mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko IZVIRNO SPOROČILO: Splišni IZVIRNO SPOROČILO: Marogica S tem se tako dolgo ne bi strinjala, da je kdorkoli, pa naj ima enega ali pa 6 otrok, pijavka, dokler lahko za svojo družino poskrbi sam oz. oba starša. Država pa ni dolžna skrbeti za nekaj, kar si je nekdo "omislil" ali "zaželel", potem pa ugotovil, da tega ne zmore. ja, to je res, to je bilo verjetno na tak način mišljeno. Sicer se strinjam, Marogica, ampak saj nikoli ne moreš vedeti, kaj se vse lahko zgodi v življenju. Saj ima lahko nekdo recimo 5 otrok, čisto fajn živijo, potem se pa zgodi tragedija, oba starša zgubita službo ali eden umre ... Tisti, ki ima enega otroka, bo vseeno lažje čez prišel kot tisti, ki jih ima pet (in Murphy ima svoje zakone ), pri takih bo revščina prej pokazala zobe, prej bo opazna navzven ... in bodo kazali nanj, češ, kaj si si pa toliko otrok umislil, če jih nisi sposoben preživljati. Drugače mi je pa zgornja misel ful ... niti ne najdem izraza ... podn, no. Grdo, pa kakorkoli obrnem. Nejcko, kar si napisala mi je najprej padlo na misel. Danes imaš, jutri nimaš. Tiste družine, kjer sta starša brezposelna in imata otroka za otrokom, kljub revščini, pa z njimi nekaj ni v redu. vsaj tiste, ki jih kažejo po TV se vidi, da nekak niso zmožni racionalno razmišljat. Dvomim, da imajo aotroke zaradi socialne pomoči ali otroškega dodatka, ker jim ne daje nobenega materialne možnosti za lepo življenje, pač pa za golo preživetje. Žal sem na Preverjeno vodela prijateljico iz otroštva, ki ima 6 otrok in sta z možem prosila za pomoč. Ljubi bog kaj se je z njo zgodilo, nimam pojma . Ampak se je obema vidlo, da sta umsko malo omejena. za te, ki pa pravijo, da so takšni pijavke, se sploh ne obremenjujem. Mi pomagamo družini petih otrok. lani jim je umrl oče, v manj kot enem letu po diagnozi. mama je gospodinja, imajo kmetijo, oče pa je bil zaposlen in jim ni nič manjkalo. Tudi sedaj jim ne (materialno), ker nas je kr nekaj ki jim pomagamo.
|