|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   3. UZ in pregledi v 8.mesecu nosečnosti
10.5.2005 15:49:19   
bobek05
Pozdravljene...

Mene pa zanima sledeče...

Sem v 33t nosečnosti in včeraj sem imela pregled.. Ker sem imela nekaj komplikacij s pritiskom in urinom, v vsej tisti zmedi sploh nisem "pogruntala" kdaj imam naslednji pregled in zdaj sem ugotovila, da komaj čez 1 mesec (manj kot mesec dni pred rokom)... Je to normalno??? V reviji sem prebrala, da bi zdaj že morala imeti preglede na 14 dni... Vem, da je moj G ful zaseden (dela v porodnišnici in ima ambulanto samo ob pon.), ampak kljub temu. Imam potem naslednji pregled kar zadnji pred rokom? Nekam noro mi ga je zdaj poklicat in vprašat kako je s tem. Pa glede na to, da sem imela probleme s pritiskom in urinom, sem tudi mislila, da me bo kaj bolj spremljal...

Potem pa še 3.UZ - saj vem, da ga v porodnišnicah ne delajo, razen če tako zahteva G oz. ti da napotnico.. Meni je prej omenjal, da me bo še mogoče dal na 1 UZ - že zato, ker je bil na morfologijo plod prevelik in so me zato pošiljali na OGTT (za nosečniški diabetis), zdaj pa ni nič omenil... Kaj naj zdaj grem na samoplačniškega, ker bi rada vsaj še 1x šla na UZ pred PDP, da vsaj vidim, kako se otrok razvija in ali se je obrnil že dol itd.???!!!

Ali je to normalno, da imam naslednji pregled 6.6., rok pa 3.7.??? In ali predlagate, da si sama plačam še 1 UZ, ker ne vem, kako naj iz G "izvlečem", da mi da napotnico za še enega...

Aja, pa še to, ali katera ve še kateri drug samoplačniški UZ v MB razen na Fontani???

Hvala za mnenje...

:nosecka: v 33t
Neposredna povezava do sporočila: 1
10.5.2005 19:55:58   
M&M&M
Bobek, ne skrbi!
Izbira kako pogoste imaš preglede ob koncu nosečnosti je očitno odvisna od ginekologa samega, od tvojega stanja.... Tudi jaz sem imela zmeraj preglede enkrat na mesec, v zadnjem mesecu pa me sploh niso več naročili... Kakšen je položaj otroka sem vprašala sama na pregledu en mesec pred PDP in tako nekako spodbudila ginekologinjo, da mi je naredila še en UZ. Za to imaš ti še čas. Razumem, da si želiš bolj podrobno spremljanje, tudi jaz sem si ga.... Zdaj sem manj kot teden pred PDP in verjamem, da je vse OK. Dete se še vedno "oglasi" najmanj 10X na dan in to je ob tvojem počutju merilo, da je vse OK.

Ne skrbi in vse naj naj :rozica:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.5.2005 23:32:38   
ribica.
Oj bobek....pa ne da hodiš k Ivaniševiču? No pol se nič ne čudi......

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.5.2005 20:07:49   
Mojca P.
Sem prav srecna, da sem obdrzala G v Lj, kljub temu, da sem zadnji mesec nosecnosti ze zivela v Mb. Tam sem imela UZ prav na vsakem pregledu, sicer kratek, ampak sem pa malega vsaj vidla, tolko da je pobrcal, pa da smo vidli srcek. No, tri Uz naj bi pa placala zavarovalnica (zato vecina G samo tri naredi)in takrat smo malega podrobno pregledali.

Na tvojem mestu ne bi oklevala z tel. klicom. Ce si nemirna ti kar zatezi svojemu G. Vec kot ne ti pa tako ne more reci.
Glede pregledov pa: do 8 meseca sem hodila k G 1x mesecno, v zadnjem pa naj bi prisla na 14 dni (pa me na pregled ni bilo, ker smo takrat v Mb ze veselo cartali nasega skratka).

Moje priporocilo, poklici in posteno zatezi, da te skrbi.
Za drug Uz, kot na Fontani pa zal ne vem (sem prekratek cas tukaj, najbrz:)-):rozica:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?