranžni/pomarančni pirhi:

- v vroči vodiraztopimo nakaj žlic rdeče paprike in v tej tekočini kuhamo jajca.
- jajca kuhamo v zavrelici vode in nekaj žlic mlete rdeče paprike;

Rumeni pirhi:

- v vodi najprej skuhamo skodelico ognjičevih cvetov z malo kisa in soli,nato precedimo in v zavretku skuhamo jajca.
- za rumena pa žafranika ali kurkuma.
- v vodi skuhamo olupke 6 jabolk sorte zlati delišes, 3 žlice mlete kurkume, žličko žafrana v prahu, 2 žlici kamilic ali 4 pesti suhih bezgovih cvetov;

Zeleni pirhi:

- v vodi pol ure kuhamo špinačo,zeleni čaj,koprive,preslico,kislico in regrad(na 2 litra vode naj bo kar pol kilograma zelišč,žlica zelenega čaja,in deciliter kisa)Nato z paličnim mešalnikom vse skupaj zmiksamo precedimo skozi gazo in v tej tekočini štirideeset minut kuhamo jajca( ) nato jih kar v tej vodi tudi ohladimo.
- jajca skuhamo v zavrelici iz špinače ali kislice, lahko pa tudi v zmiksani mešanici vode in mladih listov kopriv, praproti, bršljana, bezga ipd. (250 gramov listov na liter vode). Nežne zelene odtenke dosežemo s kuhanjem jajc v zelenem čaju;

Rjavi pirhi:

- rjave pa že veste,da se kuhajo v vodi skupaj z olupki čebule.
- v vodi skuhamo suhe lupine rjave čebule
- vroče trdo kuhano jajce namočimo v skodelici instant kave z dodatkom kisa ali limoninega soka (1 žlička na 2 dl kave)
- jajca kuhamo v precejeni instant kavi ali turški kavi; odtenke barve reguliramo s količino kave.


Vijolčni pirhi:
- za vijolčna jajca je dobro rdeče zelje
- v vodi skuhamo suhe lupine rdeče oziroma vijoličaste čebule
- jajca kuhamo v zavrelici iz enakega razmerja vode in soka iz črnega ribeza

Sivi pirhi:
-
jajca kuhamo v zavrelici iz 2 pesti zdrobljene hrastove skorje in litra vode

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 10:39:07   
Volga
Ja, hvala, Anja PH, saj to imam tudi sama, samo za rdeče pirhe piše samo: teran. Ampak kako?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 10:43:02   
špelin@
Barvanje pirhov v vinu: Jajca položimo v hladen teran ali refošk. Kuhamo približno 15 minut in pustimo namakati čez noč. Zjutraj vzamem pirhe ven in jih posušimo na zraku. Na pirhih se bo pojavil vinski kamen v obliki bleščic, ki bo še polepšal pirh.

KLIK


(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 10:43:37   
Anonimen
En deci ga najprej spij, ostalo zlij v lonec in dodaj 3 deci vode user posted image

Če bi rada bolj intenzivno barvo potem daš najbrž manj vode. Jaz bom kar vse vrgla v olupke rdeče čebule pa nobenga kisa in nič. S teranom bi naredila enako user posted image  

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 10:45:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Barvanje pirhov v vinu: Jajca položimo v hladen teran ali refošk. Kuhamo približno 15 minut in pustimo namakati čez noč. Zjutraj vzamem pirhe ven in jih posušimo na zraku. Na pirhih se bo pojavil vinski kamen v obliki bleščic, ki bo še polepšal pirh.

KLIK




Ti tole se pa dobr sliš - vinski kamen, bleščice. Ampak je treba pol zvečer delat ne, če se namaka čez noč.

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 11:00:54   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Barvanje pirhov v vinu: Jajca položimo v hladen teran ali refošk. Kuhamo približno 15 minut in pustimo namakati čez noč. Zjutraj vzamem pirhe ven in jih posušimo na zraku. Na pirhih se bo pojavil vinski kamen v obliki bleščic, ki bo še polepšal pirh.

KLIK




Ti tole se pa dobr sliš - vinski kamen, bleščice. Ampak je treba pol zvečer delat ne, če se namaka čez noč.


ja, tole bom jaz danes naredila. Me prav zanima, kako bo izpadlo.

hvala, Špelina.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 11:05:16   
Mikica
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Barvanje pirhov v vinu: Jajca položimo v hladen teran ali refošk. Kuhamo približno 15 minut in pustimo namakati čez noč. Zjutraj vzamem pirhe ven in jih posušimo na zraku. Na pirhih se bo pojavil vinski kamen v obliki bleščic, ki bo še polepšal pirh.

KLIK




Točno tako sem delala lansko leto, ampak barva ni bila rdeča bolj taka sivo-rdeča. Bleščice so pa res polepšale jajčka.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 11:11:07   
kalbo
Meni so se lani v teranu stopile lupine in so jajca zgledala prav grdo. Očitno sem naredil nekaj narobe.user posted image


(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 11:21:48   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Meni so se lani v teranu stopile lupine in so jajca zgledala prav grdo. Očitno sem naredil nekaj narobe.user posted image




user posted image tuki pa moram vprašat ktera jajca si ti v resnici barval? user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 11:30:52   
TomTaylor
no, pa moja izkušnja barvanja v teranu, preizkušeno prejšnji vikend. 4 jajca (od tega 2 popolnoma beli jajci in 2 navadni kokošji, rjavi)  in cca 4-5 dcl terana.

jajca sem dala v teran,  in nato čisto počasi (na malem ognju in najmanjšem obročku) grela  do vretja. Po 10 minutah lahnega vrenja (ko naj bi bilo že vsako jajce kuhano) sem jih prečekirala in so bili prav grde barve - ne tič ne miš. Pol sem jih pa pustila še naprej lahno vreti cca. 20-30 minut in so ratala čudovita. Očitno je alkohol in odvečna voda izparela ven iz terana in je teran postal gost zaradi česar so jajca prišla ven v temno slivovi barvi, skoraj črni. Na pogled kot bi bila iz žameta, pod svetlobo pa kot posuta z bleščicami (vinski kamen). Aja, jajca sem z žlico vzela iz tekočine jih položila na paprinat servet in jih tam pustila ohladiti. Kristalčki se niso luščili niti se ni stopila lupina (kakor je omenil Kalbo...ne vem niti po kakšni logiki naj bi seuser posted image ). Pa mogoče še omembe vredno: lepše sta prišla do izraza navadna kokošja jajčka (tista ta obična,rjava) kot pa bela. Bela sta bila v primerjavi s prvima dvema  videti prav grda (kristalčki niti barva se niso enakomerno prijeli - ne vem zakaj, mogoče so bila jajca mastna ali kaj..ne vem).

No, pol smo jih pojedli zraven regrata - niso imeli nikakršnega okusa po vinu oz. alkoholu (ker alkohol itak po že nekajminutnem vrenju izhlapi), niti beljak ni bil nič obarvan.


< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 10.4.2009 11:32:14 >

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 11:33:30   
TomTaylor
upam, da bo prilepilo sliko (splet), ravno takšna so ratala tudi moja (obična kokošja), škoda le, da se na tej sliki ne vidi, kako lepo se svetijo tisti kristalčki,: user posted image

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 10.4.2009 11:34:41 >

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 12:04:31   
kalbo
Zakaj bi se lupina stopila? zato, ker je iz apnenca, apnenec pa kislina topi.

Drugač sem pa barval svoja iz hladilnikauser posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 12:10:21   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Zakaj bi se lupina stopila? zato, ker je iz apnenca, apnenec pa kislina topi.

Drugač sem pa barval svoja iz hladilnikauser posted image


kakšna kislina?user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 12:12:34   
TomTaylor
ja no, ok, vino res vsebuje določene kisline, ampak če je v tvojem primeru stopilo apnenčaso lupino jajca, si predstavljaš kaj bi šele storilo s tvojim črevesjem, če bi npr. zvečer spil pol litra terana?

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 12:12:46   
blazka
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Zakaj bi se lupina stopila? zato, ker je iz apnenca, apnenec pa kislina topi.

Drugač sem pa barval svoja iz hladilnikauser posted image


Tole si pa mal nerodno povedal... To bo smeha. Kalbo ima pa jajca v hladilniku user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 12:13:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Zakaj bi se lupina stopila? zato, ker je iz apnenca, apnenec pa kislina topi.

Drugač sem pa barval svoja iz hladilnikauser posted image


kakšna kislina?user posted image



Ja iz Kalbotovih jajc. Kva ti spet ni jasno?

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Rdeči pirhi-teran?
10.4.2009 13:08:48   
Blueberry
Jaz sem jih danes barvala s kavo.. Pa bi bilo boljše da bi kar takšne kot so jajce pustila, ker pobarvale se skoraj nič niso.user posted image

_____________________________

¤ Nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo biti še hujše. ¤

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
10.4.2009 13:19:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Blueberry)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?