Felicita
|
no, bom še jest rekla kako o domači in nedomači hrani... mi smo zdejšnjemu in prejšnjemu psu dajali mešano hrano - tako kupljeno kot domačo oz. doma kuhano, pa je prejšnji živel 18 let, sedanji pa tudi še nič ne manjka. kar se časa tiče je tako - če kuhaš vsak dan posebi ja, je časovno precej neugodno. ampak pri nas se skuha 1-2x na teden pisker od 5 litrov (ponavadi meso pa malo zelenjave - kot bolj krepka zelenjavna juha), potem se razdeli v porcije in se da v hladilnik/skrinjo in potem se vsak dan pogreje in doda še kako reč (jajca, ribe, riž, testenine, dodatno zelenjavo,...). mislim da naši kuži prov nobenih vitaminov in mineralov ne manjka, ker poje res ogromno zelenjave (damo ji predvsem reči ki jih mi ne pojemo ali ostanejo - liste od cvetače, zunanje liste zelja, liste kolerabe, potem pa še korenje, kolerabo,... kar pač je pri roki), ribe obožuje, jajca, pa sem pa tja košček sira... ampak se je treba organizirat, poučit, česa ne sme, česa se običajno da premalo,... in še vedno je treba bit pozoren, psi so tudi alergični na določene zadeve, tko da je treba spremljat kaj točno se jim daje da potem ne letaš ko kura brez glave ko je pes pikast in se praska. tko da ja, domača hrana za kužate ni piece of cake (tud dobesedno) kot je napisala že predhodnica, tut ostanki z mize so nepriporočljivi (preveč soli), ampak če si vzameš čas pa nima pomoje bit kej narobe.
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|